«Luksusfellen»:

- Var beruset da jeg tok den

Nå har modellen snart fjernet ansiktstatoveringen han tok i fylla - i håp om at han dermed får flere oppdrag og «raske penger».

SHOPPING-SJOKK: Luksusfellen er tilbake, og i første episode blir vi vitne til et shopping-sjokk. Video: Viaplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken har en ny sesong av «Luksusfellen» premiere på TV 3. Ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Cecilie Tvetenstrand er klare for en ny runde med økonomisk opprydding, og førstemann ut i årets sesong er 40 år gamle Shain Thomas Jellum Gundhus.

Han har jobbet som modell siden han var 19 år, både innen reklame og mote. Modelloppdrag i Italia, Spania, Tyskland, Frankrike, Portugal og USA har sørget for gode inntekter opp gjennom årene - men Gundhus har samtidig hatt et ellevilt forbruk.

På det meste tjente han 1,5 millioner på modelljobben, men i det siste har oppdragene blitt langt færre. «Luksusfellen»-deltakeren har ikke kuttet forbruket av den grunn, men snarere opprettholdt den svindyre livsstilen.

HØYT BELØP: Modell Shain Thomas Jellum Gundhus gikk fra å være suksessrik modell til å få giga-gjeld. Foto: Skjermdump / Viaplay
HØYT BELØP: Modell Shain Thomas Jellum Gundhus gikk fra å være suksessrik modell til å få giga-gjeld. Foto: Skjermdump / Viaplay Vis mer

Shoppet for 30 000

Det førte ham ut i økonomisk vanføre - med en gjeld på nærmere 700 000 kroner. Pengene har forsvunnet ut like fort som de har kommet inn, og Gundhus innrømmer i ukens episode at han ikke har hatt oversikt over sin egen økonomi.

Modellen bruker mye penger på klær, særlig på nettshopping. I episoden blir han konfrontert med at han blant annet har svidd av hele 30 000 på shopping på bare tre dager.

Nå har Gundhus sluttet å shoppe på impuls, og blitt svært bevisst på hva han bruker penger på.

- Jeg forsøker å følge opp det løpet de har satt, og prøver å ikke gjøre så mange impulsive kjøp, men heller tenke meg om når jeg ute og shopper eller handler på nett, sier han til Se og Hør.

IVRIG SHOPPER: Gundhus er glad i mote, men prioriterer nå annerledes. Foto: Skjermdump / Viaplay
IVRIG SHOPPER: Gundhus er glad i mote, men prioriterer nå annerledes. Foto: Skjermdump / Viaplay Vis mer

40-åringen har dessuten funnet en måte å ivareta moteinteressen på - uten at det koster skjorta.

- Jeg har snudd litt på det, og tenker at det har mye mer verdi å handle vintage. Jeg prøver å blande stiler, jeg liker kule merker og klær, det må jeg innrømme. Men jeg har blitt flinkere til å tenke utenfor boksen. Jeg vil heller gi noe tilbake til samfunnet, enn å være en forbruker, sier Gundhus.

HØYT FORBRUK: I «Luksusfellen» fikk deltakeren sjokk da han så hvor mye penger han hadde brukt på junkfood. Video: Viaplay Vis mer

Helomvending

I fjor tok 40-åringen en tatovering i ansiktet, noe som har gjort at modelloppdragene har blitt færre. Coronapandemien har ikke gjort saken noe bedre, og nå jobber han fulltid på en omsorgsbolig for utagerende ungdom.

Opprinnelig hadde han planer om å flytte til Barcelona for å jobbe som modell der, men flytteplanene er lagt på is, delvis på grunn av pandemien.

- Dessuten trives jeg så godt i den jobben jeg har nå. Det er interessant og spennende, og man lærer mye om seg selv og hvordan man skal takle situasjoner der man kan bli stresset, sier han.

- Det er en veldig menneskelig jobb. Modellyrket har vært veldig overfladisk, og det blir man litt mettet på, legger han til.

«Luksusfellen»-deltakeren tar likevel fortsatt modelljobber, og har snart fjernet hele ansiktstatoveringen han tok i fylla i fjor - i håp om at han dermed får flere oppdrag og «raske penger».

- Tatoveringen er snart borte. Jeg var beruset da jeg tok den. Jeg merket veldig godt at det gikk utover modelloppdragene, sier han til Se og Hør.

FELLES ØKONOMI: I «Luksusfellen» ble vi kjent med Andreas og Therese som gjorde det slutt for fire år siden, men som fremdeles har felles økonomi. Vis mer

- Skammet meg

Shain Thomas Jellum Gundhus synes det var ganske befriende å blottlegge sin egen privatøkonomi på tv - fordi han da sprengte en fasade han tror mange mennesker har.

- Det er viktig å vise at ikke alt er perfekt. Det er åpenhjertig og personlig. Man får muligheten til å blottlegge seg selv, og det tror jeg er sunt, sier han til Se og Hør.

Likevel innrømmer 40-åringen at han fikk seg et skikkelig sjokk da Hallgeir Kvadsheim og Cecilie Tvetenstrand fortalte at han hadde nærmere 700 000 i gjeld.

- Jeg ville gjemme meg langt under jorden. Jeg skammet meg skikkelig, det var som et ras av følelser. Det var veldig overveldende, men jeg føler også at det gjorde noe med meg. Jeg gikk gjennom noen faser. Det var ganske heavy å være med, både mentalt og fysisk, minnes Gundhus.

Dessuten er han glad for at han slapp å selge bilen og tv-en. Men de ukentlige pengedonasjonene på flere tusener kroner til musikkgruppen Wu-Tang har han gitt slipp på.

- Jeg har lært veldig mye. Jeg er utrolig takknemlig for å ha fått de redskapene. Det er så viktig - for å få oversikt og ha en genuin følelse av å ha penger, sier han.

DRØYT: Programleder for «Luksusfellen», Lene Drange, fikk sjokk da hun åpnet kjøleskapet til gourmetkokk Kenneth Jahnsen Collins. Vis mer

LES OGSÅ: Ble provosert: - NM i ansvarsfraskrivelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer