Iben Akerlie:

- Var fullstendig knekt

«Kompani Lauritzen»-deltakeren åpner seg om kanskje det aller mest sårbare døgnet i livet sitt.

TØFFE DAGER: Iben Akerlies første reality ga ikke bare mersmak. Foto: Espen Solli / Se og Hør
TØFFE DAGER: Iben Akerlies første reality ga ikke bare mersmak. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert

- Min desidert største «dipp». Det var helt grusomt.

Ordene tilhører skuespiller, forfatter og «Kompani Lauritzen»-deltaker Iben Akerlie (35).

Onsdag fikk TV-seerne se at deltakerne tok fatt på det såkalte «helvetesdøgnet», der flere deltakere gikk helt i kjelleren og vurderte å trekke seg.

Øvelsen avsluttes lørdag, og markerer slutten på rekruttperioden. Da er det nettopp Akerlie som er aller mest tårevåt i det hun beskriver som kanskje det verste døgnet i sitt liv.

Fenriken setter lagkameratene på plass etter at Thomas Hayes kollapser. Da får Carina Dahl nok. Video: TV 2 / Luna Lea, Rød Løper. Reporter: Thea Hope, Rød Løper. Klipp: Celina Morken, Rød Løper. Vis mer

«Jeg er ferdig»

35-åringen er nemlig helt utkjørt etter en marsj der begge lag måtte bære med seg hver sin tømmerstokk, bare kalt «tannpirkere» av befalet. Så langt går det, at hun nekter å gjennomføre én av de siste øvelsene - før befalet ser seg nødt til ta en prat med henne.

Hun forklarer overfor Se og Hør:

- Det verste var at vi ikke fikk mat. Jeg mistet nok motet tidligere enn andre og følte jeg var det svakeste leddet den dagen. Jeg var fullstendig knekt, og hadde veldig lite overskudd. Jeg tenkte: «Jeg er ferdig».

LANGT NEDE: Befalet må ta en prat med kompanirekrutt Akerlie i lørdagens episode. Foto: TV 2
LANGT NEDE: Befalet må ta en prat med kompanirekrutt Akerlie i lørdagens episode. Foto: TV 2 Vis mer

Hun fortsetter:

- Det å gå uten mat og ikke å vite hva som skal skje … Jeg husker på vei ned fra det fjellet, jeg slapp bare ikke den frykten. Selv om vi egentlig visste at det var over, så tenkte hodet mitt at «tannpirkeren» sikkert var der igjen når vi kom ned. Jeg var helt utslitt.

Obersvante seere kunne i en episode av «Kompani Lauritzen» skimte en aldri så liten spoiler. Video: TV 2 Vis mer

- Angret mange ganger

Hun beskriver «Kompani Lauritzen» som et «rosemaleri».

- Jeg husker det ikke som så morsomt som de framstiller det som, for de har klippet det på en morsom måte med musikk og alt mulig. Det er ikke helt representativt. Men jeg føler samtidig at det er bra å se det på denne måten, for da får jeg et justert bilde - at alt ikke bare var forferdelig, sier Akerlie.

Det ble tårevått da deltakerne skule få sin første tilbakemelding i Kompani Lauritzen. Video: TV 2. Vis mer

Men det var ikke bare de fysiske utfordringene og lite mat som plaget skuespilleren under innspillingen i Åndalsnes. Tidligere har hun vært åpen, også på TV-skjermen, om at hun følte seg «invadert» av kameraene, som var over henne i ett sett.

TILBAKE I OSLO: Iben Akerlie er omsider tilbake der hun hører hjemme, og savner ikke Åndalsnes og livet som «Kompani Lauritzen»-deltaker. Foto: Espen Solli / Se og Hør
TILBAKE I OSLO: Iben Akerlie er omsider tilbake der hun hører hjemme, og savner ikke Åndalsnes og livet som «Kompani Lauritzen»-deltaker. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

- Angret du på noe tidspunkt at du i det hele tatt var der?

- Ja, det skal jeg love deg. Jeg angret ganske mange ganger, før jeg måtte jeg snakke med noen. Jeg var opp og ned hele tiden, mest av alle tror jeg. I ettertid ser jeg at jeg vel kanskje var den mest verbale av oss deltakere. Jeg sa det høyt veldig ofte, sier hun med et smil.

- Så hva var da grunnen til at du sa ja i utgangspunktet?

- Jeg følte at tiden var inne. Jeg har blitt spurt før, og har tenkt på det lenge. Og så har jeg venner som har vært med, så jeg ble litt vant til tanken. Jeg var nysgjerrig og hadde blitt lovet et eventyr. Det følte jeg jo at jeg fikk og.

Agnete Husebye blir pinlig berørt da hun og flere av de andre rekruttene får en lærepenge i Kompani Lauritzen. Video: TV 2 Vis mer

- Ferdig med reality

«Kompani Lauritzen» er TV-profilens første deltakelse i en realityserie i denne skalaen noensinne. Og selv om hun underveis mislikte det sterkt, lærte hun samtidig masse om seg selv.

- Jeg skjønte vel at jeg har et kontrollbehov, mye mer enn jeg trodde jeg hadde. Og så fant jeg ut at det ikke er pushups man bør øve på før man går inn i dette, jeg skulle heller ønske at jeg forberedte meg mer på det å gå en hel dag uten mat.

TÅREVÅT: Den 35 år gamle skuespilleren var helt ferdig underveis i «Kompani Lauritzens» helvetesdøgn. Foto: TV 2
TÅREVÅT: Den 35 år gamle skuespilleren var helt ferdig underveis i «Kompani Lauritzens» helvetesdøgn. Foto: TV 2 Vis mer

Men nå er det bom stopp, mener hun.

- Jeg tror jeg er ferdig med reality, jeg har nok nådd en «peak» i berømthet og eksponering. Det skal mye, mye, mye til før jeg gjør noe mer reality. I hvert fall ikke et type program som følger deg såpass tett.

«KOMPANI LAURITZEN: TROPP 1»: Vi dro hjem til og tok en prat med Julian Rassat i Fredrikstad. Reporter: Ellen Høiby. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

- Har vært naiv

Som anerkjent skuespiller og ekskjæreste av en annen skuespiller, Jakob Oftebro (37), har Iben Akerlie i en årrekke vært i medias søkelys - på godt og vondt.

Hun legger ikke skjul på at medias skriverier har gjort henne mer forsiktig av seg.

- For du er litt privat av deg, er du ikke?

- Nei, jeg føler ikke at jeg ikke er så veldig privat av meg. Jeg tror heller at jeg kanskje er mer privat enn hva folk forventer av meg, men heller ikke mer privat enn de fleste i verden.

Men likevel:

«TROPP 1»: Det var en flørt mellom to av deltakerne som man ikke fikk se på TV. Reporter: Sofie Losen. Video: Celina Morken Vis mer

- Erfaringsmessig har jeg det bedre av å være litt sånn. Journalister tar ofte hele hånden når man gir dem en liten finger. Man har liksom ingen kontroll på overskrifter eller noe som helst. Akkurat det tapper meg for energi kjenner jeg.

- Har det hendt at du har «brent» deg på å være åpen?

- Ja, jeg har brent meg mange ganger. Der og da har jeg ikke skjønt det, men etterpå har jeg forstått at jeg har vært naiv. Det har gjort at jeg har bygget opp et skjold, og at jeg har blitt mindre og mindre villig til å dele, forteller «Kompani Lauritzen»-deltaker Iben Akerlie, som i slutten av mars også er å se i «Innebandykrigerne» på TV 2.

LES OGSÅ: - Lastet ned Tinder gull

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer