«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

- Var en dårlig idé

Søndagens utslagskonkurranse gikk ikke helt smertefritt for seg for Vår Staude.

AU: Programleder Vår Staude klarte å slipe av seg hudlag på tommeltottene sine under utslagskonkurransen. Foto: Privat
AU: Programleder Vår Staude klarte å slipe av seg hudlag på tommeltottene sine under utslagskonkurransen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I søndagens episode av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» var det duket for en utslagskonkurranse. Her måtte Victor Sotberg (29), Henrik Elvestad (47), Vår Staude (54) og Iselin Guttormsen (34) kjempe mot hverandre for å beholde plassen sin i konkurransen.

Oppgaven gikk ut på at deltakerne skulle hente vanntette poser med klosser i vannet, og deretter stable klossene opp til en angitt høyde på en vippestang. Vippestangen skulle holdes i vater ved hjelp av et rødt tau.

PLANLAGT: Her ryker Iselin Guttormsen ut av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Vis mer

Til slutt var det bare Staude og Guttormsen igjen, hvorav førstnevnte kom seirende ut og fikk bli i konkurransen. For oppmerksomme tv-seere gikk imidlertid ikke utslagskonkurransen helt smertefritt for seg for Staude.

Underveis så man nemlig at det var mye blod på hendene til «God morgen Norge»-programlederen.

BLODIGE FINGRE: Underveis i konkurransen rant det blod fra fingrene til Vår Staude. Foto: TVNorge
BLODIGE FINGRE: Underveis i konkurransen rant det blod fra fingrene til Vår Staude. Foto: TVNorge Vis mer

- En dårlig idé

I episoden forklarte Staude at hun valgte å kjøre en ny taktikk ved å slepe fingrene sine langs tauet for å unngå at klossene skulle rase. Denne taktikken resulterte også i at hun slipte vekk et realt hudlag fra fingrene sine.

På Instagram har 54-åringen delt flere bilder av tomlene sine, hvor man tydelig kan se en dyp grop i hver av dem.

«Au! Hvis noen trenger nye fingeravtrykk er det bare å si ja til 71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», skriver hun.

Når Se og Hør tar kontakt med Staude forklarer hun at tauet var vått og sandete, og hun innrømmer at det å slepe fingrene langs tauet viste seg å være en dårlig idé.

Videre sier Staude at klossene veltet og at hun blødde som en gris.

- Legen sa at jeg hadde slipt langt ned i et eller annet dypt lag av fingeren, som det tar en måneds tid å dekke med noe som kan kalles hud, fortsetter hun.

- Var det vondt?

- Det gjorde merkelig nok ikke vondt mens jeg holdt på. Plutselig så jeg at klossene ble veldig blodige og flekkete, og da skjønte jeg at det var blod fra mine egne fingre, svarer hun, og legger til:

- Det var veldig vondt etterpå og jeg grudde meg til alt som innebar bruk av fingrene, som vil si det meste på tur.

BRYTER SAMMEN: Astrid Jacobsen bryter sammen etter Steffen Iversen trekker seg fr «71 grader nord - kjendis» Vis mer

Fortsatt øm

Blant annet pakking av sekk, opp og ned med telt, på og av med klær og klatring gjorde vondt for Staude i etterkant av hendelsen. Under innspillingen fikk hun tilsyn av lege og tok en paracet når hun måtte.

- Jeg fikk heldigvis litt hjelp til å få på klær og støvler, og til å pakke sekk av Henrik, Victor, Fay og Adrian. Men jeg prøvde stort sett å klare meg selv og å ikke klage, fortsetter hun.

Programlederen påpeker at det er sånt som skjer, og at det deltakerne opplevde i etterkant var så fantastisk, vakkert og spennende at tomlene hennes kom i fjerde eller femte rekke.

Bildene Staude har delt på Instagram er fra etter hun kom hjem fra innspillingen, og altså en god stund etter hendelsen. Ifølge henne selv grodde sårene etter halvannen måned, men det var småvondt ganske lenge etter dette.

KLITORIS: Sexolog Iselin Guttormsen forteller de andre i «71 grader nord - kjendis» at klitoris vokser hele livet. Vis mer

- I dag, seks måneder seinere, er jeg fortsatt øm og har arr på fingertuppene til tomlene. Følsomheten og fingeravtrykkene er heller ikke som de var, men det går helt fint, slår hun fast.

Som nevnt fikk seerne være vitne til hendelsen i helgas episode. Da var det Iselin Guttormsen som måtte forlate konkurransen, noe som var planlagt fra hennes side.

I episoden avslørte Guttormsen at hun over en lengre periode hadde hatt lyst til å dra hjem, da utfordringene ble tøffere og tøffere.

- Jeg har tenkt at jeg elsker å være på tur med disse folka og jeg er evig takknemlig for denne reisen, men jeg unner heller mennesker som virkelig nyter det helt ut i fingerspissene å være her, sa hun.

LES OGSÅ: Her holdt Kim Kardashian hemmeligheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer