«Tropp 1»:

Vant: - Hadde aldri trodd det

Torsdag kveld ble det klart hvem som vant finalen i «Tropp 1».

VINNERE: Det er finale i sesongens første «Kompani Lauritzen: Tropp 1» og en vinner skal kåres. Video: Rød Løper / TV 2 PLAY. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld var det endelig duket for den store finalen og sesongavslutning av «Kompani Lauritzen: Tropp 1». De gjenværende deltakerne som kjempet om seieren var Elisa Vagle (27), Marion Fransrud (27), Amalie Anker (25), Asle Haddeland (20), Are Venås (21) og Thor Arne Reinertsen (27).

Finalen gikk ut på, som i kjendisversjonen, å løse et siste oppdrag hvor de blant annet skulle gjennomføre en sabotasjeaksjon på fiendens territorium.

Etter en vellykket aksjon, blir finalistene oppdaget og tatt til fange av fienden. De blir plassert i tre par, og det er da finalen virkelig er i gang. I parene skal de komme seg løs fra fangenskap og raskest mulig vekk fra fiendens territorium og over til obersten, Dag Otto Lauritzen (66).

OBERSTEN: Dag Otto Lauritzen venter spent i målområdet på at finalistene skal komme med motgiften. Foto: Matti Bernitz/TV 2
OBERSTEN: Dag Otto Lauritzen venter spent i målområdet på at finalistene skal komme med motgiften. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

De tre finaleparene ble Vagle og Haddeland, Fransrud og Reinertsen, og Anker og Venås. De tre lagene kjemper i det som skal vise seg å bli en svært jevn kamp om seieren, og som Anna Green (20) kaller det blir det et «kappomløp» den siste biten.

«TROPP 1»: Det var en flørt mellom to av deltakerne som man ikke fikk se på TV. Reporter: Sofie Losen. Video: Celina Morken Vis mer

- Nå er vi ferdige

Til slutt er det likevel Vagle og Haddeland som når fram til obersten først, og dermed blir de første vinnerne av «Kompani Lauritzen»-spin-offen.

FØRST: Asle Haddeland og Elisa Vagle krysser målstreken som første makkerpar. Foto: Matti Bernitz/TV 2
FØRST: Asle Haddeland og Elisa Vagle krysser målstreken som første makkerpar. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

- Det var beinhardt på slutten der og jeg hadde aldri klart det uten Haddeland, han tråkket på som bare juling. Det var faktisk en helt vill følelse å komme først, sier Vagle i episoden, og Haddeland stemmer i:

- Det var helt fantastisk å komme opp der og vite at nå er vi i mål. Nå er vi ferdige, nå er det gjort. Vi klarte det.

«TROPP 1»: En av deltakerne avslører at de måtte på sykehuset under innspilling. Reporter: Sofie Losen. Video: TV 2 / Celina Morken. Vis mer

«Takker» en spesiell

Når Se og Hør tar en prat med finaleparet kan Haddeland fortelle at han fortsatt ikke har skjønt at han faktisk vant.

- Det har ikke gått helt opp for meg ennå. Det at Elisa og jeg klarte å komme til toppen først hadde jeg aldri trodd. I alle fall ikke med den harde motstanden vi hadde. Men det var ei beinhard jente jeg hadde med meg som virkelig ledet an og klarte å pushe meg framover, og jeg liker å tro at jeg pushet henne litt også.

HEIAGJENG: Her står deltakerne og befalsteamet og heier fram de siste finalistene. Foto: Matti Bernitz/TV 2
HEIAGJENG: Her står deltakerne og befalsteamet og heier fram de siste finalistene. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

- I etterkant er det vanvittig godt å kjenne på at jeg kom meg gjennom dette, og jeg liker å tro at jeg hadde en ekstra med på laget som jeg kunne lene meg litt på, sier han og hinter til at han tenker på gud.

Når han ser tilbake på opplevelsen sier han seg strålende fornøyd, og legger ikke skjul på at ukene på Setnesmoen leir er noe han kommer til å ha med seg resten av livet.

TROPPSJEGER: Troppsjeger Asle Haddeland med hedersmedaljen på brystet. Foto: Matti Bernitz/TV 2
TROPPSJEGER: Troppsjeger Asle Haddeland med hedersmedaljen på brystet. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

- Jeg setter så enormt pris på det, og ser på det som bare positivt - selv om det var slitsomt til tider. Også lærte jeg at jeg klarer mer enn jeg tror, og det å stå på egne bein og ikke lene meg på andre hele tida. Det var hovedårsaken til at jeg meldte meg på, så det har jo motivert meg veldig etter jeg kom ut.

«TROPP 1»: Det ble dramatisk da en av deltakerne falt om uten forvarsel. Video: TV 2 Vis mer

- Blytungt

Heller ikke for Vagle har det gått helt opp for at hun og Haddeland ankom målgang som første makkerpar.

- Det var veldig rart, og det føles fortsatt ikke som jeg vant. Det er helt sjukt at Haddeland og jeg kom først i mål - helt vilt faktisk, sier hun, og legger til:

SEIERSKLEM: Amalie Anker og Elisa Vagle gir hverandre en velfortjent klem. Foto: Matti Bernitz/TV 2
SEIERSKLEM: Amalie Anker og Elisa Vagle gir hverandre en velfortjent klem. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

- Men det føles mer som hele gjengen klarte det sammen og vant sammen. Det er det jeg sitter igjen med. Jeg er så stolt av alle og så rørt over at alle holdt ut, pushet seg gjennom og sprengte grenser. Alt det føltes som en seier. Jeg vet hva de andre har stått i og kjempet med, og det er skikkelig sterkt - og ikke minst så fint.

Likt som makkeren ser også 25-åringen tilbake på «Tropp 1» som en fin opplevelse.

TROPPSJEGER: Troppsjeger Elisa Vagle med hedersmedaljen på brystet. Foto: Matti Bernitz/TV 2
TROPPSJEGER: Troppsjeger Elisa Vagle med hedersmedaljen på brystet. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

- Det var helt fantastisk å være med. Det var selvfølgelig beinhardt og blytungt, men samtidig så utrolig berikende og jeg lærte så mye på kort tid. Jeg fikk utfordret meg selv og erfart at jeg kan mer enn jeg trodde og at jeg har mer å gi enn det jeg skulle tro.

I tillegg måtte hun være sårbar overfor andre mennesker, noe hun ikke var særlig komfortabel med i begynnelsen.

- Det var helt forferdelig, det verst tenkelige for meg. Men nå har jeg lært at det er veldig, veldig fint og jeg skjønner nå hvor avhengig man er av andre mennesker og at man trenger andre.

LES OGSÅ: Frank Løke bekrefter ny kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer