Ingrid Berg Mehus:

Var den hemmelige «Fairytale»-jenta: Får Rybak-råd

Alexander Rybaks eks skal kjempe om å bli årets norske Eurovision-håp.

JOBBER SOM NATTKLUBBFIOLINIST: Ingrid Berg Mehus, best kjent som Alexander Rybak sin ekskjæreste er en av deltakerne i årets Melodi Grand Prix. Reporter: Jonas Scheie Hammer. Video: Kine Falch Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(MARIENLYST): Lørdag 2. mars går årets Melodi Grand Prix-finale av stabelen, og fredag var det duket for pressekonferanse med presentasjon av artistene som skal kjempe om å bli årets Eurovision-håp fra Norge.

Og blant artistene programlederne Kåre Magnus Bergh (40) og Heidi Ruud Ellingsen (33) ropte opp på scenen, var Ingrid Berg Mehus (31).

31-åringen, som blant annet i flere år har jobbet som nattklubbfiolinist, skal delta med låta «Feel», en sang hun har skrevet sammen med to av sine nærmeste venner.

- Intensjonen og innholdet i den låten her, selv om vi er forskjellige, har forskjellige meninger og bakgrunn, så tror jeg at det er et ønske og en mulighet at vi kan være her for hverandre, sa hun fra scenen under pressekonferansen.

STAKK AV MED SEIEREN: Alexander Rybak gikk helt til topps med låta «Fairytale», under Melodi Grand Prix-finalen i Moskva i 2009. Foto: NTB scanpix
STAKK AV MED SEIEREN: Alexander Rybak gikk helt til topps med låta «Fairytale», under Melodi Grand Prix-finalen i Moskva i 2009. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Drømmedama» til Rybak

Mehus er kanskje likevel aller best kjent som ekskjæresten til Alexander Rybak (32). Det begynner å bli noen år siden Norges befolkning ville vite hvem Rybak sang om i den velkjente låta «Fairytale», som han gikk helt til topps med under Eurovision-finalen i Moskva i 2009.

Det var nemlig Ingrid Berg Mehus som var drømmedama Rybak sang om i «Fairytale» under deltakelsen i 2009. Han vant for øvrig fjorårets Melodi Grand Prix-finale, og gjorde comeback i Eurovision med låta «That's How You Write a Song», som han endte på en 15. plass med.

Fått råd fra Ryak

Nå, ti år etter den enorme «Fairytale»-suksessen, er det Ingrid Berg Mehus' tur til å prøve seg i Melodi Grand Prix - også hun med fiolin.

Til Se og Hør forteller 31-åringen at hun gleder seg veldig til deltakelsen i sangkonkurransen, og er veldig glad for at hun får være en del av musikkfesten.

Videre avslører Mehus at hun har forhørt seg med ekskjæresten Rybak om råd før deltakelsen.

FIKK RÅD: Ingrid Berg Mehus forteller til Se og Hør at hun har fått noen fine råd av ekskjæresten Alexander Rybak før deltakelsen i Melodi Grand Prix. Foto: Lars Eivind Bones/ NTB scanpix
FIKK RÅD: Ingrid Berg Mehus forteller til Se og Hør at hun har fått noen fine råd av ekskjæresten Alexander Rybak før deltakelsen i Melodi Grand Prix. Foto: Lars Eivind Bones/ NTB scanpix Vis mer

- Jeg har fått noen fine råd faktisk, veldig generelle fine råd av en erfaren artist og en stor kunstner i Norge. Så det setter jeg veldig pris på, sier Mehus til Se og Hør.

På spørsmål om når hun fikk vite at Alexander Rybak sin «Fairytale» handlet om henne, svarer hun:

- Det var litt småsnakk om det, og så var det noen som ringte meg, og da var det i gang.

Eksparet har fortsatt kontakt den dag i dag, og Mehus forteller at hun og Rybak er gode venner.

Hva følte du da Rybak vant, var det en seier for deg også?

- Jeg følte at alle norske jenter vant, alle er noens «Fairytale» og alle er noens inspirasjon, svarer Mehus.

VANT IGJEN: Se vinnerintervjuet med den ferske MGP-vinneren. Video: Anita Arntzen Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Ble rikskjendis

Det tok ikke lang tid før Jessheim-jenta ble rikskjendis, etter at det ble kjent at det var nettopp henne den populære sangen handlet om.

Hun og Rybak hadde hatt et forhold da de begge var fiolinelever på Baratt Due Musikkinstitutt, og det var inspirasjonen bak låta «Fairytale». Forholdet varte ett år før Mehus gjorde det slutt med Eurovision-stjerna.

Til Se og Hør fortalte Rybak i 2009 at han ikke trodde Mehus fulgte med på MGP-deltakelsen.

- Jeg tror egentlig ikke hun bryr seg så mye om det. Altså, for å være ærlig, så er hun jo gift, mens jeg er motgift... Men jeg håper virkelig ikke hun bryr seg så mye. For første gang laget jeg ikke en sang for henne, men om henne, så det betyr egentlig at den er til alle andre enn henne, uttalte Rybak.

ÅPNER OPP:Alexander Rybak intervjues om hvordan det var å vinne Eurovision Song Contest og Melodi Grand Prix, samtidig som han hadde kjærlighetssorg. Vis mer Vis mer

Sangen var terapi

Da Rybak var med i «Hver gang vi møtes» i 2014 åpnet han opp om den enorme suksessen han opplevde i etterkant av Eurovision-seieren. En åpenhjertig Rybak fortalte at han skrev det som senere skulle bli en superhit etter et tungt brudd med sin første kjæreste, Ingrid Berg Mehus.

- Hele sangen var egentlig en stor terapi for meg for den kjærlighetssorgen jeg hadde i seks år etter min første kjærlighet, sa Rybak i programmet.

Etter seieren fulgte hektiske måneder med opptredener og pressemøter og den unge artisten var fast bestemt på å sette pris på hvert øyeblikk i kjølvannet av konkurransen.

- Dette er sannsynligvis noe av det største du kommer til å oppleve i livet og dette må du bare nyte, sa Rybak den gang.

LES OGSÅ: Rybak forfulgt av gal kvinne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer