SEIER: Skuespiller Rebel Wilson gikk seirende ut av retten i Australia. Hun vant mot flere australske kvinneblader som hun mente hadde spredt løgner om henne. Foto: NTB scanpix
SEIER: Skuespiller Rebel Wilson gikk seirende ut av retten i Australia. Hun vant mot flere australske kvinneblader som hun mente hadde spredt løgner om henne. Foto: NTB scanpixVis mer

Rebel Wilson:

Vant knusende seier mot løgnene

Hollywood-stjernen Rebel Wilson jublet da hun vant over de australske bladene.

(Seoghør.no): Den australske skuespilleren Rebel Wilson (37) har gjort seg kjent for en rekke morsomme roller gjennom årenes løp. Hun er kanskje best av alt kjent fra «Pitch Perfect» og «Bridesmaids», men har også figurert i en rekke andre humorfilmer.

Alt har imidlertid ikke vært gull og grønne skoger i skuespillerens liv de siste ukene. 37-åringen gikk til sak mot den australske ukebladprodusenten Bauer Media, som står ansvarlig for blader som Woman's Day og Australian Women's Weekly.

37-åringen gikk til sak på grunnlag av ærekrenkelser, som hun hevder magasinene i konsernet har stått for flere ganger. De skal blant annet ha antydet at hun lyver om navnet sitt og alderen, noe hun fant uakseptabelt.

Vant saken

Wilson har blant annet hevdet at oppslag som dette har skadet karrieren hennes, og at flere gjeldene kontrakter har blitt kansellert på grunn av ryktene.

Det var en glad Wilson som møtte pressen etter at retten ble hevet torsdag.

- Jeg er ikke her fordi jeg er skadet, jeg er her for å renvaske meg selv. Faktumet at juryen enstemmig svarte på alle de 40 spørsmålene i mitt favør beviser det jeg har sagt hele tiden, forteller hun til The Guardian.

En jury på seks personer fikk presentert flere magasinartikler og skulle svare på spørsmål om disse. Bestemmelsen gikk i skuespillerens favør. Det er dommer John Dixon som til slutt bestemmer hva erstatningssummen for Bauer Media blir overfor Wilson.

FORNØYD: Rebel Wilson vant i retten mot Bauer Media, et konsern som eier magasiner som har publisert feilaktig informasjon om henne. Foto: NTB scanpix
FORNØYD: Rebel Wilson vant i retten mot Bauer Media, et konsern som eier magasiner som har publisert feilaktig informasjon om henne. Foto: NTB scanpix Vis mer

37-åringen fortalte at det føltes ut som hun sto ansikt til ansikt med en bølle.

- Dette var dessverre den eneste måten jeg kunne gå mot en såpass stor mediebedrift. Jeg måtte ta dette til retten, sier hun og fortsetter:

- Jeg er et menneske som er veldig komfortabel med meg selv, og jeg følte at den riktige tingen å gjøre her var å gå mot dette selskapet og å bevise hvor ekkel og smakløs deres journalistikk er, sier hun.

Det var ikke bare juks med alder og navn som fikk selskapet dømt. Bauer Media skal også ha løyet om hallusinasjoner Wilson hadde da hun var malaria-syk, om foreldrenes yrke og om oppveksten hennes, ifølge The Washington Post.

Spøkefull jente

Selv om mye av oppmerksomheten rettet Wilsons vei de siste årene har handlet om rykter og løgn, har hun en stor karriere bak seg som skuespiller og vitsemaker. Hun har blant annet en hel del skandaler på CVen, og mange av dem har skjedd på arrangementer i regi av MTV.

Da Wilson og Adam DeVine (33) i fjor vår dukket opp på scenen under MTV Movie Awards for å motta prisen for «Beste kyss», gikk det hett for seg.

- Det er ganske utrolig at vi vant denne prisen, uttalte Wilson fra scenen ifølge UsWeekly.

HEFTIG STUNT: Både kjolen og de sorte pumpsene til Rebel Wilson flyttet på seg under kyssestuntet med Adam DeVine (t.h). Foto: NTB Scanpix
HEFTIG STUNT: Både kjolen og de sorte pumpsene til Rebel Wilson flyttet på seg under kyssestuntet med Adam DeVine (t.h). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Deretter begynte hun og DeVine å tulle med at de har null kjemi i det virkelige liv, og at de langt ifra er tiltrukket av hverandre. Noen sekunder senere havnet MTV-prisen deres på gulvet, da duoen plutselig begynte å råkline.

Til stor jubel fra publikum omfavnet de to filmstjerne hverandre heftig mens de fortsatte å kline, før de gikk ned i knestående - og Adam DeVine endte opp med Rebel Wilson liggende under seg.

Dette er for øvrig ikke første gang Rebel Wilson overrasker under et MTV-show.

Under MTV Video Music Awards i august 2015, inntok komikeren scenen i en politiuniform som hun flerret av seg. Under hadde hun en t-skjorte med påskriften «Fu** tha stripper police» som ikke hadde blitt godkjent av produksjonen.

IKKE PLANLAGT: Da Rebel Wilson blottet denne t-skjorten da hun delte ut prisen for beste hip hop-video under MTV Video Music Awards 2015, fikk produksjonen problemer med å sensurere bort banneordet. Foto: AP, NTB scanpix
IKKE PLANLAGT: Da Rebel Wilson blottet denne t-skjorten da hun delte ut prisen for beste hip hop-video under MTV Video Music Awards 2015, fikk produksjonen problemer med å sensurere bort banneordet. Foto: AP, NTB scanpix Vis mer

- Det er det jeg snakker om. De kommer til huset ditt, du tror du skal bli arrestert, men så får du bare en lapdance, sa Wilson fra scenen - trolig en indirekte referanse til den negative oppmerksomheten amerikansk politi har fått den siste tiden.

Ifølge The Hollywood Reporter forsøkte MTV-produksjonen å unngå at kameraene fanget opp banneordet på T-skjorten hennes, men det lyktes bare halvveis.

Våren 2013 ledet Rebel Wilson hele MTV Movie Awards, og heller ikke den gang sparte hun på stuntene. I tillegg til å danse sexy i et lærkostyme og kle seg ut som «Iron Man», vartet hun opp med et humoristisk puppestunt.

Iført en svart kjole fortalte Wilson at hun ville ta opp et seriøst tema, nemlig kropp. Mens hun sa at det ikke er smart å ha negative tanker om egen kropp, ramlet kjolen hennes ned og avslørte en falsk pupp med to brystvorter.

- Jeg ble født med en liten deformering, fleipet Rebel Wilson til ellevill jubel fra salen.

LES OGSÅ: Rebel Wilson er singel igjen

SATIRISK: Australske Rebel Wilson ser ikke ut til å ha noen problemer med å harselere med amerikansk sensur. Under MTV Movie Awards i 2013 viste hun «puppen» i introduksjonsnummeret sitt. Foto: NTB scanpix
SATIRISK: Australske Rebel Wilson ser ikke ut til å ha noen problemer med å harselere med amerikansk sensur. Under MTV Movie Awards i 2013 viste hun «puppen» i introduksjonsnummeret sitt. Foto: NTB scanpix Vis mer