Tim Schou:

Vant danske MGP. Nå lever han hjemløs i USA

- Har aldri skrevet så mange sanger som jeg gjør nå.

HJEMLØS: Danske Melodi Gran Prix-vinner Tim Schous har de siste årene bodd på gaten i USA. Foto: Peter Grosen/Aller Media DK
HJEMLØS: Danske Melodi Gran Prix-vinner Tim Schous har de siste årene bodd på gaten i USA. Foto: Peter Grosen/Aller Media DK Vis mer

(Se og Hør): Da Tim Schou (30) og bandet hans,«A Friend in London», deltok i danske Melodi Grand Prix i 2011, tok det ikke lang tid før Tim ble en stor favoritt.

For noen var Tim allerede et kjent fjes etter at han to år tidligere hadde vunnet en dansk talentkonkurranse som ble vist på TV. Men det var da Tim og bandet ble danskenes bidrag til Eurovision, ting begynte å skje for den unge popartisten.

Kun 24 år gammel hentet han hjem en femte plass med sangen «Thoughts of a Boheme», og i ettertid har 30-åringen toppet hitlistene med sanger som «Goodbye» og «Supernova».

I dag ser imidlertid livet til den unge popartisten noe annerledes ut.

Bor på gaten

I et nylig intervju med danske BT avslører nemlig 30-åringen at han har bodd på gaten helt siden han flyttet fra sin trygge leilighet i Vesterbro i Danmark til USA for fire år siden.

- Jeg har overnattet fire netter på gulvet på et kjøpesenter i Hollywood. Det var helt galskap. Jeg har også prøvd å vandre rundt som andre hjemløse i Chicago, hvor jeg blant annet måtte holde meg våken på en bar hele natten mens en full rocker sovnet oppå meg, forteller han til den danske avisen.

Likevel har ikke Tim skrevet så mange sanger som det han gjør nå. I år har han blant annet gitt ut singlene« Young Vince», «Fix You» og «Novacaine».

Saken fortsetter under bildet:

EUROVISION: Tim Schou og bandet «A Friend in London» opptrer under semifinalen i Eurovision i 2011. Foto: AFP / Patrik Stollarz.
EUROVISION: Tim Schou og bandet «A Friend in London» opptrer under semifinalen i Eurovision i 2011. Foto: AFP / Patrik Stollarz. Vis mer

Valgte det selv

Til den danske avisen forteller nemlig 30-åringen at han helt frivillig har valgt et liv på gaten, noe han nesten han blitt avhengig av.

- Jeg har aldri skrevet så mange sanger som jeg gjør nå. Jeg reiser cirka 250 dager i året, og lærer mennesker å kjenne på en helt annerledes og personlig måte, forteller han og legger til:

- Når jeg besøker venner, og de har redd opp til meg med dyne og pute, setter jeg pris på det på en helt annen måte.

Selv om Tim ikke har en fast base, hindrer ikke det han i og gjøre det han elsker mest, nemlig musikk. I desember skal han blant annet holde flere konserter i Tyskland.

52 dager på gaten

Norske Petter Nyquist (39) er også en mann som vet godt hvordan det er å leve et liv ute på gaten.

Gjennom sin dokumentarserie «Petter uteligger», som gikk på TV 2 fra 2015-2016, skildret 39-åringen uteliggermiljøet i Oslo ved å tilbringe 52 dager og netter ute på gaten.

Serien ble sett av 700 000 nordmenn, og har vekket mye følelser blant folket. I 2016 vant Petter blant annet publikumsprisen og «Beste dokumentarserie» under Gullruten, for å ha satt uteliggermiljøet og rusmiljøet i Oslo på dagsorden.

Saken fortsetter under:

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 29.01.2016 Petter «Uteligger» Nyquist hadde en rar opplevelse da han for første gang på flere dager sov innendørs. Vis mer

For Petter ble også opplevelsen av å bo på gaten noe han sent ville glemme. I serien knyttet han blant annet sterke bånd med uteligger Svein, som han har hatt kontakt med i senere tid.

I et tidligere intervju med Her og Nå kunne den folkekjære TV-profilen tror utvilsomt at suksessen med «Petter Uteligger» har forandret ham som far.

- Ja, det tror jeg. Jeg tenker jo over rollen min som pappa, som forbilde. Jeg er veldig opptatt av å gi datteren min de riktige verdiene. Livet dreier seg ikke om hva du har rundt deg av materialistiske ting, men hvordan du har det inni deg, fortalte han.

LES OGSÅ: Slutt for «Senkveld»