ETTERLOT SEG TRE BARN: Den folkekjære artisten Lill-Babs (t.v) gikk bort 3. april i år, 80 år gammel. Her avbildet sammen med yngstedatteren Kristin Kaspersen. Foto: NTB scanpix
ETTERLOT SEG TRE BARN: Den folkekjære artisten Lill-Babs (t.v) gikk bort 3. april i år, 80 år gammel. Her avbildet sammen med yngstedatteren Kristin Kaspersen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kristin Kaspersen:

- Vanskelig å gå inn i sorgen

Datteren til Lill-Babs åpner opp om tapet av moren.

Publisert

I starten av april kom den triste nyheten om at den svenske artisten Barbro Margareta Svensson, bedre kjent som Lill-Babs, hadde gått bort. Hun ble 80 år gammel.

Hun etterlot seg de tre døtrene Monica Svensson (62), Malin Berghagen (52) og Kristin Kaspersen (48), i tillegg til flere barnebarn og oldebarn.

Nå, over fire måneder etter tapet av moren, åpner Kristin Kaspersen - datter av artisten og den norske fotballspilleren Kjell Kaspersen - seg om den svært tunge tiden i podkasten «Kändispodden».

- Det er så vanskelig, fordi jeg synes det har vært en fin vår midt i sorgen, med alt det innebar. Tiden med henne de siste ukene var utrolig hyggelig. Selv om det var vanskelig å se henne, hadde vi det mye moro sammen, sier hun ifølge Expressen.

48-åringen forteller videre at hun har mottatt så mye kjærlighet fra folket etter morens dødsfall, at det til tider har vært vanskelig å sørge over tapet.

- For meg har det nesten vært vanskelig å gå inn i sorgen, fordi jeg har kjent en så stor stolthet over den hun var og det hun har gitt, sier hun, og legger til:

- Hun berørte mennesker. Noen ganger sa hun selv at Lill-Babs sto i veien for Barbro. Det har hun jo virkelig ikke gjort, for den som alle prater om er jo hvem Barbro var som menneske.

Oppdaget kreft

Det var Kristin Kaspersen som først meldte om morens dødsfall i et innlegg på sin Instagram-profil.

Lill-Babs rakk akkurat å bli 80 år gammel.

«Vår elskede mor, søster, mormor, oldemor og tante sovnet stille inn etter et kortere sykeleie», skev hun den gang, og la til:

«Hennes hjerte har slått mange, skjønne slag for folket, familien, kollegene og vennene, men nå får det hvile».

Måneden før dødsfallet ble artisten innlagt på sykehus som følge av hjerteflimmer. Det var da legene oppdaget en ondartet kreftsvulst.

3. april sovnet artisten stille inn på sykehuset.

«Familien har vært rundt mamma hver dag siden hun kom til sykehuset, og hun sovnet stille inn i dag formiddag. Nå hviler sjelen hennes hos mamma Brita», skrev Kristin Kaspersen i Instagram-innlegget.

Hyllet av mange

Lill-Babs huskes godt for låtene «Är du kär i meg ännu, Klas-Göran?», «Älskade ängel» og «April, april». Hun har blant annet fått Kongens fortjenstmedalje for sin innsats, og ble i fjor innlemmet i Swedish Music Hall of Fame.

Både familie, venner og artistkolleger har hyllet den folkekjære artisten i sosiale medier etter at dødsfallet ble kjent.

Blant andre besøkte Lasse Berghagen, som var gift med Lill-Babs fra 1965 til 1968, sin ekskone på sykehuset rett før hun døde.

- Jeg var og besøkte henne her om dagen på sykehuset. Da sov hun. Jeg vet ikke om hun hadde det vondt, men jeg vet at hun kjempet imot. Hun var en kriger, uttalte Berghagen til Expressen.

Det var gjennom han og Lill-Babs felles datter, Malin Berghagen, at han fikk den triste beskjeden om dødsfallet.

- Det føles veldig tomt. Hun har betydd veldig mye for meg og min karriere. Hun var en god venn. Godhjertet. Men døden må man akseptere. Uten mørket finnes det ikke lys. Nå får hun hvile i fred. Vi kommer til å huske henne som et flott menneske, sa han til avisen.

På turné som 16-åring

Den norske artisten Wenche Myhre (71) var også en nær venn av Lill-Babs, og overfor Se og Hør uttrykte hun en dyp sorg etter tapet.

- Hun er den artisten jeg har jobbet lengst med, dro på turné med henne allerede som 16-åring. Jeg kommer til å savne henne så utrolig mye. Livet er så kort, sa Myhre den gang.

Wenche Myhre og Lill-Babs har stått på scenen sammen flere ganger, og sammen med Siw Malmkvist hadde de stor suksess med et show på Hamburger Börs i Stockholm i 1995.

Selv om Lill-Babs sto på scenen fram til slutten, slei hun i mange år med helseproblemer. I 2004 kollapset hun under en konsert i Stockholm, og legene slo da fast at hun led av hjerteflimmer.

Tilstanden er en rask og uregelmessig elektrisk aktivitet i hjertets forkamre som medfører at forkamrene pumper raskt, uregelmessig og med liten pumpekraft.

- Hun ligger til observasjon og de utfører en rekke tester, sa artistens manager da hun ble innlagt på sykehuset i starten av mars.

LES OGSÅ: - Det var et fristed for oss

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer