FØLER SEG SNYTT: Patrick Sander og Christine Thingnes mener at de skulle ha vunnet TV 2-programmet etter reglementet de fikk utdelt.  Foto: TV 2
FØLER SEG SNYTT: Patrick Sander og Christine Thingnes mener at de skulle ha vunnet TV 2-programmet etter reglementet de fikk utdelt. Foto: TV 2Vis mer

Vant søksmål etter 2. plass i TV-serie

«Grottenveien 1»-deltagerne Christine Thingnes og Patrick Sander saksøkte produksjonsselskapet etter at de følte seg snytt for seieren i TV 2-programmet.

SEOGHØR.NO: I 2013 pusset fire par opp leiligheter i TV 2-programmet «Grottenveien 1». Til slutt sto Tine Esseth og Torbjørn Jensen igjen som vinnere.

Christine Thingnes og Patrick Sander kom på andreplass, men fikk høyest fortjeneste. I etterkant av programmet har paret saksøkt produksjonsselskapet Endemol etter at de følte seg lurt av reglementet.

I kontrakten parene fikk utdelt sto det følgende: «Alle parene vinner verdiøkningen de har tilført sin leilighet siden starten. Med andre ord; jo bedre jobb dere gjør - jo større sjanse er det for virkelig å skuffe inn gode penger. Det paret som øker taksten (altså selger leiligheten sin for mest) - får i tillegg en ekstra premie».

Tilleggspremien var en Fiat 500, til en verdi av 215 000 kr.

Ifølge reglene parene fikk utdelt, skulle da Christine og Patrick stått igjen som vinnere siden de sto igjen med en fortjeneste på 601 458 kroner, mot vinnerparets fortjeneste på 575 000 kroner.

VANT: Tine og Torbjørn gikk til slutt av med seieren og vant en Fiat 500. Her sammen med programleder Silje Stang. Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og Hør
VANT: Tine og Torbjørn gikk til slutt av med seieren og vant en Fiat 500. Her sammen med programleder Silje Stang. Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og Hør Vis mer


Men kun minutter før vinneren ble kåret i den livesendte finalen, opplyste programleder Silje Stang at det var det paret som oppnådde størst prosentmessig verdiøkning som vant.

Dermed havnet Christine Thingnes og Patrick Sander på andreplass bak Tine Esseth og Torbjørn Jensen

Produksjonsselskapet forandret da reglene i siste liten, noe som gjorde at Christine og Patrick kom på en sur andreplass.

Seoghør.no har fått innsyn i domsslutningen og paret vant søksmålet.

Endemol Norway AS dømmes til å betale erstatning til paret med 215 000 kr med renter.

Endemol ble også dømt til å betale Christine og Patrick erstatning for saksomkostninger for tingretten med 101 800 kr.

Seoghør.no har prøvd å komme i kontakt med

Endemols advokat Espen Sandvik har ikke besvart Seoghør.nos henvendelser i saken. Vi har også vært i kontakt med Christine og Patrick som ikke ønsker å uttale seg før de har lest dommen nøyere.

Slik ble resultatet etter «Grottenveien 1».

1. plass Tine og Torbjørn:
Takst ved oppstart: 2 950 000
Oppussing: 400 000
Prisantydning ved salg: 3 490 000
Endelig salgssum: 3 925 000
Fortjeneste: 575 000

2. plass Christine og Patrick
Takst ved oppstart: 3 340 000
Oppussing: 400 000
Prisantydning ved salg: 3 890 000
Endelig salgssum: 4 380 000
Fortjeneste: 601 458

LES OGSÅ: - Det har vært vanskelig å takle