«Stjernekamp»

Vant «Stjernekamp»

Stakk av med seieren under lørdagens finale.

SEIERSHERRE: Bjørn Tomren (40) er åres «Stjernekamp»-vinner Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
SEIERSHERRE: Bjørn Tomren (40) er åres «Stjernekamp»-vinner Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bjørn Tomren (40) har vunnet 2021-sesongen av «Stjernekamp» på NRK. Han møtte Alexandra Rotan (25) i den nervepirrende finalen lørdag kveld.

- Det er helt absurd. Fullstendig absurd. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Tusen takk til alle som stemte. Jeg er målløs. Jeg hadde ikke trodd dette her, sier Tomren fra scenen.

Som finalelåt hadde Tomren valgt Whitney Houstons «I Wanna Dance With Somebody», mens Rotan framførte John Farnhams «You're The Voice».

- Verdig vinner

Rotan roste Tomren fra scenen.

- Gratulerer, Bjørn! For en mann. For en stemme. Han har vist meg en helt ny side av det å være artist. En musikkforståelse som jeg aldri har sett maken til. Så han er en så verdig vinner av «Stjernekamp», det må jeg bare si, sa Rotan.

Ukas meddommere var fjorårets vinner Knut Marius Djupvik, samt journalist Ingeborg Heldal.

- Jeg er faktisk ikke så nervøs, men mer glad for at jeg har fått én mulighet til for å stå på den scenen, sa Rotan til Dagbladet i forkant av finalen.

Hennes konkurrent var enig i at lørdagen ville bli en festaften. Selv hadde han ikke trodd at han skulle nå så langt.

- Jeg utelukket det ikke, men jeg trodde jeg skulle ryke ut under hiphop-kvelden. Jeg har jo aldri rappa og så ikke for meg at det kom til å gå så bra, sa Bjørn Tomren til Dagbladet.

Både Rotan og Tomren har fått anmelderskryt hver eneste uke. Forrige helg fikk Rotan dobbel terningkast seks av Dagbladet, mens Tomren fikk både en firer og femmer.

Jodling og Whitney Houston

Rotan, som blant annet er kjent fra musikkgruppa KEiiNO, startet kvelde med en splitter ny låt fra bandets repertoar.

- Den har en lett rocka nerve i bunn som gir den snert, men det er i alle hovedsak Alexandras oppgave å dra den opp og fram. Hun synger like stødig som alltid, skrev Dagbladets liveanmelder, og trillet en femmer på terningen.

Finalistene framførte hver sin låt fra eget repertoar og en egenvalgt finalelåt. Bjørn Tomren fikk med seg makkeren Heine Bugge. Sammen utgjør de jodle- og trekkspillduoen Polkabjørn & Kleine Heine.

- Jeg skal framføre en sveitsisk tradisjonell jodlelåt, men vet ikke om det er til min fordel. I tillegg skal jeg synge «I Wanna Dance with Somebody» av Whitney Houston, sa han til Dagbladet i forkant av finalen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer