Pia Tjelta:

- Var for ung til å tenke på alt som kunne gå galt

Forteller hvordan hun opplevde å bli mor som 23-åring.

UNG MOR: Pia Tjelta var bare 23 år da hun ble mor for første gang. Senere har hun født tvillinger, og nå åpner hun seg om livet som ung mor. Foto: NTB Scanpix
UNG MOR: Pia Tjelta var bare 23 år da hun ble mor for første gang. Senere har hun født tvillinger, og nå åpner hun seg om livet som ung mor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I 2015 ble skuespilleren Pia Tjelta (41) mamma til tvillingene Jonathan og Agnes (3), da hun og skuespilleren Oddgeir Thune ble foreldre sammen for første gang.

Tjelta bekreftet selv at hun og kjæresten ventet barn overfor Se og Hør:

- Jeg kan bekrefte at jeg er gravid, ja, sa hun til ukebladet i august 2015.

Den profilerte skuespilleren er også tenåringsmamma til eldstedatteren Sofia (18), som hun har sammen med «Det tredje øyet»-skuespilleren Kyrre Haugen Sydness (46).

Eldstedatteren ble født da Pia selv bare var 23 år, og i et nytt intervju med magasinet KK åpner 41-åringen seg om utfordringene ved å bli tidlig mor.

Foto: Faksimile KK
Foto: Faksimile KK Vis mer

Skrekkbilder i hodet

Som skuespiller er det enkelte roller som går mer inn på en, enn andre. I rollen som hovedpersonen Maria i filmen «Blindsone», opplever hun det verst tenkelige en mor kan oppleve, da noe grusomt skjer med tenåringsdatteren.

- Den frykten for at noe skal skje barnet ditt, ligger jo så lett tilgjengelig og latent i alle mødre, sier hun til KK.

View this post on Instagram

Kun for å skryte: I made these! ❤️❤️❤️

A post shared by piatjelta (@piatjelta) on

I intervjuet forteller hun om bildene hun får i hodet når hun legger seg på kvelden. Da dukker nemlig en skrekkscene opp, der en av ungene blir påkjørt av en bil eller ramler ned fra en balkong.

Bildene skal visstnok bare vare i noen få sekunder, men de er så levende at hun må puste seg ut av det, finne tilbake hjerterytmen og fornuft, og fortelle seg selv at barna har det fint.

Tok ting med ro

Det skal imidlertid ikke ha vært slik da hun var 23 år og først ble mamma. Da tok hun nemlig ting litt mer med ro.

– Første gang jeg ble mor, hadde jeg ikke denne frykten. Jeg var bare 23 år, for ung til å tenke på alt som kunne gå galt. Jeg var så lugn. Men nå når hun er blitt nesten voksen og skal ut i verden – not so much, forklarer hun.

View this post on Instagram

Nei, vi er ikke søstre

A post shared by S💋FIA TJELTA (@sofiatjelta) on

Hennes eldste datter Sofia, som ble 18 år i januar, er ferdig med videregående skole neste år. Vanligvis er det tiden for å flytte ut, men skal vi tro moren, kommer hun ikke til å forlate redet med det første.

– Hun skal aldri flytte ut, spøker Pia.

View this post on Instagram

Birthgiver❤️

A post shared by S💋FIA TJELTA (@sofiatjelta) on

Har et nært forhold

Hun er likevel ikke redd for at datteren snart skal ut i verden på egenhånd, til tross for at hun tvilte på det da den nå 18 år gamle jenta var liten.

SPESIELL BOSITUASJON: Pia Tjelta åpner opp om forholdet til eksen i kveldens Skavlan på TV 2. Vis mer

At mor og datter har et nært forhold, er det liten tvil om. begge poster flittig bilder av hverandre på sosiale medier, og denne sommeren skal de på jentetur sammen.

– Jeg synes det samtidig er fint at relasjonen endrer seg. I dag har vi en annen relasjon, vi skal på ferie sammen i sommer, bare hun og jeg – på jentetur. Det gleder jeg meg skikkelig til, sier skuespilleren til magasinet.

LES OGSÅ: - Vi må ikke spille i samme film for å se hverandre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer