Uma Thurman:

Vant omsorgsretten for datteren etter bitter strid med eksen

- Det er fantastisk at vi kan legge dette bak oss nå.

Vant omsorgsretten for datteren etter bitter strid med eksen
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Etter to års kamp har «Kill Bill»-stjernen Uma Thurman (46) og den franske milliardæren Arpad Busson (53) endelig blitt enige i retten.

Da paret gjorde det slutt i 2014, etter syv år som kjærester, saksøkte Busson skuespilleren for å få omsorgen over deres felles datter, Luna (4).

For to uker siden startet rettsforhandlingene i New York, noe som ble alt annet enn en hyggelig affære.

Mens Busson blant annet anklaget Thurman for å mikse reseptbelagte piller med alkohol for å takle stress, så hevdet Uma at eks-forloveden var en neglisjerende pappa og en sint kjæreste som var avhengig av prostituerte, skriver Daily Mail.

MOR OG DATTER: Her er Uma sammen med datteren sammen i Barcelona. Foto: NTB Scanpix.
MOR OG DATTER: Her er Uma sammen med datteren sammen i Barcelona. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Til tross for dette klarte duoen likevel å bli enige om en avtale fredag. Og Hollywood-stjernens advokat, Eleanor Alter, bekrefter til nettstedet at Uma har fått hovedomsorgsretten for datteren.

Oppgjøret med Busson var på 38 sider, og da Thurman ble spurt i retten om hun hadde lest gjennom dokumentene i sin helhet og var enig i avtalen, samtykket hun.

På spørsmål om hun var under påvirkning av medisiner som kunne påvirke avgjørelsen, svarte hun nei.

Den bitre kranglingen mellom duoen tidligere i uken skal ha gjort dommeren, Matthew Cooper, kraftig frustrert.

Fredag var han derimot svært fornøyd over at paret hadde kommet til enighet om hvordan de skal oppdra datteren sammen - uten at han selv måtte blande seg inn.

- Jeg er glad vi har kommet frem til en løsning i denne saken. Det er utmerket for retten, advokatene, begge parter, men mest av alt for barnet. Luna har alle fordeler i livet; to foreldre som elsker henne og som forsørger henne. Hun har enhver mulighet til å bli kulturelt og pedagogisk beriket, og å bli elsket av sine foreldre og søsken.

- Det eneste som mangler, og som jeg håper vil løse seg, er at foreldrene kan finne et sted hvor de kan legge til side sitt sinne og være i stand til å samarbeide. Hvis foreldrene klarer dette vil hun oppnå alt et barn kan ønske seg i livet, sa Cooper, ifølge Daily Mail.

Saken fortsetter under bildet.

FRA LYKKELIGE TIDER: Etter syv år som kjærester brøt Uma og Arpad med hverandre i 2014. Foto: NTB Scanpix.
FRA LYKKELIGE TIDER: Etter syv år som kjærester brøt Uma og Arpad med hverandre i 2014. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Deretter takket Thurman dommeren og retten ble avsluttet.

- Det er fantastisk at vi kan legge dette bak oss nå, sa 46-åringen da hun forlot retten.

Busson var ikke selv til stede i retten fredag, men ble representert av sin advokat Eric Buckley.

I tillegg til datteren Luna, som er døpt Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence Thurman-Busson, har Uma også barna Maya (19) og Leon (15) fra sitt ekteskap med skuespiller Ethan Hawk (46).

Arpad Busson har på sin side sønnene Flynn (18) og Aurelius (13) fra et tidligere forhold med supermodellen Elle Macpherson (52).

EKS-MANNEN: I syv år var Uma Thurman gift med skuespiller-kollega Ethan Hawke. Sammen har de to barn. Foto: NTB Scanpix.
EKS-MANNEN: I syv år var Uma Thurman gift med skuespiller-kollega Ethan Hawke. Sammen har de to barn. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

LES OGSÅ: Møtte ektemannen da hun var 14 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer