«Skal vi danse»

Vant dansen!

Andreas Wahl stakk av med seieren i årets konkurranse.

VANT: Andreas Wahl og Mai Mentzoni stakk av med seieren i årets «Skal vi danse». Se vinnerintervjuet her! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FORNEBU/OSLO (Se og Hør): Lørdag kveld var det duket for en forrykende finale i årets sesong av «Skal vi danse». Kvelden bød på en rekke høydepunkter, luftige svev - og ikke minst et gjensyn med de utslåtte deltakerne.

Finaleduellen sto mellom NRK-programleder Andreas Wahl (37) og dansepartneren Mai Mentzoni, og realitydeltaker Nate Kahungu (24) og dansepartneren Helene Spilling.

Det ble til slutt Andreas Wahl og som kan smykke seg med den gjeve tittelen som vinner av «Skal vi danse» 2020. Han danset seg altså helt til topps sammen med dansepartneren Mai Mentzoni.

- Det er helt vilt. Jeg ble så satt ut av følelsene og sjokket, sier Wahl til Se og Hør etter at han tok seieren.

- Dette er et stort øyeblikk, og vi deler det sammen. Jeg synes du fortjener det av hele mitt hjerte sier dansepartneren Mai Mentzoni stolt til den ferske vinneren.

STOLT VINNER: Andreas Wahl og Mai Mentzoni lykkerus. Foto: Espen Solli / TV 2
STOLT VINNER: Andreas Wahl og Mai Mentzoni lykkerus. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Hvordan skal dere feire?

- Det er ikke noe finalefest, som det pleier å være, sier Wahl, som likevel lover at det blir champagne i kveld.

Den stolte vinneren sier også at han gleder seg stort til å få mer tid med kone og barn hjemme.

Først ut

Først ut på parketten i årets finale var nettopp Andreas Wahl og hans partner Mai Mentzoni. Duoen valgte «Løvenes konge»-dansen som de tidligere i sesongen fikk mye skryt for.

- Jeg har gleda meg til denne dansen her, jeg koste meg, sa Wahl etter første dans, som duoen fikk 38 poeng for.

De fikk også kveldens første tier - den kom fra dommer Egor Filipenko. Nate Kahungu og dansepartneren Helene Spilling fikk derimot kveldens første toppscore med 40 poeng.

ROSES: Helene og Nate fikk mye skryt for sin første dans. Foto: Espen Solli / TV 2
ROSES: Helene og Nate fikk mye skryt for sin første dans. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Kahungu kastet også skjorta i sin første dans for kvelden.

- Nate, jeg var lenge usikker på om du ville forstå at du måtte gå i dybden. Men du har skjønt hva dans er, sa dommer Merete Lingjærde.

Hett

Hett ble det også da det var duket for Wahls andre dans for kvelden. I helrød bekledning, matchende med partneren, tok duoen parketten med et brak - bokstavelig talt!

HETT: Det røyk bokstavelig talt av Andreas og Mai sin andre dans. Foto: Espen Solli / TV 2
HETT: Det røyk bokstavelig talt av Andreas og Mai sin andre dans. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Dansen ble de hyllet for av samtlige dommere og kapret 39 poeng.

- Jeg har blitt veldig glad i Andreas. Jeg mistet en venninne etter den andre ut av konkurransen, så da spurte jeg om Andreas ville være min nye bestevenninne, sa Marte Bratberg, som ble slått ut like før finalen.

- Det føles nydelig, sa Wahl i etterkant av dansen.

Droppet finalen

I finalen dukket som nevnt også tidligere dansere opp for å heie på de to finalistene - men én av deltakerne droppet å delta på finaleinnspillingen. «Ex on The Beach»-deltakeren Øystein Lihaug Solberg ble nemlig hjemme.

FINALE: Både Nate Kahungu og Andreas Wahl er klare for finalen i «Skal vi danse». Her røper de detaljer om finalen. Video: Ruben Pedersen/Lars Eivind Bones Vis mer

- Øystein kan av private årsaker dessverre ikke være til stede under «Skal vi danse»-finalen, sa pressekontakt i TV 2 Siril Vatne Meling til Se og Hør på fredag.

Lihaug Solberg og dansepartneren Maria Lie Ramella var de første som måtte forlate konkurransen i år. Han er dermed også den som har fått tilbringe minst tid med de andre deltakerne, og kan vel på den måten sies å være den som kjenner gjengen minst.

LES OGSÅ: - Jeg er panseksuell

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer