Ingrid Gjessing Linhave:

- Var helt fortvilet

Dette har ikke «Frøya» turt å fortelle før nå.

LA SAMMEN HINTENE: Venninnen gjettet seg frem til at Ingrid Gjessing Linhave var Frøya. Foto: Ulrik Kramer / Fremantle / NRK
LA SAMMEN HINTENE: Venninnen gjettet seg frem til at Ingrid Gjessing Linhave var Frøya. Foto: Ulrik Kramer / Fremantle / NRK Vis mer
Publisert

Lørdag var det duket for en ny sending av NRK-programmet «Maskorama», og flere nordmenn benket seg ned foran TV-skjermen for å ta del i den nasjonale gjetteleken.

Hver uke må en av deltakerne ta av seg masken, og i helgen var det Frøya som trakk det korteste strået. Bak kostymet tittet programleder Ingrid Gjessing Linhave (45) frem.

Ikke turt å fortelle dette

I likhet med de som tidligere har måttet forlate programmet, stilte også Linhave opp for en oppklarende prat i «Maskorama-podkasten», ledet av Sarah Natasha Melbye (46).

MASKORAMA: Ingrid Gjessing Linhave forteller at hun sendte lapper med en av de andre deltakerne. Video/reporter: Celina Morken Vis mer

Her kommer det frem at hennes gode venninne Solveig Kloppen (51) etter kort tid la sammen to og to, og fant ut at det var Linhave selv som gjemte seg bak Frøya.

Programlederen kan nemlig fortelle at hun i en tekstmelding har spurt Kloppen om hun trodde det kunne være Linhave som var bak enten Huldra eller Frøya.

- Og da svarte Solveig «Nja, jeg tenkte først det jeg også, men jeg er ikke sikker på om hintene passer, pluss at jeg tror hun er for glad i lørdagskvelder hjemme til å ville være klemt inni et stramt kostyme bak en trang maske hver helg», sier Melbye til Linhave.

MASKA FALT: Det har vært mye hemmelighold for Ingrid Gjessing Linhave i høst. Lørdag kveld ble hun avslørt som Frøya i årets «Maskorama». Vis mer

Da kan Linhave, som i helgen ble avslørt som nettopp Frøya, røpe at hun faktisk var med på å tenke ut svaret Kloppen sendte.

- Det der har jeg ikke turt å si til noen, sier Linhave.

Holdt det hemmelig

Det var imidlertid Linhaves plan å holde deltakelsen hemmelig for venninnen, men hun avslører at Kloppen selv skjønte det kort tid etter at Maskorama begynte å gå på TV.

Linhave forteller at Kloppen kjenner henne «altfor godt», og at venninnen har lagt sammen alle hintene selv.

«MASKORAMA»: Frøya er ute. Nå røper Jan Thomas hvem han tror skjuler seg bak Dandy og Ulven i årets «Maskorama». Vis mer

Kloppen skal nemlig selv gjeste «Maskorama»-podkasten om kort tid, og derfor hadde hun sendt en melding til Linhave hvor hun forklarte at hun visste at det var Linhave som var Frøya.

- Jeg sa «Hvis du har skjønt det, så jug da vel, og hvis du ikke har skjønt det, så jug da og!» Jeg var helt fortvilet, ler Linhave.

Gjettet først en annen maske

Til Se og Hør utdyper Linhave at Kloppen raskt gjettet at hun var inni en av draktene.

- Men først trodde hun det var Snøroboten, så da humret jeg inni meg, forteller Linhave.

På et punkt stilte Kloppen så mange spørsmål om Frøya at Linhave selv kastet tilbake at hun mistenkte venninnen som Dandy.

- Så, på et tidspunkt da vi møttes på jobb så rødmet jeg så fælt da hun på nytt startet sine milde avhør - så da skjønte jeg at hun skjønte. Og hun forsto at jeg var stressa. Så da føltes det som om vi der og da fikk en slags usagt pakt om at «okei, vi lar den ligge».

Tross at Kloppen gjettet seg frem til at 45-åringen skjulte seg bak en maske har hun holdt tett om venninnens deltakelse, kan Linhave fortelle.

- Etter det har hun løyet helt himmelsk og benektet på vegne av meg, så det har vært veldig gøy! Hun kjenner meg inn og ut, så alle stoler på hennes teorier, avslutter programlederen.

LES OGSÅ: - Begynner å bli for dumt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer