Uma Thurman:

- Vanskeligste valget i mitt liv

Filmstjernen snakker ut om tøff tid.

ABORT: Skuespilleren røper at hun tok abort som tenåring. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock/NTB
ABORT: Skuespilleren røper at hun tok abort som tenåring. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespilleren Uma Thurman (51) er et stort navn i Hollywood, og filmstjernen har medvirket i flere filmer som i dag kan regnes som klassikere. Blant disse er «Pulp Fiction» og «Kill Bill», som begge er regissert av stjerneregissøren Quentin Tarantino (58).

På privaten er hun mor til Maya Hawke (23) og Levon Roan Thurman-Hawke (19) som hun deler sammen med skuespiller-eksmannen Ethan Hawke (50). Førstnevnte har gått i morens fotspor, og er kanskje aller mest kjent fra Netflix-suksessen, «Stranger Things».

Hun har også datteren Luna Thurman-Busson (9) som hun deler med den franske eksforloveden Arpad Busson (58).

I et intervju med The Washington Post deler nå skuespilleren detaljer fra da hun ble gravid som tenåring, og det vanskelige valget om å avslutte svangerskapet.

ABORT: Kristin Gjelsvik hadde egentlig ikke tenkt til å få barn. Derfor ombestemte hun seg. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Viafree, Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Forferdelig vondt

Allerede som tenåring begynte Thurmans blomstrende skuespillerkarriere, og siden har hun stadig imponert innen alt fra romantiske komedier og science fiction, til skrekkfilmer og action.

Da hun var ung skal hun imidlertid ha arbeidet med et stort antall eldre mennesker i filmbransjen, noe som etter hvert resulterte i en uønsket graviditet.

SLEIT: Skuespilleren visste ikke hva hun skulle gjøre da hun ble gravid ved et uhell. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock/NTB
SLEIT: Skuespilleren visste ikke hva hun skulle gjøre da hun ble gravid ved et uhell. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer

- Jeg begynte skuespillerkarrieren min i en alder av 15 og jobbet i et miljø der jeg ofte var det eneste barnet i rommet. Mot slutten av tenårene ble jeg gravid ved et uhell med en mye eldre mann. Jeg levde med bare en koffert i Europa - langt vekk fra familien min - og var på vei til å begynne i en ny jobb. Jeg slet med å finne ut hva jeg skulle gjøre, deler hun åpenhjertig.

OVERRASKET: Hertuginne Meghan viste seg i en videosnutt for CNN. Dette er hertuginnens første opptreden etter avsløringen om at hun hadde opplevd spontanabort. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

51-åringen ringte foreldrene sine for å diskutere alternativene, før de sammen kom frem til at hun skulle ta abort. Den skal ha vært smertefull for filmstjernen.

- Det gjorde forferdelig vondt, men jeg klagde ikke. Jeg hadde internalisert så mye skam at jeg følte at jeg fortjente smerten, forteller Thurman.

Hun er i dag takknemlig for å ha gjennomgått aborten slik at hun kunne bli den moren hun «ønsket» å være for barna sine.

- Aborten jeg hadde som tenåring var det vanskeligste valget i mitt liv, og noe som skapte kvaler da og som ennå gjør meg trist den dag i dag. Det var likevel veien til et liv fullt av kjærlighet og glede som jeg har opplevd. Å velge bort den tidlige graviditeten tillot meg å vokse og bli den moren jeg ønsket og trengte å være.

Abortlov

Nylig ble det kjent at Texas har innført endringer i delstatens abortlov, noe som har medfulgt svært innstrammende tiltak mot kvinners rett til å ta abort.

I forbindelse med dette har flere Hollywood-stjerner delt sitt standpunkt på den strenge loven - deriblant Thurman.

ABORT: Da Christina Fraas hørte nyheten om de nye abortlovene i Alabama, som nesten tilsier abortforbud, klarte hun ikke unngå å si noe. Video: Privat. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Texas nye abortlov forbyr abort idet fosterets hjerteslag kan registreres, som vanligvis skjer etter seks uker. De fleste kvinner vet derimot ikke at de er gravide ved dette tidspunktet.

Det gjøres heller ikke unntak for voldtekt eller incest, og loven er dermed den strengeste i USA.

Innføringen var delvis grunnen til at Thurman valgte å fortelle sin historie, noe hun utdypet i et Instagram-innlegg.

«Jeg deler min private hjertesorg sammen med mine døtre og søstre. Vi er alle sammen om dette.», skriver hun under bildet.

LES OGSÅ: - Vil føle oss sexy og selvsikre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer