Jason Momoa:

- Var begravet i gjeld

En skulle kanskje tro at en rolle i «Game of Thrones» ville berget økonomien til de fleste, men den gang ei.

ØKONOMISK TRØBBEL: Jason Momoa har blitt et av de heteste navnene i Hollywood på få år, og pengene har strømmet inn. Slik har det ikke alltid vært. Her med «Aquaman»-kollega Nicole Kidman i 2018.. Foto: Eric Charbonneau/ REX/ NTB
ØKONOMISK TRØBBEL: Jason Momoa har blitt et av de heteste navnene i Hollywood på få år, og pengene har strømmet inn. Slik har det ikke alltid vært. Her med «Aquaman»-kollega Nicole Kidman i 2018.. Foto: Eric Charbonneau/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har nå gått halvannet år siden siste episode av «Game of Thrones» ble sluppet på HBO, men suksessen har ikke lagt seg. Fortatt er serien rangert som en av de beste laget noensinne, og den ligger fortsatt ute til glede for både gamle og nye fans.

Det lages dessuten i disse dager en såkalt prequel, en serie som skal kaste lys på hendelsene som fant sted før tidslinjen til «Game of Thrones» starter. Verden er altså ikke ferdig med Westeros riktig ennå.

GAME OF THRONES: Under en tidligere sesong av «Paradise Hotel» var det «Game of Thrones»-tema. Da deltaker Erik Sæter fikk tittelen som konge av hotellet, ble lederstilen hans fort sammenlignet med en mindre populær karakter i HBO-serien. Video: Marie Røssland / Programleder: Kine Falch Se hele programmet her: https://youtu.be/rJNtsG3Y0wc Vis mer

Skuespillerne som var med i originalserien har blitt superstjerner, millionærer og har i ettertid fått prestisjefulle oppdrag. Jason Momoa (41), som spilte Khal Drogo i de første to sesongene av serien, har senere vært å se som superhelten «Aquaman» - for å nevne noe.

- Sultet

Det betyr imidlertid ikke at suksessen kom med en gang. Nå åpner Momoa opp om den vanskelige tiden etter «Game of Thrones», da han og kona var så fattige at de hadde vansker med å få endene til å møtes.

- Vi sultet etter «Game of Thrones». Jeg fikk ikke jobb. Det var en virkelig utfordring, særlig når man har barn og er begravet i gjeld, sier han i et åpenhjertig intervju med InStyle.

Momoa har vært sammen med skuespilleren Lisa Bonet siden 2005, men det var først i 2017 de offisielt giftet seg. Sammen har paret fått to barn, som kom til verden i 2007 og 2008.

MODERNE FAMILIE: I tillegg til å ha fått to barn med Lisa Bonet (t.v), er Jason Momoa også stefar til Zoe Kravitz. Bonet var nemlig tidligere i et forhold med rockelegenden Lenny Kravitz. Her fotografert i januar. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP, NTB
MODERNE FAMILIE: I tillegg til å ha fått to barn med Lisa Bonet (t.v), er Jason Momoa også stefar til Zoe Kravitz. Bonet var nemlig tidligere i et forhold med rockelegenden Lenny Kravitz. Her fotografert i januar. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP, NTB Vis mer

Barna ble altså født lenge før HBO-suksessen. Skuespilleren var nærmest på økonomisk bar bakke da han fikk rollen i suksesserien.

Det er ikke første gang han uttaler seg om trøbbelet. På Instagram skrev han i fjor om at han ikke hadde råd til å fly hjem under en pause i innspillingen.

«Ser gjennom bilder på mobilen min og fant dette. (...) Mens vi filmet «Game of Thrones» hadde vi en liten pause. Vi hadde ikke råd til å fly hjem, så vi leide en campingbil i Belfast og kjørte rundt i Irland på jakt etter den beste halvliteren med Guinness», skrev skuespilleren.

Momoa medvirket bare i ti episoder av suksesserien, og ble skrevet ut da karakteren hans døde. I ettertid har oppdragene heldigvis kommet i fleng for stjernen, som med årene har blitt et av de heiteste navnene i Hollywood.

Ifølge nettstedet University Fox har skuespilleren fra Hawaii en formue på 14 millioner dollar, noe som tilsvarer i overkant av 126 millioner norske kroner.

DRØMMEJOBB: Norske Rikke Gajda har muligens en jobb mange misunner henne for. Hun er nemlig en favoritt blant kjendiser når det kommer til hår. Video: Rød Løper. Vis mer

Fikk økning i lønn

Da «Game of Thrones» først kom på skjermen i 2011, var det nok få som så for seg hvor stor HBO-serien ville bli.

Det tok likevel ikke lang tid før en hel verden satte seg inn i den spennende handlingen og for dem som ikke har fulgt med, kan det fort føles ut som at «alle» andre har sett og snakker om serien. Også skuespillerne har tjent godt på den store suksessen og fansens trofasthet.

Etter sesong seks ble det nemlig kjent at de fem hovedrolleinnehaverne, Emilia Clarke (34), Kit Harington (33), Nikolaj Coster-Waldau (50), Peter Dinklage (51) og Lena Headey (47), fikk en økning i lønn per episode i de to siste sesongene.

FORVANDLES: Den kjente skuespilleren Anne Hathaway er nesten ikke til å kjenne igjen i nyinnspillingen av Roald Dahls «Heksene». Vis mer

Ifølge Evening Standard hadde de i sesong syv og åtte tjent nesten 10,5 millioner norske kroner per episode. Med tanke på at det er 13 episoder totalt i de to sesongene, har de tjent elleville 165,5 millioner norske.

Ellevill lønn per minutt

Lønnen til de fem skuespillerne var fast, og det har derfor ikke noe å si hvor mye de var med i hver enkelt episode. Ifølge avisen var Lena Headey, som spilte rollen Cersei Lannister i serien, bare å se i 25 minutter i sesong åtte, fordelt på bare tre episoder.

Med andre ord fikk 45-åringen betalt ganske så mye i minuttet, nærmere bestemt 1,2 millioner norske kroner.

Ifølge Evening Standard var «Game of Thrones»-stjernene dermed de som har fått best betalt per episode i Hollywood på tidspunktet. Tidligere var det Jim Parsons (47) og Kaley Cuocu (34) fra «The Big Bang Theory» som hadde rekorden.

LES OGSÅ: Dukket opp på samme fest etter sjokkbruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer