Line Andersen:

- Var bare trist

Snakker ut om hvordan hun opplevde rettssaken.

ALPINT: Etter at Line Andersen var ferdig i NRK, har hun blant annet jobbet som programleder under alpint-sendingene til Discovery under OL i Beijing. Her under rettssaken i fjor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
ALPINT: Etter at Line Andersen var ferdig i NRK, har hun blant annet jobbet som programleder under alpint-sendingene til Discovery under OL i Beijing. Her under rettssaken i fjor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Line Andersen (49) fikk mye oppmerksomhet da hun gikk til søksmål mot NRK i fjor vår. Andersen ble tatt av skjermen i sportsavdelingen og ble omskolert til å bli nettjournalist i en annen avdeling i mediehuset. Bakgrunnen skal ha vært konflikter i sjakkredaksjonen.

49-åringen har ikke snakket om rettssaken offentlig, men nylig var hun gjest i podkasten «The big 5» med Nils Brenna og Harald Eia. I podkasten analyseres personlighetstesten til Andersen, og det trekkes frem ulike eksempler fra hennes liv - deriblant eksempler fra rettssaken.

Andersen vil ikke utdype noe overfor Dagbladet, men hun er kjent med at vi omtaler podkastepisoden.

VITNET: Kate Moss vitnet i rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard. Video: Reuters Vis mer

- Oppsiktsvekkende rart

I podkasten avslører Andersen at hun ikke har fått munnkurv om å snakke om rettssaken, og at dette var et viktig punkt for henne da forliket skulle forhandles frem.

Andersen forteller at hun hadde tenkt nøye gjennom det å gå til rettssak mot statskanalen og potensielle utfall av den. Hun sier hun var villig til å ta alle mulige konsekvenser.

- Jeg er jo et menneske som tenker gjennom ting på forhånd. Jeg visste for eksempel at det ville bli et stort medietrykk, og koblet meg av dem. Jeg hadde noen nære som fulgte med på mediene for å ta vare på meg.

I RETTEN: Her er Line Andersen i Oslo tingrett. I podkasten sier hun at i rettsaken aldri skulle navngi noen på samme «paygrade» eller lavere. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
I RETTEN: Her er Line Andersen i Oslo tingrett. I podkasten sier hun at i rettsaken aldri skulle navngi noen på samme «paygrade» eller lavere. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Under rettssaken slettet Andersen ulike apper, samt at hun verken så på TV eller radio da det sto på som verst, men hun forteller at under hver pauser fikk hun noen meldinger fra sine nære som oppsummerte litt hvordan det sto til.

- De beskytter meg litt også, og de følger også med på kommentarfelter. For kommentarfeltene er ganske snille med meg. Oppsiktsvekkende rart snille - det var verdifullt underveis. Det hjalp veldig for meg å vite at folk ikke trodde jeg var Dr. Jekyll and Mr. Hyde, forteller hun (betegnelse på en spaltet personlighet, red.anm.).

«Tissue gate»: Flere reagerte på hva Amber Heard gjorde med servietten under rettssaken mot Johnny Depp. Video: Reuters/Twitter. Reporter: Håvard T-L Knutsen Vis mer

Stor kostnad

Personlighetstesten viser blant annet at Andersen ikke er ute etter å framheve seg selv, og at hun ikke kan beskrives som en egoist, men at hun er opptatt av å ta vare på andre. I podkasten sier Andersen for eksempel at hun under rettssaken utelukkende sparket oppover, og aldri ville navngi eller fortelle om noen som var på samme nivå som henne i organisasjonen.

49-åringen legger til at hun ikke var spesielt stresset da det sto på, men at hun følte seg mer trist. Hun forteller også at hun hadde koblet på ulike fagpersoner, for å ta vare på seg selv. Alt fra trener og psykolog til fagperson med høy kompetanse på konflikthåndtering.

Under rettssaken kom det blant annet frem at Andersen hadde høyt sykefravær – noe hun redegjorde for i rettssalen. I podkasten sier Andersen at hun ikke «trivdes spesielt godt med det», men at hun hadde et rasjonelt forhold til at det var nødvendig for å belyse saken. Likevel er hun klar på at det var en stor kostnad for henne.

«71 GRADER NORD KJENDIS»: Cristian Brennhovd var uenig med de andre deltakerne da de skulle handle inn til middag. Video: Discovery + Vis mer

Ikke fornøyd

Rettssaken endte med et forlik hvor NRK måtte betale Andersen 1,9 millioner kroner.

I podkasten sier Andersen at hver uke tenker på om hun angrer på å ha gått til rettssak mot statskanalen, men at hun alltid lander på at det var helt nødvendig.

Andersen at hun ikke vil bruke ordet fornøyd med sluttresultatet.

- Det er ingenting i dette som kan oppsummeres med ordet fornøyd, på noe som helst nivå. Det er et ganske vanlig utfall at arbeidsgiver betaler ut sin arbeidstaker, men ordet fornøyd kan ikke brukes på noen som helst måte. Ikke glad, ikke tilfredsstilt. Det var jo bare trist, men nødvendig, sier hun.

VENNER: TV-kjendis Vegard Ylvisåker og realityprofil Cristian Brennhovd deltok nylig sammen på «71 grader nord kjendis», så da Discovery+ inviterte til høstlansering, hadde Ylvis latt seg style av bortreiste Brennhovd. Video: Rød Løper Vis mer

49-åringen legger til at hun dagen etter rettssaken gikk ut på byen med sine venninner. Den tidligere programlederen sier i podkasten at venninnene hennes tenkte «Oh my God, hun er tøff», men at for henne var det en selvfølge, da hun ikke hadde noe å skjule.

For tiden er for øvrig 49-åringen å se i realityserien «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» på TV Norge.

LES OGSÅ: - Var forferdelig brutalt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer