Vant «Farmen»: - Nedbrutt

Etter elleve knallharde uker på gården sikret Erik Rotihaug seg både hytte og bil.

VINNER: Erik Rotihaug er årets vinner av Farmen. Her forteller han om hvilken kamp det har vært. Reporter: Linn Marthinussen. Foto: Tor Lindseth. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KRAGERØ / OSLO (Se og Hør): Etter elleve lange uker på Lundereid gård i Kagerø, skulle årets sesong av «Farmen» endelig få sin vinner.

Årets deltakere samlet seg i tradisjon tro på Mesh i Oslo for å se finaleepisoden sammen.

SE ØYEBLIKKET: Erik Rotihaug er årets vinner av Farmen. Reporter: Thea Hope Vis mer

Tidligere i den aller siste episoden av årets sesong ble seerne vitne til at Agna Hollekve (47) tapte mot sin nærmeste på gården i melkespannholding.

Da det på skjermen ble klart at Erik Rotihaug (24) er årets «Farmen»-vinner, brøt jubelen løs.

VINNER: Erik Rotihaug. Foto: Anniken Aronsen
VINNER: Erik Rotihaug. Foto: Anniken Aronsen Vis mer

Tok til tårene

I finalen møtte han Ingebjørg Monique Haram (31), som gjorde sin siste kraftanstrengelse i håp om å kunne gå seirende ut av konkurransen.

Rotihaug startet med et forsprang på to finale-kniver. Han fikk også flest stemmer av de andre «Farmen»-deltakerne, og stilte derfor med hele fire kniver før den avgjørende prøven fant sted.

TAPTE KAMPEN: Ingebjørg Monique Haram ble taperen av årets Farmen-finale. Her bryter hun sammen på direkten. Reporter: Linn Marthinussen. Foto: Tor Lindseth. Vis mer

Etter en krevende kunnskaps- og ferdighetsduell, hvor begge finalistene hadde utfordringer, kunne Rotihaug slippe løs seiersbrølet.

Gratulasjonen fra de andre deltakerne fikk tårene til å dryppe fra øyekrokene hans.

ÅRETS VINNER: Erik Rotihaug (24) gikk helt til topps i kampen om tilværelsen. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
ÅRETS VINNER: Erik Rotihaug (24) gikk helt til topps i kampen om tilværelsen. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer

- Jeg trodde ikke at jeg skulle være så emosjonell, men jeg har gitt så mye av meg selv, og det har vært knallhardt, sier en rørt «Farmen»-vinner til Se og Hør bare minutter etter at champagnen er sprettet.

SJARMERT: Hva skjer når du forteller hvem du ønsker deg som din «Secret Santa», og kvinnen står rett bak? Reporter ordner møte, selvsagt. For «Farmen»-Erik Rotihaug ble det et veldig hyggelig møte. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/Rød Løper Vis mer

- Nedbrutt

En fornøyd, men sliten 24-åring innrømmer at de elleve ukene på gården har kostet mye.

- Akkurat nå er jeg helt nedbrutt både psykisk og fysisk. Jeg har ikke krefter igjen i kroppen. Psykisk har det vært en kamp fra A til Å, sier han.

Han sitter på en annen side igjen med mer enn de andre deltakerne fra årets sesong, nemlig hytte og bil.

- Jeg har ikke så mye peiling på hybridbiler, så den selger jeg nok og kjøper meg en traktor istedet, det tror jeg kommer godt med hjemme, sier den 24 år gamle septiktømmeren.

Hytta skal han sette opp, men hvor har han ikke bestemt seg for.

ALVORLIG: «Farmen»-deltakeren Agna Hollekve forteller om en dramatisk hendelse på gården, som gjorde at hun måtte fraktes til sykehus. Video: Rød Løper Vis mer

Ble rasende

Når Se og Hør møter ham vel tilbake i 2019, to måneder etter at innspillingen er over, forteller han at oppholdet kostet ham mye krefter, og at finalen var svært krevende.

- Dæven, da var jeg sliten. Jeg sov ikke den siste natta før finalen, fordi jeg satt og leste til disse drittspørsmålene som skulle komme, forteller han.

Under finalen så man at Rotihaug hadde flere utfordringer, blant annet med nek som skulle knyttes. Det gikk ikke veien, og 24-åringen ble tydelig sint.

TILBUD: Farmen-deltaker Marte Flobergseter forteller at hun ble tilbudt 80.000 kroner for å bli kilt. Reporter: Thea Hope Vis mer

To måneder senere sitter fortsatt irritasjonen i.

- Du tar ikke tørket korn og henger det opp til tørk. Skulle trodd Gaute hadde stått der med hårføneren på det i flere dager, så tørt var det. Jeg måtte ta meg en runde for å roe meg ned, for da kjente jeg at jeg var forbanna, sier han lattermildt.

POPULÆR KAR: Leif Kristian Tindeland fra «Farmen» innrømmer at oppmerksomheten fra damene har økt betraktelig etter realitydeltakelsen. Video: Kine Falch / Reporter: Thea Hope Vis mer

Brøt sammen

Haram måtte se seg slått på målstreken, bare to uker etter at hun kom seirende ut fra sidekonkurransen «Torpet». Hun var umiddelbart etterpå bare lykkelig over å kunne returnere til hverdagen.

- Jeg er så glad for at dette er over, og jeg unner Erik denne seieren, virkelig. Han har stått på fra dag én, og sagt hver dag at han skal vinne dette. At han står her nå er vel fortjent, han er en utrolig verdig vinner, sier hun til Se og Hør.

Under i finalen kunne seerne se Haram ta til tårene, og også når kameraene er slått av lar hun tårene trille. Hun har gjennom de elleve ukene virkelig kjent på savnet etter sin fem år gamle sønn.

- Jeg skal aldri reise fra ham igjen, jeg savner ham så mye. Jeg skal holde ham og aldri slippe ham når jeg ser han igjen. Jeg skal kysse ham overalt og kose med ham og fortelle at jeg elsker ham og at jeg aldri skal dra igjen, sier den gråtkvalte 31-åringen.

MYE OPPMERKSOMHET: Når «Farmen»-Ingebjørg ankommer «Torpet», blir «Farmen»-veteranen Frank svært opphengt i brystene hennes. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Når hun ser tilbake på finalen to måneder senere, sier hun at hun var forberedt på at Rotihaug skulle vinne, og at det derfor ikke føltes som noe stort nederlag.

- Selvfølgelig, jeg var jo med for å vinne. Men jeg er veldig takknemlig for opplevelsen.

LES OGSÅ: Bryter tausheten etter eksens sjokkutsagn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer