Paul Walker:

Vant hemmelig erstatning etter dødsulykken

Luksusbilprodusenten Porsche må punge ut til Paul Walkers datter.

MISTET LIVET: Skuespiller Paul Walker ble bare 40 år gammel. Han mistet livet i en ulykke i 2013, da bilen han satt i krasjet. Datteren har gått til sak mot produsenten, og vunnet. Foto: NTB scanpix
MISTET LIVET: Skuespiller Paul Walker ble bare 40 år gammel. Han mistet livet i en ulykke i 2013, da bilen han satt i krasjet. Datteren har gått til sak mot produsenten, og vunnet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I november 2013 kom sjokkbeskjeden om at den anerkjente skuespilleren Paul Walker, kjent fra flere av filmene i «The Fast and the Furious»-serien, hadde omkommet.

Han ble 40 år gammel, og døde som følge av en stygg bilulykke i Los Angeles. Han var på vei hjem etter et veldedighetsarrangement, men mistet kontroll over Porschen han kjørte og krasjet inn i et tre. Bilen tok fyr, og både Walker og kameraten hans måtte bøte med livet.

Igjen satt begges familier i sjokk og sorg. Pauls 18 år gamle datter Meadow gikk til sak mot Porsche - en sak hun nå har vunnet.

Hemmelig sum

Det er People som først omtaler saken. Meadow og den luksuriøse bilprodusenten skal nå ha kommet til enighet i saken. Det står i rettsdokumenter, datert fra 16. oktober, som nettstedet The Blast har fått tak i. Skuespillerens far har også inngått et forlik med den tyske bilprodusenten.

Beløpene det ble inngått enighet om er ikke kjent, men det er trolig snakk om store summer. I søksmålet som ble sendt Porches vei i 2015, ble det hevdet at Walker og kameraten fortsatt hadde levd om det hadde vært installert bedre sikkerhetsutstyr i bilen.

Mer spesifikt var det en rød Porsche Carrera GT de to mennene satt i den fatale novemberdagen for snart fire år siden.

TRAGISK: Paul Walker satt på med en kompis på vei hjem fra veldedighetsarrangementet Reach Out Worldwide, i forbindelse med en katastrofe på Filippinene, da de mistet kontroll over bilen og kjørte inn i et tre i Santa Clarita i Los Angeles. Foto: Splash News, NTB scanpix
TRAGISK: Paul Walker satt på med en kompis på vei hjem fra veldedighetsarrangementet Reach Out Worldwide, i forbindelse med en katastrofe på Filippinene, da de mistet kontroll over bilen og kjørte inn i et tre i Santa Clarita i Los Angeles. Foto: Splash News, NTB scanpix Vis mer

I rettsdokumenter hevder Meadow Walkers advokater at Porsche visste at biltypen var farlig og hadde flere mangler, spesielt når det kom til kontroll. Likevel «klarte de ikke å installere et elektronisk stabiliseringssystem, som er designet spesifikt for å avverge at biler av denne typen slingrer på veiene».

Dette er ikke den eneste gangen økonomi og Walkers datter har skapt overskrifter. I 2015 fikk hun et utbetaling på nærmere 90 millioner norske kroner, satt inn i et fond, fra familien til Roger Rodas - mannen som kjørte bilen i november 2013.

Familien tok på seg noe av skylden for ulykken på den avdøde kameraten av Walkers sine vegne, og ønsket derfor å kompensere jenta for tapet hennes - selv om advokatene hennes den gang uttalte at det på langt nær var nok penger.

Meadow var dessuten også enearving til farens formue, på nærmere 120 millioner kroner. Det kunne People avsløre etter å ha lest testamentet hans.

Deler rørende bilder

Skuespillerens datter har ved flere anledninger uttalt seg om og hyllet sin avdøde far. I september 2014 hyllet den da15 år gamle jenta faren på bildedelingstjenesten Instagram, med et privat «far-og-datter»-bilde, tatt da Meadow var liten.

«Gratulerer med dagen! Jeg elsker deg, pappa», skrev hun til bildet.

Meadow har holdt lav profil etter Walkers dødsfall.

For noen år siden flyttet hun fra Hawaii til Los Angeles for å bo med sin far på heltid, ettersom hennes mor, Rebecca McBrain, har hatt store alkoholproblemer.

I 2014 skrev TMZ at Walker ønsket at hans mor Cheryl skulle overta omsorgsretten over datteren dersom noe skjedde med ham.

LES OGSÅ: - Jeg har kjøpt en øy til datteren min

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer