MODELL-ERFARING: "Top Model"-klare Helene Hornstuen Urberg har jobbet som modell siden hun var 16 år gammel. Foto: PRIVAT
MODELL-ERFARING: "Top Model"-klare Helene Hornstuen Urberg har jobbet som modell siden hun var 16 år gammel. Foto: PRIVATVis mer

Vant plass i "Top Model"

- Håper jeg ikke blir fremstilt som blond og dum, sier Drammensjenta Helene Hornstuen Urberg.

SEHER.NO: 19 år gamle Helene Hornstuen Urberg fra Drammen har fått et sommerbrev mange norske jenter nok misunner henne. Hun har nemlig vunnet en plass i den neste sesongen av TV3-programmet "Top Model"!

Rundt 1600 jenter over 16 år har i år søkt om få være med i kampen om en modellkontrakt - en økning fra i fjor på rundt 1000 personer.

Etter at de første castingrundene er over, må de håpefulle gjennom flere runder med intervjuer og prøver før det står igjen rundt 15 jenter.

Urberg slipper imidlertid disse testene etter at hun gikk helt til topps i en konkurranse arrangert av kjøpesenterkjeden Amfi.

- Jeg har jobbet som modell siden jeg var 16, og har fulgt med på "Top Model tidligere". Jeg ser fram til opplevelsene og spenningen, sier hun til Seher.no

Etter å ha tatt en pause fra modelljobbingen mens hun avsluttet videregående skole, har Helene bestemt seg for å satse for fullt på en modellkarriere det kommende året.

"Top Model" kommer derfor på et perfekt tidspunkt.

- Å vinne hadde vært stort. Det eneste jeg er redd for er å virke annerledes enn det jeg er. Det har jo skjedd med noen tidligere deltakere. Jeg håper jeg ikke blir fremstilt som blond og dum.

TV-debutanten sier hun har fått støtte både fra familien og kjæresten etter at sommer-planene ble avslørt.

- Jeg tror ikke det skal bli noe problem med hjemlengsel, men man vet jo aldri. Jeg tror det vanskeligste blir å forholde seg til TV-kameraene i starten, men etter noen dager håper jeg det kommer til å gå over, sier hun til Seher.no

Både programleder Vendela Kirsebom og coach Jan Thomas er tilbake i den nye sesongen av "Top Model" - som starter opptakene 22. juni.

-  Det høye antallet søknader tyder på at programmet er populært, og nå har vi et luksusproblem med å komme fram til sterkeste kandidatene. Er man over 16 år, helst høyere enn 1,73 meter og en sterk motivasjon for å satse som modell, har man gode sjanser, sier informasjonskonsulent Line Vee Hanum i TV3.

LES OGSÅ: Første frodige "Top Model"