Jessica Alba:

Var et svært sykt barn

- Jeg vokste opp med kronisk sykdom.

LYKKELIG GIFT: Her er Jessica Alba sammen med ektemannen Cash Warren under Vanity Fairs Oscar Party i februar i fjor. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB
LYKKELIG GIFT: Her er Jessica Alba sammen med ektemannen Cash Warren under Vanity Fairs Oscar Party i februar i fjor. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For snart åtte år siden tok Jessica Alba (39) en pause fra skuespilleryrket til fordel for å starte sin egen bedrift. Da lanserte hun nemlig «The Honest Company» - et selskap som i stor grad spesialiserer seg på økologiske baby- og skjønnhetsprodukter.

Nå avslører Hollywood-stjernen at den viktigste årsaken til at hun tok steget bort fra rampelyset er på grunn av ungene, skriver Daily Mail.

Inn og ut av sykehus

I et nytt intervju med magasinet Romper deler Alba, kjent fra filmer som «Into the Blue», «Fantastic Four» og «Sin City», at hun selv var et svært sykt barn som var inn og ut av sykehus i en årrekke.

Av denne grunn har hun hatt et sterkt ønske om å være tilstede så mye som mulig for sine egen unger; Honor (12), Haven (9) og Hayes (3), som hun har med ektemannen Cash Warren (42).

- Jeg vokste opp med kronisk sykdom. Jeg hadde fem operasjoner før jeg fylte 11 år. Jeg hadde kroniske allergier og ble veldig ofte innlagt på sykehus som liten, forklarer hun til magasinet, ifølge Daily Mail.

Vis mer

Da hun ble mor for første gang i 2008 var hun et av de aller heteste navnene i Hollywood. Men likevel innrømmer 39-åringen at fødselen ga henne et helt nytt syn på livet.

- Motivasjonen min var ikke: «Kommer jeg noen gang til å bli ansatt igjen?» Helt ærlig, så var jeg på toppen av karrieren min på det tidspunktet, deler hun, og fortsetter:

- Jeg kunne ikke gå tilbake til det jeg hadde drevet med før og være autentisk. Det kunne jeg bare ikke. Jeg brydde meg ikke på samme måte lenger.

FILMSTJERNE: Jessica Alba var en av Hollywoods største skuespillere. Så trakk hun seg tilbake. Her avbildet i en scene fra filmen «Fantastic Four» fra 2007 sammen med Chris Evans. Foto: Moviestore/REX/NTB
FILMSTJERNE: Jessica Alba var en av Hollywoods største skuespillere. Så trakk hun seg tilbake. Her avbildet i en scene fra filmen «Fantastic Four» fra 2007 sammen med Chris Evans. Foto: Moviestore/REX/NTB Vis mer

«Nedverdigende»

Fire år senere, i 2012, valgte hun altså å fokusere på entreprenørskap og lanserte «The Honest Company». Alba har likevel vært å se i filmroller etter dette, men ikke i på langt nær så stor grad som tidligere.

For to år siden avslørte stjernen også at skuespillerbransjen preget henne på en negativ måte.

Jessica Alba filmes på rød løper og er avbildet på stranden etter graviditeten, i forbindelse med ryktene om at henne har brukt korsett for å bli kvitt babykiloene. Vis mer

I et intervju med Cosmopolitan, gjengitt av Daily Mail, fortalte hun blant annet at hun var lei av å bli behandlet annerledes enn sine mannlige kollegaer. Til tross for at hun landet store roller, følte hun aldri at hun ble behandlet på lik linje med dem.

- Det føltes nedverdigende. Måten kvinner ble behandlet på i mange omstendigheter, jeg var bare ferdig med det, delte hun, og la til:

- Jeg måtte alltid stille mye opp for pressen, og mine mannlige kolleger gjorde ikke noe av dette i forhold til meg. Så jeg tenkte: «Jeg er ferdig med å gjøre det på denne måten».

Allerede som 13-åring startet trebarnsmoren som skuespiller for både tv og filmer, og bare 19 år gammel kapret hun hovedrollen i den populære tv-serien «Dark Angel».

I 2003 fikk hun sitt store gjennombrudd i dansefilmen «Honey», og etter dette var hun på «alles lepper» i filmbyen.

Magasin som Men's Health, Vanity Fair og FHM har også inkludert henne i kåringer som verdens vakreste kvinne.

LES OGSÅ: Kelly Clarkson letter på sløret etter den skitne skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer