Vladislav Ivanov:

Var «fanget» i realityshow i månedsvis

- Vær så snill ikke send meg til finalen, jeg er trøtt.

«FANGET»: Russiske Vladislav Ivanov var «Fanget» i et kinesisk realityshow i tre måneder. Video: Se og Hør/WeTV Vis mer
Publisert

Beslutningen om å melde seg på et realityprogram bør kanskje ikke tas hvis du ikke virkelig er skråsikker. Det har nå en russisk mann fått erfare, etter at han ble «fanget» i en boyband-konkurranse i tre måneder.

Mannen, 27 år gamle Vladislav Ivanov, er i utgangspunktet en modell fra Vladivostok i Russland. Han jobbet som oversetter i realityprogrammet «Produce Camp 2021» da produsenter la merke til utseendet hans.

Han skal derfor ha blitt spurt om han «ønsket å prøve seg på et nytt liv», og takket ja til muligheten.

Det skulle imidlertid vise seg å bli et mareritt for Ivanov, som ble «fanget» i konkurransen i tre måneder - til tross for et iherdig ønske om å bli sendt hjem.

TRØBBEL: Realityprogrammet «The Chop» ble stanset på ubestemt tid, etter at en av deltakerne hadde noen svært tvilsomme tatoveringer i ansiktet. Vis mer

- Ikke send meg til finalen

Ivanov fikk nemlig ikke lov til å forlate konkurransen grunnet kontrakten, noe som hadde ført til skyhøye bøter for 27-åringen.

I stedet opptrådte han så dårlig han kunne, i tillegg til å be seerne sende ham hjem - til ingen nytte.

  • Se video øverst i saken!

Programmet stammer fra Korea, og går ut på at unge talenter konkurrerer og trener for å bli medlem av et boyband bestående av elleve personer, som blir stemt frem av seerne, ifølge The Guardian.

Ifølge avisen skal Ivanov, som har gått under navnet Lelush, ha sagt «ikke elsk meg, det får ingen resultater» til seerne, og bønnfalt om å bli sendt hjem. Hans første opptreden skal ha vært en russisk rap, i sterk motsetning til de andre deltakerne som fremførte pop, med bare halvhjertet innsats.

- Vær så snill ikke send meg til finalen, jeg er trøtt, skal han ha sagt.

- Å bli et medlem av et boyband er ikke drømmen min, siden jeg ikke kan synge eller danse. Jeg håper dommerne ikke støtter meg. Mens de andre ønsker å få A, ønsker jeg å få F - siden det står for frihet, uttalte han, ifølge South China Morning Post.

Mens deltakerne var i konkurransen måtte de oppholde seg på sovesaler på Hainan-øyen, der telefonene deres ble konfiskert.

MERKELIG KONSEPT: Realityprogrammet «Playing it Straight» fra 2004 vekket oppsikt hos flere. Vi tar dere gjennom det. Video: Channel 4 / Rød Løper Vis mer

«Endelig ferdig»

Til tross for iherdig innsats, ble ikke bønnene hans hørt. Gjennom tre måneder, ti episoder, sosiale medier-innhold og opptredener måtte han derfor bli i konkurransen.

Fanskaren hans økte i takt med at hans grinete tone ble mer og mer bitter, men flere oppfordret hverandre til å stemme på ham. Da han ble sendt til finalen, spiste han en sitron på kamera, og fortalte at han ikke ønsket at folk skulle støtte ham. «Jeg tuller ikke», skal han ha sagt fra scenen.

Lørdag snudde imidlertid hellet hans. Fansen stemte han endelig ut, og han fikk friheten han så lenge hadde kjempet for.

«Takk for all støtten. Jeg er endelig ferdig på jobb», skrev han, ifølge The Guardian, på Weibo-kontoen sin søndag.

OVERFLADISK: Rød Løper går gjennom de villeste realityprogrammene som har gått på TV gjennom tidene. Første program ut er amerikanske «Are You Hot?». Video: ABC / Rød Løper Vis mer

En emneknagg, som ble opprettet i hans navn, skal ha blitt sett mer enn 180 millioner ganger, og delt 60 000 ganger - inkludert av den russiske ambassaden. «Gratulerer, sov godt», skal de ha svart.

Den elleville historien stopper imidlertid ikke der. Ifølge russiske medier skal han nemlig ha blitt stoppet og offentlig mobbet på Beijing flyplass da han forlot landet, skriver The Guardian.

Massiv oppmerksomhet

Historien fikk først oppmerksomhet forrige uke, etter at en rekke fans i Russland skal ha startet en kampanje for å få Ivanov hjem. Emneknaggen FreeLelush begynte nemlig å sirkulere.

«Det er ikke morsomt lenger, la Vlad komme hjem! Jeg er lei meg og sjokkert. Det var kanskje underholdende en stund, men situasjonen har blitt mer absurd», skrev en bruker på Twitter.

Ivanovs historie, som har gitt ham millioner av seerne og fans på sosiale medier, har blitt beskyldt for å være et PR-stunt. Ivan Wang, en venn av 27-åringen, som ansatte ham til å oversette i programmet, avkreftet imidlertid det hele, og påpekte at Ivanov var svært ukomfortabel foran kamera.

REALITYSKANDALE: Ekteparet Milojko «Mikan» Bozic og Milijana Bozic giftet seg. Kort tid senere skal mannen ha ønsket skilsmisse, etter at kona var utro mot ham på direktesendt tv - med en 60-åring. Reporter: Ørjan Ryland Vis mer

- En gang skaffet jeg ham en modelljobb i Hongkong. Han sendte meg en SOS-melding og sa at han ikke klarte det, fem minutter etter at han ankom, sa Wang ifølge The Guardian, og fortsatte:

- Han avviste gjentatte forespørsler om deltakelse fra direktøren for «Produce Camp 2021». Han sa bare ja etter at han begynte å kjede seg på øyen. Han trodde at det å bli med i programmet kunne hjelpe hans introverte personlighet.

LES OGSÅ: Brøt reglene: - Hun er sønderknust

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer