«Norges tøffeste»:

Vant: - Godt å sette PT-ene på plass

26-åringen stakk av med den gjeve seieren, og kan endelige smykke seg med tittelen «Norges tøffeste».

NORGES TØFFESTE: Nordlendingen Isak Dreyer, som til vanlig jobber som fisker og tømrer, vant «Norges tøffeste». Video: Rød Løper/NRK Vis mer
Publisert

I det sukessfulle NRK-programmet «Norges tøffeste» har ivrige seere fulgt en rekke sterke kvinner og menn gjennom ti utfordrende episoder.

Årets sesong har blitt ledet med jernhånd av Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand (31), som selv var deltaker forrige sesong.

JERNHÅND: Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand har loset deltakerne gjennom beinharde konkurranser denne sesongen. Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK
JERNHÅND: Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand har loset deltakerne gjennom beinharde konkurranser denne sesongen. Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK Vis mer

I år har hun derfor vært godt skikket til å utsette ti unge mennesker for en rekke beinharde psykiske og fysiske prøvelser.

Til slutt var det tre sterke, og håpefulle, konkurrenter som måtte kjempe side om side i den store finalen. Det var imidlertid bare én som kunne stå igjen som «Norges tøffeste».

RØK: Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand deltok i sesong to av «Norges tøffeste». Det gikk ikke helt som planlagt. Video: NRK Vis mer

Tung finale

I den store finalen sto det mellom fiskeren Isak Dreyer (26), PT-en Peter Nagell Strandos (23) og crossfiteren Seher Kaya (23). Styrke, utholdenhet og konsentrasjon er bare noe av det de har gått gjennom i sesongen, og det ble også temaer i finalen.

Selve finalen besto av en rekke tunge øvelser, der blant annet tau skulle trekkes, tre minutter med kald dusj måtte tåles, blikkbokser måtte forseres og ei tung tønne måtte løftes. Førstemann opp en lang stige sto igjen som vinneren.

Som resten av sesongen viste det seg at den 26 år gamle fiskeren også denne gangen ble uslåelig, og det var altså Isak som ble den tøffeste i landet.

VINNER: Den 26 år gamle fiskeren stakk av med den gjeve seieren, etter å ha imponert stort gjennom hele sesongen. Foto: Michael Schult Ulriksen/NRK
VINNER: Den 26 år gamle fiskeren stakk av med den gjeve seieren, etter å ha imponert stort gjennom hele sesongen. Foto: Michael Schult Ulriksen/NRK Vis mer

- Det er deilig å være i stigen og vite at det er over. Jeg vet at jeg vinner, forteller han fra den lange taustigen i episoden.

- Jeg har møtt mye fine, flotte mennesker som jeg liker veldig godt. Og det er deilig at man kanskje ikke må være på treningssenteret å være den best trente for å kunne vinne en idrettskonkurranse, eller hva du vil kalle det, sier han videre etter seieren.

RAKKER: Fiskeren Isak Dreyer har markert seg under den tredje sesongen av «Norges tøffeste». Video: Rød Løper/NRK Vis mer

- Trodde det skulle bli verre

Til Se og Hør forteller den ferske vinneren at seieren smaker ekstremt godt. Han har som nevnt imponert sterkt gjennom hele sesongen, og innrømmer at det hadde vært flaut å ikke imponere også i finalen.

- Ja, det er jo det som er, det hadde føltes veldig surt å drite seg ut på slutten. Jeg hadde kjent på at det hadde vært kjedelig å gjøre det bra tidlig, men når det virkelig gjelder så driter du deg ut, innrømmer 26-åringen.

STERK: Til tross for at Isak har imponert stort, tillot han seg aldri å drømme om en seier. Foto: Erlend Lånke Solbu/NRK
STERK: Til tross for at Isak har imponert stort, tillot han seg aldri å drømme om en seier. Foto: Erlend Lånke Solbu/NRK Vis mer

- «Norges tøffeste» har vært fantastisk fra start til slutt. Det har jo vært en helt ny opplevelse for min del, jeg har aldri vært med på noe sånt før. Det har vært mye kule folk som har gjort helt andre ting, som jeg aldri har gjort før. Det er artig å konkurrere litt og godt å sette PT-ene på plass, sier han lattermildt.

- Var det lettere eller tøffere enn du trodde på forhånd?

- Jeg forventet at det skulle være mye verre, spesielt boforholdene. Jeg så for meg at en del kom til å gi seg under oppholdet, men det var det jo ikke.

TV-FLØRT: Isak og Victoria flørter åpenlyst i «Norges tøffeste», så vi måtte spørre om hva som er greia. Video: Rød Løper/NRK TV Vis mer

Ikke overrasket

26-åringen selv er ikke særlig overrasket over at det var en fisker som stakk av med seieren. Han turte imidlertid ikke la seg selv håpe eller tenke for mye på at han faktisk hadde en ærlig vinnersjanse.

- Men så vant jeg noen øvelser, og da visste jeg at jeg kunne slå de (andre deltakerne journ.anm.) i dette. Likevel tillot jeg meg aldri å tenke at jeg kunne vinne, for da begynner man å drømme om ting som ikke eksisterer, sier fiskeren, og legger til:

- Man kan bli litt ufokusert hvis man dagdrømmer om noe, og havner plutselig i et slags laidback-modus. Men jeg var skjerpet.

- Tror du andre er overrasket?

- Ja, det tror jeg. Kanskje ikke fiskere generelt, som vet litt hva det går ut på.

GODT ØYE: En av de resterende deltakerne i «Norges tøffeste» er Seher Kaya. Hun er knallhard, bortsett fra når hun er rundt en av de andre deltakerne. Video: Nrk/ Rød Løper Vis mer

Knalltall

Programmet, som har gjort comeback etter flere år av skjermen, har levert knalltall på seerfronten i år. Det bekreftet prosjektleder i NRK, Solveig Hareide, til Dagbladet denne uken.

- Det er over all forventning! Og at det har gått så bra i NRK TV er ekstra hyggelig, siden det er der det unge publikummet er, sa hun.

KNALLTØFF GJENG: De beinharde deltakerne har bidratt til svært gode seertall for programmet denne sesongen. Foto: Erlend Lånke Solbu/NRK
KNALLTØFF GJENG: De beinharde deltakerne har bidratt til svært gode seertall for programmet denne sesongen. Foto: Erlend Lånke Solbu/NRK Vis mer

- Norges tøffeste har levert sterke tall i år, og det er spesielt gøy å se at så mange har valgt å se programmet i NRK TV. Hittil har i snitt 299.000 strømmet hver episode mens 473.000 har sett lineært. Dette gir en total rating på 772.000 seere, fortalte Maren Eline Fossan i NRK.

Det er 150 000 flere seere enn snittet for forrige sesong, som kom ut i 2016.

LES OGSÅ: Eksperter raste mot «Norges tøffeste»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer