Neve Campbell:

Var 90-tallets store stjerneskudd - derfor forsvant hun fra rampelyset

Spilte i «Scream», «Party Of Five» og «Wild Things». Så ble det tyst fra stjernen.

LOVENDE 90-TALLSSTJERNE: Neve Campbell debuterte på skjermen som Julia Salinger i ungdomsserien «Party Of Five». Her i en scene fra «Scream» sammen med Skeet Ulrich. Foto: NTB Scanpix
LOVENDE 90-TALLSSTJERNE: Neve Campbell debuterte på skjermen som Julia Salinger i ungdomsserien «Party Of Five». Her i en scene fra «Scream» sammen med Skeet Ulrich. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 1994 fikk den da 20-årige kanadiske skuespilleren Neve Campbell (44) sitt store gjennombrudd:

I seks år spilte hun Julia Salinger i den ultrapopulære ungdomsserien «Party Of Five», hvor hun spilte mot blant andre Matthew Fox (51) og Jennifer Love Hewitt (39).

Fansen så henne også i rollen som Bonnie i «The Craft» (1996) og Suzie Toller i den erotiske thrilleren «Wild Things» (1998).

Skrekkfilmentusiaster har ikke minst sett henne som Sidney Prescott i fire «Scream»-filmer, en rolle som sikret henne flere priser og nominasjoner.

Fra stjerne til anonym

På 1990-tallet hadde Campbell en karriere de fleste unge skuespillere bare kan drømme om.

Hun var på lista over verdens mest sexy kvinner, og prydet forsiden på en rekke prestisjefylte magasiner, deriblant Time og Rolling Stone.

STJERNESKUDD: Neve Campbell hadde blant æren av å pryde forsiden av Time. Foto: Faksimile fra Time
STJERNESKUDD: Neve Campbell hadde blant æren av å pryde forsiden av Time. Foto: Faksimile fra Time Vis mer
SCREAM-SUKSESS: Neve Campbell på forsiden av Rolling Stone sammen med sine kvinnelige «Scream 2»-motspillere. Foto: Faksimile fra Rolling Stone
SCREAM-SUKSESS: Neve Campbell på forsiden av Rolling Stone sammen med sine kvinnelige «Scream 2»-motspillere. Foto: Faksimile fra Rolling Stone Vis mer

Bilvaskscenen med Denise Richards fra «Wild Things» kom på topp ti av historiens mest sexy filmscener, skrev VG i 2006. Skuespilleroppdragene sto i kø for den unge skuespilleren, og verden lå tilsynelatende for hennes føtter.

Men etter at hun sluttet i «Party Of Five» i år 2000, uteble de store snakkis-rollene til fordel for roller i mindre tv-serier, tv-filmer og filmflopper. Et av 90-tallets store stjerneskudd var i ferd med å miste glansen, og forsvant mer og mer ut i periferien av Hollywoods bevissthet.

I et nytt intervju hos «The Late Show», kommer Neve Campbell med forklaringen på hvorfor hun «forsvant» fra rampelyset for et drøyt tiår siden.

Til programleder Stephen Colbert forteller hun at hun kom til et punkt hvor hun bestemte seg for å være mer kresen på rollevalgene.

- Jeg ble konstant tilbudt roller i skrekkfilmer, fordi det var slike filmer jeg var kjent for. Eller dårlige romantiske komedier. Jeg var bare ikke interessert i manuset, og jeg følte meg lite fornøyd med de tingene som kom til meg. Jeg følte meg litt lei av det hele. Jeg tenkte: Jeg vil ha en forandring. Så flyttet jeg til London, sier hun, ifølge nettsiden News.

Trengte en pause

På spørsmål fra Stephen Colbert om hvorfor hun forlot Amerika og dro til Europa, svarer Neve Campbell følgende:

- Jeg trengte en pause.

Da stjernen forlot Hollywood, var det etter å ha laget en rekke filmer som ikke nådde toppen, slik som de hadde gjort på starten av karrieren hennes.

- I tjueåra gikk alt så fort, og ting ble så stort at det var litt overveldende . Og jeg er veldig takknemlig for det. Men det kom til et nivå også hvor ting jeg ble tilbudt, ikke var ting jeg ville gjøre, forklarer hun.

Men selv om hun tok en pause fra Hollywood, fortsatte hun skuespillerkarrieren, og på det private plan gikk livet også i positiv retning.

Saken forsetter under bildene.

SKUESPILLERE: Dylan McDermott, Neve Campbell og Matthew Perry spilte sammen i filmen «Three To Tango» på slutten av 1990-tallet. Foto: NTB Scanpix
SKUESPILLERE: Dylan McDermott, Neve Campbell og Matthew Perry spilte sammen i filmen «Three To Tango» på slutten av 1990-tallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
1990-TALLSSTJERNER: Neve Campbell sammen med «Clueless»-stjernen Alicia Silverstone (t.v.) på en premiere i 2004. Foto: NTB scanpix
1990-TALLSSTJERNER: Neve Campbell sammen med «Clueless»-stjernen Alicia Silverstone (t.v.) på en premiere i 2004. Foto: NTB scanpix Vis mer
MED EKTEMANNEN: Neve Campbell og ektemannen J.J. Feild på «Skyscraper»-premieren i New York denne uka. Foto: NTB scanpix
MED EKTEMANNEN: Neve Campbell og ektemannen J.J. Feild på «Skyscraper»-premieren i New York denne uka. Foto: NTB scanpix Vis mer

Adopterte i hemmelighet

Campell giftet seg med skuespillerkollegaen J.J. Feild (40) i 2011, og de har sønnen Caspian sammen. Nylig kunne skuespilleren dessuten avsløre at hun og ektemannen hadde adoptert en gutt sammen.

- Vi har holdt på en hemmelighet, fordi vi ville vente til det var offisielt. Vi har adoptert den skjønneste lille gutten for fem måneder siden. Hans navn er Raynor, og vi er vilt forelsket i ham, skriver Neve Campbell på sin Instagram-profil.

Hun har siden 2016 vært å se i TV-serien «House of Cards», hvor hun spiller rollen som den politiske rådgiveren Leann Harvey.

Saken fortsetter under.

Comeback

Ifølge Campbell selv har hun tatt små, forsiktige skritt for å komme seg tilbake som skuespiller i USA. Det fortalte hun i et intervju med Business Insider tidligere i år.

- Etter å ha jobbet i Europa i åtte år og vært mor i noen år, var jeg bevisst på hvordan jeg ville jobbe som skuespiller. For meg har det vært et riktig valg å ta en liten rolle i en god serie som «Mad Men», sa Campbell.

I samme intervju uttalte Campbell at hun ikke kunne ha bedt om noe bedre comeback enn «House of Cards».

- Jeg ønsket å jobbe med gode skuespillere og med et godt manuskript. Jeg var selvfølgelig spent. Det var skummelt fordi skuespillerne er så gode, sa Campbell, som også fortalte at Leann Harvey var en interessant karakter å spille.

I løpet av året kommer dessuten dramafilmen «Hot Air», hvor hun har en sentral rolle. Hun er for øvrig også aktuell i «Skyscraper», den nyeste filmen til Dwayne «The Rock» Johnson.

NY SESONG: «Det amerikanske folk vet ikke hva som er til deres eget beste. Det gjør jeg». House of Cards vender tilbake med nye episoder på Netflix fra 30. mai. Video: Netflix via YouTube Vis mer

LES OGSÅ: Miley Cyrus sjokkerer på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer