Vant «71 grader nord kjendis» 2021:

Vant: - Familien holdt meg oppe

Komikeren kunne slippe jubelbrølet løs på toppen av Nordkapp.

VINNER: Det var til slutt komiker Henrik Elvestad som stakk av med seieren i «71 grader nord - kjendis». Video: Discovery + Vis mer
Publisert

I kveldens finale i kjendisutgaven av «71 grader nord» havnet Fay Wildhagen (27) på en tredjeplass etter at hun kom seg sist inn til mål. Dermed var det Victor Sotberg (29) og Henrik Elvestad (47) som skulle kjempe mot hverandre om seieren, og ikke minst tittelen som «Norges tøffeste kjendis».

Etter en intens og jevn finale var det til slutt Henrik Elvestad som svarte riktig på alle de seks spørsmålene, kunne heise flagget og med det kapre førsteplassen i konkurransen.

VANT: Komiker Henrik Elvestad viser stolt frem pokalen etter å ha vunnet «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: Haakon Lundkvist
VANT: Komiker Henrik Elvestad viser stolt frem pokalen etter å ha vunnet «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: Haakon Lundkvist Vis mer

Det kom et høyt jubelbrøl fra Elvestad mens han tok innover seg hva som nettopp hadde skjedd, før Sotberg løp bort og ga ham en god seiersklem.

- Til Merethe, Pernille og Martine, denne var for dere, sa Elvestad i episoden, og refererte til kona og de to døtrene sine.

BRYTER SAMMEN: Det ble litt for mye for Adrian Sellevoll under 71 grader nord - Norges tøffeste kjendis. Vis mer

Ville vinne for familien

Når Se og Hør slår på tråden til komikeren, forklarer han at han var veldig sliten og emosjonell på tidspunktet.

- Det var familien som holdt meg oppe. Barna var gira på at jeg skulle ta seieren og sa at jeg ikke måtte kødde det til. Jeg tenkte mye på at jeg skulle ta seieren for dem. Det var en stor motivasjon, innrømmer han.

- Hvordan føltes det å kapre førsteplassen?

- Der og da var det veldig kult. Jeg har jo konkurranseinstinkt og da jeg først hadde kommet så langt, tenkte jeg at det hadde vært gøy å vinne hele dritten, men jeg tillot meg ikke å tenke det før jeg var i nettet, svarer Elvestad, og legger til:

- Det var ikke derfor jeg var med, og det å vinne føltes fjernt hele veien. Da jeg først kom så langt skjønte jeg at nå kan jeg fader meg stikke av med seieren og bilen, så da ga jeg alt.

BRATT STUP: I starten av duellen måtte Henrik Elvestad og Victor Sotberg hente fasitsvar i nettet. Under dem var det et bratt stup. Foto: Haakon Lundkvist
BRATT STUP: I starten av duellen måtte Henrik Elvestad og Victor Sotberg hente fasitsvar i nettet. Under dem var det et bratt stup. Foto: Haakon Lundkvist Vis mer

Selv om det var stor stas å vinne, påpeker Elvestad at det viktigste for ham var å komme seg hele veien til Nordkapp.

- Det var et vakuum på et vis. Vi var så glade over å komme til mål alle tre. Det var så jevnt, og jeg tenkte at det var bingo om hvem som kom til å havne i duell. Jeg var utmattet, men veldig glad, forklarer Elvestad.

RYKER: Fay wildhagen klarte akkurat ikke å komme seg til finalen i «71 grader nord - kjendis». Video: Discovery+ Vis mer

Bittersøt andreplass

Det å skulle ut i duell mot Sotberg synes Elvestad var gøy ettersom de to har vært på samme lag hele veien.

- Vi kom nærmere og nærmere hverandre. Jeg tror også det var gunstig for min del å møte Victor. Hadde jeg møtt Fay hadde jeg sikkert tapt.

Overfor Se og Hør legger ikke Sotberg skjul på at andreplassen var bittersøt.

- På en måte var jeg utrolig nær å vinne hele «71», men på en annen måte unte jeg Henrik den seieren sykt mye. Det er klisjé å si, men jeg følte at jeg allerede hadde vunnet da jeg ankom Nordkapp. Det var mye mer enn jeg hadde håpet på, forteller programlederen.

ANDREPLASS: Victor Sotberg måtte nøye seg med en andreplass, men det ble ingen sure miner. Foto: Haakon Lundkvist
ANDREPLASS: Victor Sotberg måtte nøye seg med en andreplass, men det ble ingen sure miner. Foto: Haakon Lundkvist Vis mer

Videre roser Sotberg komikeren og forklarer at Elvestad var sterk fra dag én og at han har gjort en fantastisk jobb gjennom hele deltakelsen.

- Det var virkelig en fantastisk reise vi hadde sammen. Fra å være fremmede, til å krangle og til å bli veldig gode kompiser. At vi møttes i nettet på Nordkapp, var bare en drømmeavslutning. Vi begge unte hverandre den seieren, fortsetter han.

BRTYER SAMMEN: Victor Sotberg bryter sammen i «71 grader nord - kjendis» når han kommer til camp. Der får han også en lapp fra Isabel Raad. Video: Discovery + Vis mer

Imponert over fysikken

Før innspillingen i fjor innrømmet Elvestad overfor Se og Hør at han var redd for at kroppen hans skulle streike underveis i deltakelsen. At kroppen var på lag med ham under hele konkurransen, er han veldig fornøyd over.

- Jeg er helt sykt imponert over hvordan det gamle skinnet her har tatt oppgavene på strak arm. Det var en blanding på slutten der hvor jeg var sinnssykt sliten, men det er rart hvordan det å slenge 30 kilo på ryggen blir en vane etter hvert. Jeg hadde forberedt meg godt, og i tillegg blir man jo i god form mens man går, sier han.

- Hva har du lært om deg selv etter deltakelsen?

- Det jeg får mest tilbakemeldinger på er hvor rolig og tålmodig jeg har vært. Sånn sett har de ikke sett den «ekte» Elvestad. Jeg har klart å legge bånd på meg selv, og fant fort ut at det ikke nyttet å ha følelsene utenpå kroppen. Jeg var en litt roligere utgave av meg selv, innrømmer han.

ROLIGERE UTGAVE: Henrik Elvestad mener han var en roligere utgave av seg selv under deltakelsen. Her avbildet med Victor Sotberg, Adrian Sellevoll, Fay Wildhagen og Tom Stiansen. Foto: Haakon Lundkvist
ROLIGERE UTGAVE: Henrik Elvestad mener han var en roligere utgave av seg selv under deltakelsen. Her avbildet med Victor Sotberg, Adrian Sellevoll, Fay Wildhagen og Tom Stiansen. Foto: Haakon Lundkvist Vis mer

Før deltakelsen la heller ikke Elvestad skjul på at de to døtrene hans var redde for at temperamentet til faren skulle komme frem på tv-skjermen. Dette mener imidlertid Elvestad har gått fint.

- Jeg ringte hjem noen ganger og da fikk jeg spørsmål om jeg hadde blitt sur eller kranglet med noen. Selvfølgelig er det noen episoder og noe som ikke er tatt med, og at det blir litt gnisninger i løpet av en måned på tur, er ikke så rart, fortsetter komikeren.

- Jeg synes vel egentlig at jeg håndterte den delen av det overraskende bra, og det er kanskje det som gjorde at jeg holdt ut så lenge, legger han til.

SKUESPILLERSPIRE: Thale Myhre, kjent fra «Farmen» og «71 grader nord», dukket opp som statist i «Exit». Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Besserwisser

Elvestad uttrykte også at han ikke hadde et ønske om å bli en farsfigur da Se og Hør snakket med han før deltakelsen. Det klarte han imidlertid ikke å komme seg helt unna.

- Det begynte vel litt som en intern vits at mor og far var med barna på tur. Så er jo jeg og Vår (Vår Staude, journ.anm.) litt turerfarne, og vi følte at vi satt på litt kunnskap som de andre ikke gjorde, forteller han, og legger til:

- Det begynte som et forsøk på å være til hjelp, men ble nok litt irriterende etter hvert. Jeg føler at vi inntok mor- og far-rollen og så inntok de andre barnerollene. Men litt besserwisser ble jeg.

MOR OG FAR: Komikeren mener at han og Vår Staude inntok mor-og-far-rollen under deltakelsen. Foto: Haakon Lundkvist
MOR OG FAR: Komikeren mener at han og Vår Staude inntok mor-og-far-rollen under deltakelsen. Foto: Haakon Lundkvist Vis mer

Etter at innspillingen tok slutt fikk Elvestad omsider bli gjenforent med familien sin. Komikeren innrømmer at det var en svært god følelse å komme hjem.

- Det første jeg gjorde var å gi kona og barna en lang klem. Når jeg er ute og reiser er det sjeldent de møter meg på flytoget, men det gjorde de denne gangen. Jeg måtte bli igjen litt på Gardermoen siden barna var på skolen, så jeg valgte å vente til de kom seg til flyplassen.

UHELDIG: Henrik Elvestad var uheldig og fikk kokende vann over seg i «71 grader nord - kjendis». På grunn av dette fikk han en annengrads forbrenning i. Video: Discovery + Vis mer

LES OGSÅ: - Livet gir ikke mening lenger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer