«Farmen kjendis»

Vant «Farmen»: - Var uutholdelig

Erik Alfred Tesaker vant «Farmen kjendis». Nå ser han tilbake på gårdsoppholdet, og har innsett at reality kanskje ikke er helt for ham.

FARMEN: Erik Alfred Tesaker vant «Farmen kjendis». Nå ser han tilbake på gårdsoppholdet, og har innsett at reality kanskje ikke er helt for ham. Video: Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Seks uker på Gjedtjernet gård er ved veis ende, og etter en svært spennende finale mot Mia Gundersen (58), kunne Erik Alfred Tesaker (40) søndag kveld slippe jubelen løs som vinner av «Farmen kjendis» 2020.

- Det var litt mye press, men dette var godt. Mia ga meg ordentlig kamp, så det var først av alt en kjempemorsom finale, sa Tesaker fornøyd til Se og Hør da vi møtte ham rett etter seieren i fjor sommer.

Nå, nesten ett år etter finalen, minnes 40-åringen opplevelsen med skrekkblandet fryd. Tidligere denne måneden kunne han nemlig fortelle til Se og Hør at han kanskje er litt for naiv for «Farmen», og at han ikke orket å følge med på episodene.

- Jeg blir så nervøs og får litt angst av det. Jeg er rett og slett redd for at jeg skal ha gjort noe galt - noe som gjør andre lei seg. Sånn har det alltid vært. Når det i tillegg er en tv-serie som klippes, og ting er litt annerledes enn hvordan det opplevdes, så blir det bare en uendelig ringvirkning, sa han.

- EN VILL REISE: Erik Alfred Tesaker vant «Farmen kjendis». Veien til finalen har ikke bare vært en dans på roser. Foto: Alex Iversen / TV 2
- EN VILL REISE: Erik Alfred Tesaker vant «Farmen kjendis». Veien til finalen har ikke bare vært en dans på roser. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Får kjørt seg

Nå forklarer Tesaker at han på enkelte ting føler seg feil fremstilt på skjermen - men han skjønner hvorfor.

- Jeg gjør jo det, det må man leve med. Alle sa det til meg før jeg ble med, at man må være klar over at programmet blir klippet i.

- Du slår jo de fleste som en veldig godhjertet og lojal fyr. På skjermen kommer det frem at du kanskje spiller mer enn man hadde ventet seg. Hva tenker du om det?

- Det er litt irriterende, jeg tror nok det er klippet litt ut av sammenheng noen ganger, og det har vært vanskelig, når ting går på integritet. Hadde folk sett diskusjonene så hadde de skjønt sammenhengen, svarer han, og fortsetter:

KLIKKER: Da Tommy Sharif skulle forklare hvor redd han ble da han så at Gunilla Persson skulle være med på «Farmen kjendis», skjedde dette. Vis mer

- Men det er jo reality, ikke dokumentarfilm, og ting klippes for at det skal være spennende. Man får kjørt seg og så får folk mene det de mener. Det er jo litt morsomt at folk mener så mye om dette her.

Videre påpeker Tesaker at serien skal underholde, og at det har vært nok reality på tv til at seerne skjønner hva det går i. Historier må lages, sier han.

- Uutholdelig

«Farmen kjendis» ble en intens opplevelse for den folkekjære oppfinneren. Etter hvert som ukene gikk var han konstant sulten, og kiloene rant av ham. Han har tidligere uttalt at han kanskje burde reist hjem, men at han var for glad i konkurranse til å trekke seg.

Nå er han svært glad for at han kjørte løpet ut og ble værende.

SEIERSKLEMMEN: Erik Alfred slo Mia etter en spennende finale. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
SEIERSKLEMMEN: Erik Alfred slo Mia etter en spennende finale. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Det har vært en vill reise. Det å bli revet vekk fra sine trygge omgivelser er tungt i seg selv, men det å få så mange, nye vennskap med seg videre i livet gjør det hele verdt det.

- Og så er vi jo privilegerte som har noen å være glad i og noen å savne.

- Hva var det vanskeligste for deg under oppholdet?

- Det vanskeligste har vært at vi er så utrolig tett på hverandre, vi er forskjellige folk og at vi ikke har kontroll på vårt eget liv. Det har vært veldig, veldig slitsomt. Vi sov jo i sengene sammen også, så det å ikke få være alene, det har vært krevende. Til tider var det helt uutholdelig.

TIL TOPPS: Så å si alle av årets deltakere var til stede under finalen da Erik Alfred vant. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
TIL TOPPS: Så å si alle av årets deltakere var til stede under finalen da Erik Alfred vant. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Hjemme ventet kone og tre barn, og selv om 40-åringen var utmattet etter finalen, var han glad over få å komme hjem til sine nærmeste.

- Men samtidig kommer man jo på at eventyret er over og at man må ta farvel med de man har bodd med i så mange uker. Det er klart at det var vemodig.

TRYNER: De resterende i «Farmen Kjendis» må gjennom en tøff hinderløype, og for en av deltakerne går det skikkelig galt. Video: TV 2/ Rød Løper Vis mer

Gir bort premien

Som vinner av «Farmen kjendis» får Tesaker med seg en splitter ny bil. Den har han tenkt til å beholde og beskriver sin nåværende «kjerre» som en skranglekasse av en bil.

- Den er fullstendig ødelagt, så det kommer godt med.

Han skal imidlertid ikke beholde premien helt selv, den vil han nemlig gi til kona.

- Jeg har jo min oppfinnerbil, så hun blir nok glad for å få den, sier han avslutningsvis.

FULL TENNING: Etter at Triana var innblandet i en hesteulykke inne på «Farmen Kjendis», oppstod det munnhoggeri mellom to av deltakerne inne på gården. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

- Flere verdige vinnere

Finalemotstander Mia Gundersen, som kom inn halvveis i sesongen som utfordrer, måtte ta til takke med den «sure» andreplassen.

- Jeg hadde ingen forventninger da jeg gikk inn. Det jeg var mest redd for var hvis det var veldig mye intriger og folk som skapte trøbbel, men det var det ikke. Det var en veldig fin gjeng som klarte å samarbeide veldig bra, i sine forskjellige personligheter og ønsker. Noen ønsket å vinne, noen var glad for å komme til finaleuken. Så jeg tok det litt som det kom, forteller hun.

JEVNT: Mia både ledet og holdt tritt med Erik Alfred. Helt til slutt måtte hun se seg slått. Foto: Alex Iversen / TV 2
JEVNT: Mia både ledet og holdt tritt med Erik Alfred. Helt til slutt måtte hun se seg slått. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Og plutselig sto 58-åringen i finalen.

- Før finalen var jeg mildt sagt dritnervøs. Jeg hadde angst, for jeg tenkte «herregud, hva er det vi kan få, du har jo ikke peiling».

Gundersen bestemte seg for å bare kjøre på og ga derfor Tesaker en real kamp. Duoen lå nemlig svært tett poengmessig hele veien.

- Synes du Erik Alfred er en verdig vinner?

- Absolutt, men det var det mange andre også som kunne vært, som virkelig har stått på der inne. Han har jo gått veldig inn for det, nesten på grensen til at han ble en «outsider», fordi vi var så reale mot hverandre.

FØRSTE UT: Det blir et tårevått farvel når første deltager i «Farmen Kjendis» må forlate gården. Video: TV 2/ Rød Løper Vis mer

Utslitt

I likhet med vinneren var også Gundersen helt ferdig da hun kom hjem.

- Det første jeg gjorde var å slenge meg på sofaen, og prøve å få en oversikt over hva jeg hadde gått gjennom. Jeg var helt utslitt i mange dager etterpå, sier hun, og fortsetter:

- Jeg var helt ferdig, men veldig fornøyd og glad. Så om det ble førsteplass eller andreplass spiller ikke så stor rolle, men jeg skulle veldig gjerne hatt den bilen, så egentlig burde jeg vunnet.

LES OGSÅ: Trosset produksjonen: - Begynte å bli desperat

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer