BANER VEI: Mange håper nå at den alternative top model-konkurransen skal bane vei for handikappede i modellbransjen.  Foto: Britain's Missing Top Model
BANER VEI: Mange håper nå at den alternative top model-konkurransen skal bane vei for handikappede i modellbransjen. Foto: Britain's Missing Top ModelVis mer

Vant Top Model med én arm

Kelly Knox ble født uten arm - vant britisk modellkonkurranse.

SEHER.NO: 23 år gamle Kelly Knox fra England ble født uten venstrearm. Men det hindrer ikke ungjenta i å oppfylle sine drømmer.

Nylig ble Kelly nemlig kåret til vinner av "Britain's Missing Top Model"-konkurransen på BBC.

Realityserien er en alternative utgave av "Top Model"-programmene, der jenter med handikap av ulik grad får prøve seg 6 uker som toppmodell.

Målet var å finne Storbritannias beste handikappede modell, og premien var en kontrakt med britiske Take 2 Modellbyrå, samt en fashionshoot med Marie Claire magazine.

Men til tross for at hun ble født uten arm, ser ikke "Top Model"-vinneren seg selv som handikappet, skriver Daily Mail.

- Hjemme hos meg bruker vi ikke ordet handikappet. Vi har aldri gjort det, og vil aldri gjøre det. Jeg føler meg ikke handikappet, men samfunnet ser på meg som handikappet, sier Kelly.

23-åringen, som bor sammen med sin mor i nord-London, slo flere hundre søkere om en plass i realityprogrammet. Kun 8 jenter gikk videre til finalerundene, og handikappene deres varierte fra døvhet til hjerneskader.

Ifølge Kelly er noe av det viktigste for henne med å ha vært med på konkurransen, at hun nå har klart å bane vei for andre i en lignende situasjon. 

London-jentas tilstand er ikke genetisk, men noe som "bare skjer ved et uhell", sier leger.

- Det skjer oftere på venstre-siden og det er vanligere blant jenter enn gutter, sier Kelly, og legger til:

- Jeg har fått så mange tilbakemeldinger fra mennesker som har blitt født sånn og foreldre av barn som er som meg, som sier jeg har vært en stor inspirasjon. Det er derfor jeg var med i konkurransen.

Og "Top Model"-vinneren, som til vanlig jobber som regnskapsfører for en møbelbedrift, håper nå at hun kan få fortsette å jobbe som modell.

- Dersom jeg kunne gitt opp regnskapsføring for å være modell, ville jeg selvfølgelig gjort det. Det å ha fått smaken på dette livet, har vist meg hvor mye jeg egentlig ønsker å gjøre det, sier Kelly.

Også Marie Claire-redaktør Marie O'Riordan, som nylig publiserte bilder av Kelly, synes det er viktig at handikappede får muligheter innen modellbransjen.

- Vi håper dette programmet gjør det enklere for jenter med handikapp å komme seg inn i modellbransjen i fremtiden, sier hun.

Har du et kjendistips? Tips oss på Seher@seher.no

LES OGSÅ:- Første frodige Top Model

VANT: Kelly vant en modellkontrakt med Take 2 modellbyrå, samt fashionshoot med Marie Claire. Foto: Faksimile Marie Claire