«Camp Kulinaris»:

Vant «Camp Kulinaris» etter dramasesong

Kunne endelig slippe jubelen løs.

VINNER: Og til slutt var det kun en vinner igjen av årets sesong av «Camp Kulinaris». Vis mer

I slutten av januar fikk vi et kulinarisk møte med 12 svært forskjellige kjendiser på TV3. Alle skulle de konkurrere om å bli den beste kokken i andre sesong av «Camp Kulinaris».

Sesongen har mildt sagt vært innholdsrik, og med anklager om mobbing, sjokk-exiter og feider, har programmet disket opp med mer enn bare informative oppskrifter og kokketips.

Tirsdag skulle endelig en vinner kåres, og i finalen var det forfatter Linnéa Myhre (28) og komiker Terje Sporsem (42) som sto mot hverandre. Etter at de begge hadde servert en rekke retter til dommerpanelet, ble det Sporsem som vant årets «Camp Kulinaris».

Saken fortsetter nedenfor.

VONDT: Det blir både skrik og blod på Camp Kulinaris-kjøkkenet når Terje havner i en stygg ulykke. Vis mer

Feirer

- Det er deilig å vite at man vant. Vi har laget så mye god mat, det har vært så mye gøy og det har vært så mye drama. Mye mer enn det jeg trodde det skulle bli, forteller Terje til Se og Hør.

Betimelig nok, hadde Sporsem tirsdag kveld samlet samtlige av meddeltakerne sine hjemme hos seg til finalefest. Se og Hør var på plass under vorspielet, og flere av deltakerne kunne fortelle at de så på Sporsem som en verdig vinner av konkurransen.

Saken fortsetter nedenfor.

VONDT: Linnea Myhre må ta seg skikkelig sammen under den første oppgaven i finalen av «Camp Kulinaris». Vis mer

Allerede i første episode ble det tydelig at han hadde ambisjoner om å komme så langt som over hodet mulig, med en intens konkurranselyst. Han har hatt sine krangler og feider gjennom sesongen, men kom altså seirende ut av det hele.

- Nå er det meg og Kim Kolstad (fjorårets vinner, journ.anm.), ler han.

Dramasesong

Årets sesong av «Camp Kulinaris» har handlet like mye om deltakerne som den har handlet om maten. Mye av dette skyldes de mange dramatiske sekvensene seerne har fått presentert.

Blant annet har det vært flere innholdsrike sekvenser med krangling og opphetet stemning, som man kan se i videoene under her:

BRÅK: Det blir høy temperatur på Camp Kulinaris-kjøkkenet når Stella og Trine Lise skal være servitører. Vis mer Vis mer
UFF: Camp kulinaris har premiere på ny sesong - og alt går ikke etter planen for kjendisene på kjøkkenet. Vis mer Vis mer

I tillegg har hele to deltakere trukket seg fra årets program, begge på grunn av personlige problemer. Erlend Elias Bragstad (37) måtte forlate innspillingen etter å ha fått beskjed om at faren hans var alvorlig syk, og at han burde reise opp til sykehuset for å besøke ham.

Programmet ble spilt inn i sommer, og den 21. august sovnet faren til kjendisstylisten inn.

Saken fortsetter nedenfor.

EMOSJONELT: Erlend Elias brøt oppholdet sitt på «Camp Kulinaris» etter at han fikk beskjeden om at faren hans var syk. Vis mer

- Det var mamma som ringte meg, og hun sa at det var alvorlig. Da visste jeg at jeg måtte dra med en gang. Men jeg ville ikke innse det med det første, for det gikk liksom ikke opp for meg med en gang at han var såpass syk, og jeg trodde absolutt ikke at han kom til å dø, sa han til Se og Hør om exiten, og fortsatte:

- Man tenker jo alltid at foreldrene sine ikke skal dø, at man har de der for alltid, det er i hvert fall det man håper på, la 36-åringen til.

Adam Schjølberg (37) valgte også å trekke seg fra årets sesong. Det var problemer med ryggen som sørget for at han valgte å forlate produksjonen, men det ble ingen enkel affære. Han tok et tårevått farvel med de andre deltakerne, før han reiste hjemover for å fokusere på helsa.

Saken fortsetter nedenfor.

TÅRER: Det blir tårevått på kjøkkenet når «Camp Kulinaris»-deltakeren trekker seg dagen før servering. Vis mer

Tidligere «Paradise Hotel»- og «Skal vi danse»-deltaker Grunde Myhrer (22) har også markert seg i år. Hans deltakelse er blitt heftig diskutert i sosiale medier, og overfor Se og Hør har han avslørt at det ikke alltid var like enkelt å være ham under innspillingen.

TV-profilen har blant annet fortalt at han løp gråtende til skogs etter å ha følt på presset under innspillingen. Vinneren, Terje Sporsem, mente Myhrer burde «ta hintet», siden han hadde vært i kokkekamp tre ganger.

- Mange har kommentert at jeg blir mobbet og behandlet veldig dårlig der inne. Selv vil jeg ikke karakterisere det som mobbing, sa han, men påpekte likevel at han hadde hatt det tøft der inne.

GRUNDE MYHRER: Selv om ting kanskje virket greit på skjermen, var ikke alt helt som det skulle for Grunde Myhrer, en av årets deltakere i Camp Kulinaris. Nå forteller han hvordan han egentlig hadde det. Vis mer

LES OGSÅ: Avslørte babynyhet på rød løper