Emilie Enger Mehl:

- Vanskeligere enn jeg var forberedt på

«Kompani Lauritzen»-vinner Emilie Enger Mehl røper at alt ikke bare var fryd og gammen underveis. - Ubehagelig, sier hun.

TIL TOPPS: Emilie Enger Mehl ble i slutten av april kronet til vinner av «Kompani Lauritzen». Her sammen med Marius Skjelbæk og Emilie Nereng. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TIL TOPPS: Emilie Enger Mehl ble i slutten av april kronet til vinner av «Kompani Lauritzen». Her sammen med Marius Skjelbæk og Emilie Nereng. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Tidligere denne våren ble det klart at det var justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (28) som kunne strekke armene i været, etter å ha vunnet den tredje sesongen av knallsuksessen «Kompani Lauritzen» på TV 2.

Lørdag vant programmet også prisen for beste konkurransedrevne reality under årets Gullruten-show i Bergen.

- «Kompani Lauritzen» er det Dag Otto Lauritzen, Kristian Ødegård og produksjonen som skal ha æren for. Mitt bidrag er å delta og at jeg var medvirkende i å skape en historie, sier vinner Mehl til Se og Hør etter utdelingen.

OVERRASKELSE: Det ble god stemning da Emilie Enger Mehl fikk besøk av to kjenninger i livesendingen før Gullruten. Video: Rød Løper Vis mer

- Ikke forberedt

Noen har reagert på at 28-åringen i det hele tatt var med i realityprogrammet, med tanke på sin rolle som minister. Denne rollen fikk hun imidlertid ikke før etter at innspillingen av programmet var avsluttet.

GIKK HELE VEIEN: Emilie Enger Mehl vant den tredje sesongen av «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
GIKK HELE VEIEN: Emilie Enger Mehl vant den tredje sesongen av «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Kritiske røster har også pekt på at Mehl i starten av «Kompani Lauritzen» viste en mangel på respekt overfor befalet. Til Se og Hør legger hun ikke skjul på at hennes egen oppførsel kom overraskende også på henne selv.

- Ja, jeg reagerte, for min egen del, på en overraskende måte - og var ikke forberedt på min egen reaksjon. Det tok litt tid før jeg fikk kontroll over det og før jeg forsto hvorfor det skjedde.

Hun fortsetter:

- Akkurat det traff noe i meg som var ganske ubehagelig. Etter hvert fikk jeg snakket med fenriken om det, og det var veldig bra, bedyrer Mehl.

- Lærerikt

- Hva skyldtes det, helt konkret?

- Det vil jeg ikke gå inn på. Det var ting som var vanskeligere for meg enn jeg var forberedt på. Jeg reagerte helt ukontrollert noen ganger. Og det var ganske lærerikt å ta kontroll over.

Dette er, ifølge justis- og beredskapsministeren, den kanskje aller beste erfaringen hun tar med seg fra «Kompani Lauritzen»-innspillingen.

- Det å slite, ligge i telt, bære tungt - alle de tingene er jo noe jeg også liker å gjøre på fritida. Men den mentale utfordringen mellom meg og fenriken i starten, det lærte jeg virkelig av.

STRÅLTE PÅ RØD LØPER: Emilie Enger Mehl var til stede på lørdagens Gullruten-show i Bergen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STRÅLTE PÅ RØD LØPER: Emilie Enger Mehl var til stede på lørdagens Gullruten-show i Bergen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Hun ante samtidig lite om hvordan programmet skulle bli sydd sammen.

- Dette var bare en liten del av det som skjedde de første ukene. Jeg visste ingenting om hvordan dette skulle bli framstilt.

Få reaksjoner

- Fikk du mange reaksjoner på det underveis?

- Nei, det har vært få reaksjoner overfor meg, egentlig. Men jeg har fått massevis på totalen av det, og de aller fleste er positive. Det er en personlig reise, og det er viktig å huske at ingen er supermennesker - i hvert fall ikke overmennesker. Alle har noen svakheter og sårbarheter, og om man forstår dem man selv har, vil det være lettere å gjøre noe med det. Eller bare akseptere at man er som man er.

FLØRTING: Under årets Kompani Lauritzen florerte det med romanserykter mellom justisminister Emilie Enger Mehl og programleder Dennis Siva Lie. Video: Steffen Pettersen. Reporter: Celina Morken. Vis mer

- Ville du sagt «ja» til å delta dersom du var minister på det tidspunktet?

- Det er et hypotetisk spørsmål. I utgangspunktet ville jeg ikke hatt tid til det. Hadde jeg derimot visst at jeg skulle bli det, vil jeg si at jeg ikke angrer på noe. Det har vært en kjempefin erfaring som jeg er veldig takknemlig for. Man gjør seg sårbar når man deler disse sidene av seg selv, men jeg er glad for at det gikk som det gikk, sier hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: Blir nektet deltakelse i TV-reality

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer