- Vanskelig å tenke på hvordan familien har hatt det

Fotballspiller Pål Strand vant over døden. Nå snakker familien ut om hjertestansen for første gang. Se video!

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Se video øverst i saken!

25. september skjedde det han hadde fryktet. Raufoss-spiller Pål Strand (36) falt om på trening og ble liggende bevisstløs. I dramatiske minutter hadde han hjertestans. For første gang snakker nå Pål og familien ut om den tøffe tiden.

Den tidligere Lillestrøm-helten ble undersøkt for urytmiske hjerteslag i 2010, men ble da klarert av legene. Kona Paulina (31) og familien har lenge vært redde for at noe som dette skulle skje.

- Pål har snakket om at dette var hans største frykt. Da jeg fikk beskjeden om hjertestansen tenkte jeg bare at jeg måtte finne en plass der ungene kunne være en stund. Så tenkte jeg ikke så mye mer, sier hun til Seoghør.no.

- Fryktet du det verste?

- Det var reelt hele tiden egentlig. Det var skummelt og ekkelt - det å føle på at jeg muligens ikke hadde en ektemann. De tankene var jeg innom hele tiden, men jeg måtte håpe på det beste.

SE ÅRETS SISTE EPISODE AV SEOGHØR WEEKEND TV

- Er det vanskelig å snakke om dette, Paulina?

- Ja. Det er sårt og privat. Tårene renner som regel hele tiden. I hvert fall når jeg snakker om dette. Det begynner også å bli tøft for Pål å høre på. Jeg har behov for å fortelle ham veldig mye. Men jeg synes også det er godt å snakke om det. Spesielt til ham.

Paret har døtrene Pernille (11), Petrine (9), Pamina (7) og Parisa (4), og Pål innrømmer at han tenker mye på hvordan familien opplevde det hele.

- Det er vanskelig å tenke hvordan de egentlig har hatt det. Jeg husker jo ingenting fra noe som helst.

Etter hjertestansen har Pål slitt med korttidshukommelse, noe han i dag jobber med. Han er på bedringens vei, men har en lang vei igjen. Fotballkarrieren er over. 

- Det går bedre og bedre, men det går sakte fremover, innrømmer Pål.

Les hele intervjuet i dagens Se og Hør.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer