ANDREPLASS: Etter et vanskelig år kunne Astrid endelig sikre seg en velfortjent pallplass.  Foto: Stella Pictures
ANDREPLASS: Etter et vanskelig år kunne Astrid endelig sikre seg en velfortjent pallplass. Foto: Stella PicturesVis mer

Vant medalje etter det tøffe året

Johaug tok gull, men det var Astrid Uhrenholdt Jacobsens sølv som rørte det norske folk mest.

SEOGHØR.NO: I dag kan Norge juble over både gull- og sølvmedalje under ski-VM i Falun.

Langrennshelten Therese Johaug (26) suste avgårde og fikk en velfortjent førsteplass under kvinnenes 15 kilometer i nabolandet.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (28) lå like etter Johaug og lyktes med å sikre seg sølvmedaljen.

- Jeg har ikke ord. Jeg hadde bestemt meg for å gå og ha det gøy. Det var en utrolig stemning. Jeg klarte å nyte hele løpet, sier sølvvinneren til NRK.

- De siste to månedene har vært en eventyrlig reise. Jeg har hatt sterk støtte fra trenere, andre utøvere og de hjemme, fortsetter hun.

Saken fortsetter under bildet

KJEMPET: - Jeg hadde bestemt meg for å gå og ha det gøy, fortalte Astrid etter dagens konkurranse.  Foto: All Over Press
KJEMPET: - Jeg hadde bestemt meg for å gå og ha det gøy, fortalte Astrid etter dagens konkurranse. Foto: All Over Press Vis mer

Endelig seiret

Den unge skiløperen har en vanskelig tid like bak seg, etter hun i fjor fikk sjokkbeskjeden om at broren hennes var død.

Det tragiske budskapet kom like før OL i Sotsji skulle begynne for alvor. Broren hennes Sten Anders ble bare 25 år gammel.

Den gang overrasket hun med å gjennomføre mesterskapet, og imponerte det norske folk med sin sanne stå-på-vilje.

En måned etter brorens dødsfall delte Astrid sine dypeste tanker på bloggen sin:

– Jeg har gått igjennom en tøff periode. På mange måter er jeg fortsatt midt i den tøffe perioden. Det har vært svarte dager. Når sorg og motgang blir altoppslukende er det vanskelig å se at livet skal bli så mye bedre, selv om jeg nok besitter en iboende positivitet med troen på at det alltid vil gå litt bedre om jeg holder ut. Den livskraften har jeg arvet fra mamma og pappa, skrev hun.

I høst fortalte 27-åringen til Her og Nå at hun stadig ser lysere på livet.

- Jeg har det ganske fint nå. Jeg har klart å få trent bra i sommer og fokusert på positive ting. Jeg tar en dag av gangen, men føler meg i ok form. Det går bedre og bedre med meg for hver dag. Likevel tar jeg en dag av gangen, sa hun.

LES OGSÅ: - Jeg tviholder på friheten