ETTERLOT SEG TRE BARN: Den folkekjære artisten Lill-Babs (t.v) gikk bort 3. april i år, 80 år gammel. Her avbildet sammen med yngstedatteren Kristin Kaspersen. Foto: NTB scanpix
ETTERLOT SEG TRE BARN: Den folkekjære artisten Lill-Babs (t.v) gikk bort 3. april i år, 80 år gammel. Her avbildet sammen med yngstedatteren Kristin Kaspersen. Foto: NTB scanpixVis mer

Kristin Kaspersen:

- Vanskelig å gå inn i sorgen

Datteren til Lill-Babs åpner opp om tapet av moren.

I starten av april kom den triste nyheten om at den svenske artisten Barbro Margareta Svensson, bedre kjent som Lill-Babs, hadde gått bort. Hun ble 80 år gammel.

Hun etterlot seg de tre døtrene Monica Svensson (62), Malin Berghagen (52) og Kristin Kaspersen (48), i tillegg til flere barnebarn og oldebarn.

Nå, over fire måneder etter tapet av moren, åpner Kristin Kaspersen - datter av artisten og den norske fotballspilleren Kjell Kaspersen - seg om den svært tunge tiden i podkasten «Kändispodden».

- Det er så vanskelig, fordi jeg synes det har vært en fin vår midt i sorgen, med alt det innebar. Tiden med henne de siste ukene var utrolig hyggelig. Selv om det var vanskelig å se henne, hadde vi det mye moro sammen, sier hun ifølge Expressen.

48-åringen forteller videre at hun har mottatt så mye kjærlighet fra folket etter morens dødsfall, at det til tider har vært vanskelig å sørge over tapet.

- For meg har det nesten vært vanskelig å gå inn i sorgen, fordi jeg har kjent en så stor stolthet over den hun var og det hun har gitt, sier hun, og legger til:

- Hun berørte mennesker. Noen ganger sa hun selv at Lill-Babs sto i veien for Barbro. Det har hun jo virkelig ikke gjort, for den som alle prater om er jo hvem Barbro var som menneske.

Oppdaget kreft

Det var Kristin Kaspersen som først meldte om morens dødsfall i et innlegg på sin Instagram-profil.

Lill-Babs rakk akkurat å bli 80 år gammel.

«Vår elskede mor, søster, mormor, oldemor og tante sovnet stille inn etter et kortere sykeleie», skev hun den gang, og la til:

«Hennes hjerte har slått mange, skjønne slag for folket, familien, kollegene og vennene, men nå får det hvile».

Måneden før dødsfallet ble artisten innlagt på sykehus som følge av hjerteflimmer. Det var da legene oppdaget en ondartet kreftsvulst.

3. april sovnet artisten stille inn på sykehuset.

«Familien har vært rundt mamma hver dag siden hun kom til sykehuset, og hun sovnet stille inn i dag formiddag. Nå hviler sjelen hennes hos mamma Brita», skrev Kristin Kaspersen i Instagram-innlegget.

Hyllet av mange

Lill-Babs huskes godt for låtene «Är du kär i meg ännu, Klas-Göran?», «Älskade ängel» og «April, april». Hun har blant annet fått Kongens fortjenstmedalje for sin innsats, og ble i fjor innlemmet i Swedish Music Hall of Fame.

Både familie, venner og artistkolleger har hyllet den folkekjære artisten i sosiale medier etter at dødsfallet ble kjent.

Blant andre besøkte Lasse Berghagen, som var gift med Lill-Babs fra 1965 til 1968, sin ekskone på sykehuset rett før hun døde.

- Jeg var og besøkte henne her om dagen på sykehuset. Da sov hun. Jeg vet ikke om hun hadde det vondt, men jeg vet at hun kjempet imot. Hun var en kriger, uttalte Berghagen til Expressen.

Det var gjennom han og Lill-Babs felles datter, Malin Berghagen, at han fikk den triste beskjeden om dødsfallet.

- Det føles veldig tomt. Hun har betydd veldig mye for meg og min karriere. Hun var en god venn. Godhjertet. Men døden må man akseptere. Uten mørket finnes det ikke lys. Nå får hun hvile i fred. Vi kommer til å huske henne som et flott menneske, sa han til avisen.

På turné som 16-åring

Den norske artisten Wenche Myhre (71) var også en nær venn av Lill-Babs, og overfor Se og Hør uttrykte hun en dyp sorg etter tapet.

- Hun er den artisten jeg har jobbet lengst med, dro på turné med henne allerede som 16-åring. Jeg kommer til å savne henne så utrolig mye. Livet er så kort, sa Myhre den gang.

Wenche Myhre og Lill-Babs har stått på scenen sammen flere ganger, og sammen med Siw Malmkvist hadde de stor suksess med et show på Hamburger Börs i Stockholm i 1995.

Selv om Lill-Babs sto på scenen fram til slutten, slei hun i mange år med helseproblemer. I 2004 kollapset hun under en konsert i Stockholm, og legene slo da fast at hun led av hjerteflimmer.

Tilstanden er en rask og uregelmessig elektrisk aktivitet i hjertets forkamre som medfører at forkamrene pumper raskt, uregelmessig og med liten pumpekraft.

- Hun ligger til observasjon og de utfører en rekke tester, sa artistens manager da hun ble innlagt på sykehuset i starten av mars.

LES OGSÅ: - Det var et fristed for oss

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING
Får støtte fra eksen

Får støtte fra eksen

- Jeg har aldri følt meg så liten

- Jeg har aldri følt meg så liten

Her er Jan Thomas' ukjente bror

Her er Jan Thomas' ukjente bror

Ble pappa for første gang

Ble pappa for første gang

Avslører dramatikk under svangerskapet

Avslører dramatikk under svangerskapet

- Hun svarte meg ikke på seks måneder

- Hun svarte meg ikke på seks måneder

Raser etter kritikk mot lillesøster Khloé

Raser etter kritikk mot lillesøster Khloé

- Vi har datet i skjul i ett år

- Vi har datet i skjul i ett år

Måtte sy 13 sting da hun skulle hevne seg på ektemannen

Måtte sy 13 sting da hun skulle hevne seg på ektemannen

Rasende: Dette skjedde bak kamera

Rasende: Dette skjedde bak kamera

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255