Victoria Beckham:

- Var et tegn på usikkerhet

Motedesigneren letter på sløret om bakgrunnen for de tettsittende antrekkene under Spice Girls-tida.

ÆRLIG: Til The Guardian svarer Victoria Beckham på spørsmål fra motestudenter fra hele Storbritannia. Der kommer det fram hva som skjulte seg bak de tettsittende antrekkene hun ofte bar på scenen da hun opptrådte med Spice Girls. Foto: NTB Scanpix
ÆRLIG: Til The Guardian svarer Victoria Beckham på spørsmål fra motestudenter fra hele Storbritannia. Der kommer det fram hva som skjulte seg bak de tettsittende antrekkene hun ofte bar på scenen da hun opptrådte med Spice Girls. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

46 år gamle Victoria Beckham ble verdenskjent som «Posh Spice» i jentegruppa Spice Girls på 90-tallet. På scenen var hun som regel å se i svært tettsittende antrekk og korsetter i ulike lengder og farger.

Siden den gang har imidlertid stilen hennes tatt en annen vending, og hun har blant annet blitt en etablert figur innen moteindustrien.

Nå forteller firebarnsmora åpenhjertig om hvorfor stilen hennes endret seg, og hva som lå bak de tettsittende antrekkene.

Det gjør 46-åringen i et intervju med The Guardian, hvor hun svarer på spørsmålene til motestudenter fra Storbritannia.

PÅ SCENEN: Victoria Beckham var som regel å se på scenen i tettsittende antrekk. Her avbildet under Brit Awards i 1997. Foto: NTB Scanpix
PÅ SCENEN: Victoria Beckham var som regel å se på scenen i tettsittende antrekk. Her avbildet under Brit Awards i 1997. Foto: NTB Scanpix Vis mer
90-TALLET: Her er Victoria Beckham avbildet sammen med Melanie Chisholm, Emma Bunton, Geri Halliwell og Melanie Brown i 1997. Foto: NTB Scanpix
90-TALLET: Her er Victoria Beckham avbildet sammen med Melanie Chisholm, Emma Bunton, Geri Halliwell og Melanie Brown i 1997. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ikke noe å bevise

Der kommer det fram at hun ikke alltid har følt seg som et moteikon, selv om hun i ung alder ble stemplet som det.

En student benyttet nemlig anledningen til å spørre den 46 år gamle designeren om hennes personlige stil, noe som fikk Beckham til å reflektere:

- Når jeg ser tilbake, tror jeg at det var et tegn på usikkerhet at jeg alltid hadde på meg klær som var veldig trange. Selvtilliten min har definitivt vokst i takt med at jeg har blitt eldre.

OVERRASKER: Victoria Beckham har for lengst byttet ut dansesko og popstjerne-liv med stiletthæler og et nytt liv som motedesigner. Men det betyr ikke at hun har glemt gamle kunster. Video: Victoria Beckham / Instagram Vis mer

Under storhetstida til Spice Girls var det stylister som hjalp dem med antrekkene, men hun sluttet å benytte seg av stylister i senere tid. Beckham påpeker at hennes personlige stil har blitt mer avslappet i løpet av åra.

- Jeg vet hva som fungerer på meg, og hva som ser bra ut. Jeg føler ikke at jeg har noe å bevise nå med måten jeg kler meg på, legger hun til.

FAMILIE: Her er Victoria Beckham sammen med sønnen Brooklyn Beckham og ektemannen David Beckham under GQ Men of the Year Awards i fjor. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Her er Victoria Beckham sammen med sønnen Brooklyn Beckham og ektemannen David Beckham under GQ Men of the Year Awards i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sjonglerer mye

Stilendringen mener Beckham skjedde da virksomheten hennes tok fart og hun fikk et travlere liv.

- Jeg kan bare ikke løpe rundt i studio og gjøre alt i høye hæler. Jeg sjonglerer mye: å være mamma, være kone og være i studio hver dag. Jeg husker en gang under et moteshow i New York hvor jeg hadde på meg et par maskuline bukser og sneakers, hvor alle gikk amok og bare: «Herregud, hun har på seg sneakers», fortsetter hun.

Overfor The Guardian minnes også det tidligere Spice Girls-medlemmet sin vekst i motebransjen, og benytter anledningen til å dele et råd med motestudentene om hva hun ville sagt til seg selv da hun var yngre.

Rådet bunner i å stole på instinktene sine og følge magefølelsen.

I intervjuet får Beckham også spørsmål om hun savner livet som popstjerne, noe hun svarer avkreftende på. Hun påpeker at hun elsker jobben sin, og at hun liker å få kvinner til å føle seg som den beste versjonen av seg selv.

GODE FERDIGHETER: David Beckhams datter Harper, viser i en ny Instagram-video sine ferdigheter. Video: Instagram @davidbackham Vis mer

Aksepterer at kroppen forandres

Beckham har tidligere åpnet seg opp om forholdet sitt til egen kropp. Det gjorde hun i et intervju med Glamour UK, hvor hun blant annet snakket ut om hvordan morsrollen har påvirket kroppsbildet hennes.

46-åringen fortalte at veldig mye har blitt satt i perspektiv etter at hun ble mamma for 21 år siden. I intervjuet var hun bestemt på at man må være et godt forbilde for barna sine, for å kunne forvente at de skal ta de riktige valgene selv.

- Desto eldre jeg blir, desto mer innser jeg hva som funker for meg og hva som ikke gjør det. Hvordan trening og en sunn livsstil er nøkkelen. Når du har fire barn aksepterer du at kroppen din forandres, fortalte hun, og fortsatte:

- Du innser at de legger merke til alt. Jeg ville aldri satt meg ned med barna og droppet et måltid. De trenger å se at mamma spiser sunt, du er nødt til å vise de små hvordan man skal være sunn og fornøyd med den en er, fortalte hun.

LES OGSÅ: - Løs kanon på dekk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer