«Sommerhytta» Kjartan Haugen og Knut Ivar Pelerud:

Vant «Sommerhytta» - slik går det nå

Kjartan Haugen og Knut Ivar Pelerud vant hyttekonkurransen i 2019.

PAPPAER: Kjartan Haugen og Knut Ivar Pelerud elsker familielivet med datteren Olivia. Foto: Irene Sandved Lunde
PAPPAER: Kjartan Haugen og Knut Ivar Pelerud elsker familielivet med datteren Olivia. Foto: Irene Sandved Lunde Vis mer
Publisert

Det er ingen tvil om at «Sommerhytta» har blitt en skikkelig publikumssuksess for TV 2. Programmet, der fire deltakerpar konkurrerer om å bygge den fineste hytta, ble sendt på TV for første gang i 2017.

Gjennom fem sesonger har TV-programmet gitt seerne mange rørende og minneverdige øyeblikk.

I den tredje sesongen av «Sommerhytta», som gikk på TV i 2019, var det Kjartan Haugen og Knut Ivar Pelerud som stakk av med seieren.

Nå har det gått tre år siden innspillingen av programmet, og Se og Hør slår på tråden for å høre hva paret har gjort etter «Sommerhytta», og ikke minst hvordan det går med dem nå.

TILBAKE: Fjorårets vinnere Levi Try og Øyunn Krogh var tilbake på «Sommerhytta», og dette sa de om deltakerene. Video TV 2 Vis mer

Styrket forholdet

Overfor Se og Hør legger ikke Kjartan skjul på at det var ekstremt gøy å få være med i TV-programmet.

- Vi lærte veldig mye om oss selv, både individuelt og som et par. Jeg tror den opplevelsen absolutt har styrket forholdet vårt. Vi hadde mange gode krangler og ble på den måten enda bedre kjent. Vi vet at vi kan samarbeide og pushe og motivere hverandre hvis det går dårlig, sier han.

Knut beskriver opplevelsen som et minne for livet og synes det var helt fantastisk å jobbe sammen med ektemannen. De kan også skrive under på at det å bygge en hytte er mer jobb enn det ser ut til på skjermen.

- Det var veldig slitsomt. Jeg trodde at vi skulle få litt hjelp, men det gjorde vi ikke, forklarer 47-åringen, og legger til at de hadde en sinnssykt bratt læringskurve.

RING PÅ FINGEREN: Anna ser lyst på fremtiden sammen med Jone etter «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

Surrogat

Kort tid etter de gikk seirende ut av «Sommerhytta», kunne paret avsløre at de hadde blitt foreldre til en liten jente. Datteren fikk navnet Olivia.

Olivia ble født gjennom surrogati som innebærer at en kvinne blir gravid med, bærer frem og føder barn som etter fødselen skal overleveres til dem som skal være barnets juridiske og sosiale foreldre.

- Vi har bare fine ord å si om både prosessen og surrogaten, selv om det var en mye større prosess enn det vi hadde sett for oss. Det innebærer psykologer både i Norge og i USA (hvor prosessen foregikk journ.anm.), rettsvesen og helsevesen, forteller paret.

Kjartan og Knut forteller videre at de har god kontakt med surrogaten, og at hun egentlig skulle komme på besøk til Norge i fjor. Det ble naturligvis utsatt, men nå håper de å kunne få til besøket denne høsten.

- Vi har daglig kontakt faktisk. Vi sender bilder og videosnutter av Olivia til henne, og så sender hun av sin familie tilbake. Hun er en veldig viktig del av både vårt og Olivias liv, understreker de.

Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud forteller åpner opp om prosessen de var gjennom for å bli gravide. Video: Dagbladet / Frank Karlsen Vis mer

- Kan ikke beskrives

Surrogati er både en omfattende og kostbar prosess, og paret valgte å selge leiligheten sin til fordel for noe billigere, for å finansiere det hele.

Men alt var verdt det da Olivia endelig kom til verden i august 2019. Det var spente foreldrene som fløy til USA for å møte datteren for første gang. Og de legger ikke skjul på at de trives svært godt med familielivet.

USA: Olivia ble født i California, USA, gjennom surrogati. Foto: Irene Sandved Lunde
USA: Olivia ble født i California, USA, gjennom surrogati. Foto: Irene Sandved Lunde Vis mer

- Det kan ikke beskrives engang. Pappalivet er helt fantastisk!

De forteller at Olivia både sover godt om nettene, og at hun spiser alt. Og med det mener de faktisk ALT.

- I julen spiste hun både rakfisk og ribbe, og hun spiser gladelig sushi med oss, ler paret overfor Se og Hør.

GRAVID: Jørgine «Funkygine» Vasstrand og Morten Sundli venter sitt andre barn. Dette sa de om potensiell familieforøkelse i forbindelse med et digitalt pressetreff i 2020. Video: Rød Løper/TV 2 Play Vis mer

«Hønefar»

De beskriver datteren som en bestemt ung dame, og er redd for at det bare er et spørsmål om tid før hun har begge fedrene tvinnet rundt lillefingeren.

- Hun begynner å komme i den alderen nå at vi må begynne å sette grenser, og det er nok den største utfordringen.

Det er mye man ikke kan forutse når man blir foreldre, og det har også «Sommerhytta»-paret erfart.

- Før vi fikk henne trodde vi at Knut skulle bli den strenge, mens jeg skulle være mer «slepphendt». Men det viste seg å være helt omvendt, forteller Kjartan, og beskriver ektemannen som en litt bekymret «hønefar».

Nå ser de frem til en behagelig sommer med biltur på Vestlandet, mange turer til hytta på Sogn hagekoloni og mye bading.

- Olivia elsker å bade. Hun er jo født i California så hun er nok en liten «surf-girl», sier de spøkefullt.

LES OGSÅ: - Satt med følelser for eksen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer