Valgte mann som 14-åring

Men det hele startet som en bløff for Maria Mohn.

VAR 14: Maria Mohn var 14 år gammel da hun ble sammen med Ole Henrik Mohn Pettersen. Foto: Stella Pictures
VAR 14: Maria Mohn var 14 år gammel da hun ble sammen med Ole Henrik Mohn Pettersen. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: «Idol»-finalisten Maria Mohn (28) tar imot Se og Hør i eneboligen hun og ektemann Ole Henrik (31) har kjøpt, nær Marias hjemtrakter på Gressvik utenfor Fredrikstad.

- Jeg har alltid følt meg eldre enn jeg er. Sånn sett er det ikke rart at jeg allerede 14 år gammel valgte livsledsager, smiler hun.

Skrøt til venner
- Jeg visste hvem jeg ville ha. Sе jeg skrøt til vennene mine, og sa at jeg var blitt sammen med han kjekke 16-åringen som spilte saksofon i skolekorpset - uten å ha spurt Ole Henrik selv, ler Maria.

- Jeg ble konfrontert med at vi var sammen. Jeg svarte «eh ... Ja, jeg vet det!» Jeg klarte å ro situasjonen i land. Og fra da av var vi sammen, ler Ole Henrik.

Gjorde det slutt
Veien til drømmeprinsen startet da Maria spilte valthorn i Rød skolekorps. Hun oppdaget at 16 år gamle Ole Henrik spilte saksofon i nabokorpset, Slevik skolekorps.

- Vi var vel gjensidig på sjekker’n. Det endte med at han sluttet i Slevik skolekorps og begynte i Rød. Sånn kom vi nær hverandre, sier Maria.

Men etter tre-fire år som kjæreste, fikk Maria kalde føtter. Etter fem måneders brudd, valgte hun å gå tilbake.

- Da begynte vi å planlegge fremtiden - og bryllup. Jeg var bare 21 år da vi giftet oss i 2004, sier Maria.

Bryllup og barn
Begge er følelsesmennesker. Bryllupet ble sånn sett en påkjenning.

- Vi gråt fra vi gikk opp kirketrappa til tuslet hjem fra festen, sier paret.

To år senere kom Johannes til verden. Nå er han fem, og avhengig av månedlige blodoverføringer. Det har vært fem år med prøvelser. Noe Maria også synger om i låten «Hvit som snø», som er å finne på det egenfinansierte debut-albumet «Bli med meg».

Fredag ble Maria nominert til å ryke ut. Hun har vært i faresonen i tre av fire delfinaler, men denne gangen ble det forhåndsfavoritten Fredrik Klemp som røk ut på sin egen 21-årsdag.

Nå håper Maria å kopiere Margaret Berger. Etter å ha vært nominert til å ryke ut nesten hver gang i Idol 2004, gikk Margaret helt til finalen - der hun tapte for Kjartan Salvesen.

- Det hadde vært noe, det! Men ærlig talt er jeg strålende fornøyd med å være blant de seks beste i Idol 2011, sier Maria til Se og Hør.
 
Denne artikkelen sto på trykk i Se og Hør Weekend 11. november.


Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: - Jeg er nok veldig sårbar

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer