ÆRLIGE TEKSTER: - Tekstene er nok den største forskjellen fra de foregående albumene, sier Askil (29) til Seher.no. På sin nye plate skriver han blant annet om det å ikke strekke til i forhold, og om en forelskelse i en gift kvinne. Foto: Per Ervland/Seher.no
ÆRLIGE TEKSTER: - Tekstene er nok den største forskjellen fra de foregående albumene, sier Askil (29) til Seher.no. På sin nye plate skriver han blant annet om det å ikke strekke til i forhold, og om en forelskelse i en gift kvinne. Foto: Per Ervland/Seher.noVis mer

Var forelsket i gift kvinne

Askil Holm tar et ærlig oppgjør med fortiden på sin nye plate. Se video!

Se Askil Holm spille fra sitt nye album i videoen nederst i saken!

SEHER.NO: Namsos-artisten Askil Holm (29) slapp mandag sitt tredje soloalbum "Rolling The Slow Bus Home". Denne gangen har han gått tilbake sin sine musikalske røtter, og gir publikum et rockealbum med svært personlige tekster.

- Tekstene er nok den største forskjellen fra de foregående albumene fordi de handler om mennesker, politikk og kjærlighet. Disse universelle temaene er dritvanskelige å skrive om fordi du skal ha opplevd dem. Jeg er 29 år og har vært med på en veldig intens reise, og da har jeg et behov for å skrive om de tingene, sier Askil Holm til Seher.no, da vi møter ham på St.Hanshaugen i Oslo.

Kjærligheten er et av de gjennomgående temaene i tekstene på den allerede kritikerroste plata. I låta "Wish That I Could Miss You" skriver Askil blant annet "I've broken hearts before" om det å ikke strekke til i kjærlighetsforhold.

- Flere av låtene er skrevet rundt det å ha et kjærlighetsliv som blir krevende fordi jeg reiser mye. Og fordi jeg egentlig har lyst til å være der hele tiden. Jobben jeg har tillater ikke at jeg kan være den beste kjæresten eller samboeren. Den hun ønsker at jeg skal være kan jeg ikke bestandig tilfredstille fordi jeg reiser, sier den single artisten åpenhjertig til Seher.no.

Og den tidligere Hallelujah-kameraten bearbeider følelseslivet sitt på flere måter på sitt tredje album. I to av låtene skriver Askil om det å være forelsket i en gift kvinne.

- Ja, det er tekster som omhandler en sånn situasjon. Jeg har ikke noe behov for å blottlegge privatlivet med kjærligheten (i media), men jeg har behov for å "tømme det ut". Og da blir låter en fin måte å rett og slett få sånne hendelser dokumentert, at det var dét som skjedde. Da har man på en måte skrevet seg ut av hendelsen og kan gå videre, sier musikeren til Seher.no.

Askil Holms store gjennombrudd var som ett av medlemmene i kvartetten Lind, Nilsen, Fuentes & Holm, også kalt "de nye gitarkameratene". Gruppa oppnådde en av norgeshistoriens mestselgende plater i 2006 og holdt konserter for over hundretusen publikummere. Da Askil i ettertid av denne suksessen ga ut sitt andre soloalbum "Harmony Hotel" opplevde han å gå inn i en depresjon. Resultatene av solokarrieren sto nemlig ikke i stil med ambisjonene.

- Jeg tror ikke jeg hadde noe sikkerhetsnett for å gå tilbake til hverdagen, og det tror jeg er veldig farlig. Det er veldig mye jobb, veldig mye festing, og som konsekvens av det veldig mye uregelmessigheter i livet. Det går bra i kortere perioder, men det er ikke noe du kan fortsette med. Jeg tror det er viktig å ta de signalene på alvor, sier Holm.

Redningen ble hans gode venn og samarbeidspartner Martin Hagfors, som også har skrevet tekstene på det nye albumet sammen med Askil.  Hagfors har vært en slags psykolog for Namsos-gutten, og sammen har de laget et album som fungerer som en oppsummering av Askils tre siste, og begivenhetsrike år som soloartist, privatperson og "Hallelujah-kamerat".

I august i år satte de fire Hallelujah-artistene punktum for samarbeidet, noe som gir Askil Holm muligheten til å satse fullt og helt på egen karrierre. Og denne gangen blir dét uten en depresjon.

- Nå har jeg blitt flinkere til å periodisere reisingen. Og da tror jeg livet er litt enklere. Da jeg har fri så har jeg helt fri, sier den kritikerroste musikeren til Seher.no.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Hadde svært mørke skyer i hodet

Se videointervju med en åpenhjertig Askil Holm her:


[obj:media:8038]