«Sommerhytta»:

Vant «Somm­erhytta»: - Ekstremt overrasket

Ti ukers blodslit var verdt det.

JUBELBRØL: Levi Try og Øyunn Krogh vant torsdag kveld «Sommerhytta» på TV 2. Det ble feiret med jubel. Foto: Robert Dreier Holand/TV 2
JUBELBRØL: Levi Try og Øyunn Krogh vant torsdag kveld «Sommerhytta» på TV 2. Det ble feiret med jubel. Foto: Robert Dreier Holand/TV 2 Vis mer
Publisert

Denne høsten har nordmenn med iver fulgt med på fire engasjerte par, som med stor innsats og mye motivasjon har bygget hver sin hytte på TV 2 i beste sendetid. Dette er «Sommerhytta» sin fjerde sesong, og i kveld ble det hele avgjort.

Konseptet går ut på at fire par har fått bygge hver sin hytte ved Lyseren Strandpark i Ytre Enebakk. Bare ett par får lov til å beholde hytta de har bygget, mens de andre legges ut for salg. Finalen var derfor, naturlig nok, preget av mye spenning.

Til slutt ble det klart at det var kjæresteparet Levi Try (23) og Øyunn Krogh (25) som hadde gjort den beste jobben, og dermed fikk beholde sin drømmehytte.

I SJOKK: Levi Try og Øyunn Krogh vant «Sommerhytta», og kan dermed kalle seg hytteeiere. Foto: TV 2
I SJOKK: Levi Try og Øyunn Krogh vant «Sommerhytta», og kan dermed kalle seg hytteeiere. Foto: TV 2 Vis mer

- Ekstra stolt

Det ble en rørende affære for paret, som tok til tårene mens konfettien regnet ned på dem.

- Det var så jevnt i finalen at utfallet var helt åpent. Derfor var det ekstra stort å gå seirende ut av konkurransen, sier paret til Se og Hør.

Paret har vært underdogs i serien, og hadde minimalt med bygningserfaring da de meldte seg på - etter bare et par måneder som kjærester. Gjennom ti uker beviste de derimot at de var reelle konkurrenter, som altså karret seg helt til topps.

STOR VERDI: Hytta har en takst på tre millioner kroner, og er nå i parets eie. Den ligger idyllisk til rett ved vannet. Foto: Robert Dreier Holand/TV 2
STOR VERDI: Hytta har en takst på tre millioner kroner, og er nå i parets eie. Den ligger idyllisk til rett ved vannet. Foto: Robert Dreier Holand/TV 2 Vis mer

Hemmeligheten om seieren har de båret på i omtrent et år, fordi innspillingen fant sted i fjor høst. Paret hadde ikke regnet med å gå seirende ut av konkurransen.

- Vi drømte om å gå til topps, men ble ekstremt overrasket da det skjedde. Jeg hadde så mye adrenalin og så mye positivitet i kroppen at det boblet over, sier Krogh.

Det var Try som meldte seg selv og kjæresten på i sin tid. De hadde bare vært kjærester i noen måneder, etter å ha møttes på Instagram, da de bestemte seg for å være med.

- Hytta ble vårt første fellesprosjekt sammen, og det var spennende å prøve seg som hyttebyggere, sier paret.

Skal ikke selge

Alle par som har pusset opp sammen, vet at det kan være en real prøvelse. I løpet av sesongen virket det derimot nesten som at de to turtelduene kom nærmere hverandre. Paret kan avsløre at kjærligheten fortsatt blomstrer den dag i dag.

- Nå er vi samboere og har det veldig bra sammen. Vi bor på Grønland i Oslo, sier Krogh til Se og Hør, hvorpå kjæresten forteller:

- Vi bor i kollektiv, så nå blir det ekstra morsomt å kunne eie selv etter hvert.

BEHOLDER BOLIGEN: Kjæresteparet har planer om å beholde drømmehytta. Foto: Robert Dreier Holand/TV 2
BEHOLDER BOLIGEN: Kjæresteparet har planer om å beholde drømmehytta. Foto: Robert Dreier Holand/TV 2 Vis mer

En felles bolig har de derimot ingen planer om å finansiere ved å selge hytta, som har en verdi på rundt tre millioner kroner.

- Vi tenkte at hvis vi skulle vinne hytta, så skulle vi beholde den og skape et samlingssted for våre venner og familie. Den tanken holder vi fast ved. Hytta blir en sosial oase, forklarer de, og fortsetter:

- Men det å ha en gjeldfri hytte til tre millioner gir oss mulighet til å komme inn på boligmarkedet, en mulighet som ville ha ligget flere år fram i tid hvis vi ikke hadde vunnet. Hytta har mye å si for framtida vår, forklarer paret.

I finaleepisoden forteller de dessuten at de gjerne vil invitere de andre deltakerne på besøk, som ble snytt for sine hytter.

LES OGSÅ: Slik ser hun ikke ut lenger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer