Casey Affleck:

Vant Oscar i fjor - trekker seg fra utdelingen i år

Casey Affleck skulle dele ut pris, men tidligere anklager om seksuell trakassering gjør at han trekker seg.

TRAKK SEG: Skuespiller Casey Affleck (t.h.) vant fjorårets Oscar i kategorien «beste mannlige hovedrolleinnehaver», men vil likevel ikke presentere årets kvinnelige Oscar-vinner. Her avbildet med Oscar-vinnerne Mahershala Ali, Emma Stone og Viola Davis under utdelingen i fjor. Foto: NTB scanpix
TRAKK SEG: Skuespiller Casey Affleck (t.h.) vant fjorårets Oscar i kategorien «beste mannlige hovedrolleinnehaver», men vil likevel ikke presentere årets kvinnelige Oscar-vinner. Her avbildet med Oscar-vinnerne Mahershala Ali, Emma Stone og Viola Davis under utdelingen i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den amerikanske skuespilleren og regissøren Casey Affleck (42) vant i fjor Oscar for beste mannlige hovedrolle, for sin rolle i filmen «Manchester by the sea».

Det er tradisjon at fjorårets mannlige Oscar-vinner presenterer årets kvinnelige Oscar-vinner.

Men i år brytes tradisjonen: Det er nå bekreftet at Casey Affleck trekker seg fra utdelingen, og at han heller ikke vil være til stede under showet, skriver Variety.

Bakgrunnen er tidligere anklager om seksuell trakassering i 2010.

Anklager fra to kvinner

Affleck ble beskyldt for å trakassere to kvinner på settet til filmen «I'm still here», som han regisserte. Kvinnene gikk til søksmål mot Affleck, og han inngikk forlik med dem.

En representant for The Academy of Motion Picture Arts and Sciences har bekreftet at Affleck har trukket seg.

- Vi støtter avgjørelsen, slik at man kan fokusere på showet og det fantastiske arbeidet som er gjort i år.

Affleck har ikke selv kommentert avgjørelsen om å trekke seg, men en representant for skuespilleren sier at at Affleck ikke vil komme på Oscar-utdelingen.

Anklagene fra 2010 kom fra den kvinnelige produsenten Amanda White og fra Magdalena Gorka, som var ansvarlig for fotografi under «I'm still here».

VINNER: Casey Affleck vant prisen for beste mannlige hovedrolle under Oscar-utdelingen i 2017. Ikke alle var like fornøyde med at 42-åringen stakk av med seieren. Brie Larson, i midten, som ga ham prisen, ville ikke klappe etter vinnertalen. Video: CNN / A.M.P.A.S Vis mer Vis mer Vis mer

- Uakseptabelt

Etter at han vant Oscar i fjor, sa Affleck et intervju med The Boston Globe at ingen av partene kunne kommentere søksmålet.

- Jeg mener at alle typer mishandling av hvem som helst er uakseptabelt og avskyelig, og at alle fortjener å bli behandlet med respekt på arbeidsplassen og alle andre steder, sa Affleck.

En av kvinnene anklaget blant annet Affleck for å ha krøpet opp i senga hennes mens hun sov.

Den andre hevdet at Affleck og filmens hovedrolleinnehaver Joaquin Phoenix låste seg inn på rommet hennes for å ha sex med to andre kvinner. ​ Affleck var på det tidspunktet gift med Phoenix' søster.

LES OGSÅ: - Hudfargen min er ingen trend

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer