Sophie Elise Isachsen:

Vant Gullbarbie:
- Ekstremt ubehagelig

Sophie Elise AS ble nominert og stemt frem som vinner av versting-pris.

VANT: Influenser Sophie Elise Isachsens AS stakk av med årets Gullbarbie. Foto: Espen Solli / TV 2
VANT: Influenser Sophie Elise Isachsens AS stakk av med årets Gullbarbie. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag ble årets vinner av Gullbarbie offentliggjort. Gullbarbie er en kampanjepris som ble startet av ungdomsorganisasjonen «Press».

Prisen går til den medie- og reklameaktøren som får ungdom til å føle seg verst gjennom bruk av ensidige skjønnhetsidealer, gamle kjønnsroller og unødvendig seksualisering. Det er barn og unge som selv stemmer frem en vinner.

I år er det influenser Sophie Elise Isachsens (26) AS som vant.

Det var VG som først omtalte saken.

HAT: Sophie Elise fikk hat etter å ha blitt nominert til årets Gullbarbie Vis mer

Stor andel av stemmene

Ifølge Press' pressemelding vant 26-åringen med en overveldende andel av stemmene.

- Barn og unge har gjennom stemmene de har avgitt i årets kampanje sagt tydelig ifra om at det unødvendige fokuset på seksualisering og kropp i reklameinnhold fra Sophie Elise AS de siste årene har vært skadelig for barn og unges psykiske helse, sier Lea Mariero, leder i Press – Redd Barna Ungdom i en pressemelding.

Videre forklarer Mariero at de mener millionbedriften Sophie Elise AS må ta et større ansvar, gitt den enorme påvirkningskraften influenserbedriften har på barn og unge.

- Vi har ved flere anledninger forsøkt å invitere Sophie Elise AS til et møte slik at vi kan ha en konstruktiv dialog om hvordan vi mener annonseringen kan endres slik at det ikke skader barn og unges psykiske helse, men vi har ikke fått noe svar, forsetter hun.

DROPPER EGEN SERIE: Sophie Elise Isachsen er tilbake i «Bloggerne» etter noen år borte fra skjermen. Nå forteller hun hvorfor det ikke kommer flere sesonger av hennes egen serie, ‹Sophie Elises verden». Video: Rød Løper Vis mer

Sliter med å forstå

Overfor VG beskriver Isachsen det å vinne prisen som ekstremt ubehagelig.

- At Redd Barna Ungdom velger å bruke sin merkevare, sin PR-avdeling og sine interne ressurser på å henge ut meg i mediene, det sliter jeg med å forstå, sier hun til avisen.

På spørsmål fra VG om hun kommer til å endre noe i måten hun profilerer seg og sin merkevare på, svarer hun:

- Mine følgere har vokst opp sammen med meg, de kjenner meg på godt og vondt. Så nei, jeg kommer ikke til å endre på den profilen jeg har i dag.

ÅPNER OPP: I Sophie Elises nye bok, «Ting jeg har lært», åpner hun opp om ting som så langt har vært veldig privat. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Rød Løper Vis mer

De andre som var nominert til prisen var klesmerket Brandy Melville og videodelingsappen TikTok.

Se og Hør har vært i kontakt med Sophie Elise Isachsen som opplyser om at hun ikke ønsker å gi noen ytterligere kommentar.

- Tabu

I helgen delte Isachsen en YouTube-video med tittelen «Min side av saken». Der tok hun blant annet opp Gullbarbie-nominasjonen.

- Det er så tabu. Å være sexy, å være seksuell. Å spille på de tingene, å ikke spille på de tingene. Å være en liten hore. Og fordi jeg har operert meg, så er ikke de tingene ok. Og jeg tviler på at de hadde vært ok uansett, fordi gud fuckings forby at man er litt seksuell, var blant det hun uttalte i YouTube-videoen.

Da nominasjonen ble kjent uttalte Isachsen overfor VG at hun syntes det var underlig at organisasjonen Redd Barna med alt det flotte de står for, skulle sette henne i en offentlig gapestokk.

- Jeg er en 26 år gammel jente som prøver å finne min vei i livet, uttalte hun til avisen.

Dette er ellevte gang prisen deles ut. Blogg.no ble kåret til årets Gullbarbie i 2020.

Fetisha Williams ble kjent etter å ha medvirket som Sophie Elises bestevenninne i «Sophie Elises verden». Nå svarer hun på ryktene om at vennskapet med influenceren skal ha blitt brutt. Reporter: Thea Hope / Video: Julie Easter Christiansen Vis mer

LES OGSÅ: Slik forklarer hun boligbløffen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer