«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

- Var helt på felgen

Nå er vinneren av årets sesong klar.

TÅREVÅTT: Endelig får vi svaret på hvem som er Norges tøffeste kjendis. Reporter: Sofie Losen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom høsten har ti kjente fjes kjempet om tittelen som «Norges tøffeste kjendis» i realitykonkurransen «71 grader nord». Forrige søndag ble det klart at det var skøyteløper Ida Njåtun (31), komiker Vegard Ylvisåker (43) og brytetrener Fritz Aanes (44) som til slutt skulle konkurrere om den gjeve seieren.

Nytt for denne sesongen er at finalen finner sted på Svalbard, og ikke på Nordkapp som de tidligere årene.

Etter en intens og blytung finale, som ender på toppen av et stupbratt fjell, er det til slutt Ylvisåker som ramler over målstreken først - og dermed kan titulere seg som Norges tøffeste kjendis.

FJERDEPLASS: En ny deltaker ryker ut av «71 grader nord», rett før finalen. Video: Disocvery+ Vis mer

Vurderte å gi seg

- Det var helt, helt sykt. Det er den sykeste opplevelsen jeg har hatt siden fødsel, forteller komikeren overfor Se og Hør.

Finalen gikk over to dager, og etter første dag lå han desidert dårligst an. Nå innrømmer Ylvisåker at han da var nær ved å kaste inn håndkleet.

- Da var jeg veldig demotivert. Jeg var litt sånn: «nå kan jeg egentlig bare bli hentet med snøscooter», men så tenkte jeg det bare var å kjøre på fordi man vet aldri hva som skjer.

Dag to er han imidlertid svært rask og før han vet ordet av det har han tatt igjen konkurrentene. Rett før siste «bakke», som for øvrig var 230 meter rett opp, føler han seg sikker på seier - men halvveis opp begynner kappløpet.

VANSKELIG: Kaveh Rashidi forteller om hvordan det var å være med på «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Video: «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» - discovery+/ Nora Skavhaug. Vis mer

- Jeg ser Ida komme nærmere og nærmere, og det blir skikkelig nervepirrende det siste kvarteret. Helt på slutten visste jeg ikke om jeg kom til å vinne eller ikke

- Da jeg endelig kom over kneika raknet det helt for meg. Da var jeg helt på felgen.

- Sammensurium av følelser

Det var bare så vidt Ylvisåker kom seg over målstreken før han faller sammen på bakken mens tårene triller.

- Det var en helt sinnssyk følelse, og et sammensurium av følelser. Jeg var helt kjørt og når man er så sliten er det mye som kan få det til å bikke over. Man blir veldig emosjonell når man er så sliten og for meg var det en blanding av at jeg hadde klart å snu hele finalen, og at «71» alltid har vært en svær greie for meg.

«71 GRADER NORD»: Cristian Brennhovd og Vegard Ylvisåker går bak ryggen på lag Nordkapp. Video: Discovery + Vis mer

Komikeren har nemlig aldri lagt skjul på at han har hatt lyst til å være med i programmet, og gjennom hele sesongen har han hatt seieren som en målsetting. Derfor ble det kort vei til tårene.

BRYTER SAMMEN: Vegard Ylvisåker bryter sammen etter målgang. Foto: Matti Bernitz
BRYTER SAMMEN: Vegard Ylvisåker bryter sammen etter målgang. Foto: Matti Bernitz Vis mer

- Jeg har alltid hatt lyst til å være med og hatt et håp om å faktisk vinne. I tillegg var det på Svalbard som jeg har et nært forhold til, så da blir det litt mye.

LES OGSÅ: Truls Svendsen: - Det ble bare oss

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer