VANT, IGJEN: Ane Dahl Torp vant sin tredje Amanda-pris lørdag.  Foto: Seher.no/Anders Myhren
VANT, IGJEN: Ane Dahl Torp vant sin tredje Amanda-pris lørdag. Foto: Seher.no/Anders MyhrenVis mer

Vant sin tredje Amanda-pris

- Nå blir det trangt i bokhylla, sier Ane Dahl Torp.


HAUGESUND
(SEHER.NO): Skuespiller Ane Dahl Torp (33) vant sin tredje Amanda-pris under filmshowet lørdag. Se flere bilder av vinnerne samt videointervjuer lenger ned!

Og skuespillerinnen, som vant i kategorien "beste kvinnelige birolle" for rollen som Leni i "Lønsj", var overlykkelig over å nok en gang å ha vunnet pris, og visste akkurat hvor hun skulle plassere den tredje av de gjeve statuettene.

- De andre står i bokhylla, men det er litt trangt i bokhylla nå, så jeg sliter litt med plassen, sier hun lattermildt til Seher.no.

Selv om hun har vunnet flere priser før, synes hun det er minst like stort å vinne denne gangen.

- Jeg synes det er helt fantastisk. Det er ikke noe mindre stort selv om det er tredje gang. Det er veldig veldig hyggelig at de ikke tenker sånn at "Ane har fått", men at de til og med gir meg den. Litt i sammenheng med sånn at mange tenker at man er lei og lei trynet til den og den, så får man likevel være med og bli satt pris på, det er veldig veldig hyggelig, sier hun.

Og Ane innrømmer at rollen som Leni var svært tøff, selv om hun mener at hun og rollefiguren har flere likheter.

- Det var en veldig vanskelig rolle. Noen ganger trodde jeg at jeg skulle bli gæren, for det er så smått, sier hun og legger til:

- jeg tenker at det er en annerledes rolle. Det er en veldig spesiell rolle, et veldig spesielt menneske, og folk tror hun er så langt unna meg, men jeg er likere enn mange tror. For jeg er en god stuegris, og det er Leni og, ler hun.

Skuespillerlegende Espen Skjønberg (84) vant prisen for beste mannlige birolle med sin rolle i kinosuksessen "O`Horten".

Og 84-åringen synes det var kjempestas å være tilbake i Haugesund, og har heller ingen planer om å legge opp med det første.

- Jeg er veldig glad, veldig glad over å få en Amanda-pris, og som sagt det er veldig moro å være tilbake i Haugesund, på filmfestivalen her, sier han til Seher.no, og legger til:
- jeg tror det er svært mange som gjerne vil fortsette å arbeide, og mange som gjør det. Det er ikke noen forskjell på meg og dem som gjerne vil fortsette, så lenge kreftene er der og lysten og viljen. Jeg er glad i å arbeide, sier han.

En annen som vant en av kveldens mest prestisjefulle priser var finsk-samiske Anni-Kristiina Juuso, som vant prisen for beste kvinnelige skuespiller med rollen i "Kautokeino-opprøret".

Og den vakre skuespillerinnen innrømmet at hun var veldig nervøs før prisutdelingen.

- Det er en veldig stor ære, jeg har vært så veldig nervøs og har spist smertestillende i hele dagen, så det er veldig fint. Jeg vil takke hele Norge for at jeg er finsk. Det er helt utrolig, jeg er helt tom, jeg har stressa for alt dette, for jeg hadde ventet at jeg ikke skulle vinne, fordi jeg er svinsk, sier hun til Seher.no.

Men feire skulle den finsk-samiske skjønnheten.

- Jeg tror jeg må spise litt, drikke litt og klemme og ha det gøy med Nils og hele gjengen. Og så imorgen skal jeg reise hjem med Amanda, som veier faktisk ganske mye, humret hun.

Også Trond Espen Seim, som vant beste mannlige skuespiller for rollen i "Varg Veum : Falne Engler", gledet seg til feiring.

- Det går nok sikkert ålreit, det blir nok sikkert fest, ja det gjør det, humrer han til Seher.no

Folkets Amanda gikk til "Kautokeino Opprøret", mens årets beste norske kinofilm ble "Mannen som elsket Yngve".

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Hvem er Amanda?

Se flere bilder av vinnerne og videointervjuer nedenfor: 

[obj:media:6704]

BESTE MANNLIGE BIROLLE: Espen Skjønberg vant prisen for beste mannlige birolle. Foto: Seher.no/Anders Myhren
BESTE KVINNELIGE SKUESPILLER: Finsk-samiske Anni-Kristiina Juuso vant for beste kvinnelige skuespiller med sin rolle i "Kautokeino opprøret". Foto: Seher.no/Anders Myhren
BESTE MANNLIGE HOVEDROLLE: Trond Espen Seim vant for rollen i "Varg Veum: Falne Engler". Foto: Seher.no/Anders Myhren
STRÅLTE SAMMEN: Både Juuso og Seim gledet seg til å feire prisene sine. Foto: Seher.no/Anders Myhren
FOLKETS AMANDA: Nils Gaups film" Kautokeino opprøret" vant folkets Amanda. Foto: Seher.no/Anders Myhren
BESTE NORSKE KINOFILM: "Mannen som elsket Yngve" ble årets norske kinofilm. Foto: Seher.no/Anders Myhren
LYKKELIG: Espen Sæther og Rolf Kristian Larsen var godt fornøyd med at "Mannen som elsket Yngve" vant prisen for årets beste norske kinofilm. Foto: Seher.no/Anders Myhren