Var gift i 20 år - uten å vite det

Jon Michelet ble overrasket da han fikk brev fra fylkesmannen, forteller han til Se og Hør.

ERFAREN HARDHAUS: I tillegg til å være forfatter har Jon Michelet jobbet som sjømann, journalist, byggearbeider, programleder, forlagsmedarbeider og sjefsredaktør i Klassekampen. Her fra Aschehougs hagefest i sommer.  Foto: Stella Pictures
ERFAREN HARDHAUS: I tillegg til å være forfatter har Jon Michelet jobbet som sjømann, journalist, byggearbeider, programleder, forlagsmedarbeider og sjefsredaktør i Klassekampen. Her fra Aschehougs hagefest i sommer. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEOGHØR.NO: Sukessforfatter Jon Michelet (68) har vært gift med kona Toril Brekke i 36 år - men tyve av dem visste ikke ekteparet at de faktisk var gift, avslører han i et stort intervju i denne ukens Se og Hør Weekend.

I 1973 møtte han Toril. Etter hvert ble de også kjærester. To år senere kom deres første felles barn til verden da datteren Marte ble født.

I 1976 var det et nytt høydepunkt som sto for tur. Jon og Toril ga hverandre sine ja i Oslo rådhus, og i 1978 ble deres andre datter Ellen født, og de levde som en lykkelig familie på fire.

Men kjærligheten skulle ikke vare like lenge og intenst som de håpet. På begynnelsen av 80-tallet tok Jon og Toril ut separasjon. Forholdet var over og paret gikk hver sin vei.

HER KAN DU SE DENNE UKENS SEOGHØR.NO WEEKEND-TV

Lite visste de at kjærligheten skulle gjenoppstå – nesten 20 år senere.

– Vi levde jo hver våre liv etter at vi gikk fra hverandre, og jeg fikk en datter til. Men på begynnelsen av dette århundret blusset gamle følelser opp igjen. Da vi bestemte oss for å flytte sammen ville vi gifte oss på nytt. Vi forhørte oss med fylkesmannen og fikk et hyggelig brev tilbake.

Tidligere sjefsredaktør i Klassekampen ble overrasket over hva som sto i brevet:

- Der det sto at vi fortsatt var gift! Begge trodde det automatisk ble tatt ut skilsmisse etter ett år som separert, men nei da … Det var en hyggelig nyhet så vi skålte for den, forteller Jon
entusiastisk til Se og Hør Weekend.

Videre i denne utgaven av Se og Hør Weekend forteller 68-åringen om den tøffe kampen mot kreftsykdommen og da han for 10 år siden ble rammet av en alvorlig hjertefeil.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Jon Michelet angrer på horekjøp som 18-åring