«March for our lives»:

Vakte oppsikt med skjorta si på prisutdeling

Millie Bobby Brown var blant dem som hedret ofrene fra Parkland-skytingen.

STJAL SHOWET: Millie Bobby Brown bar et viktig buskap i antrekket på Kids' Choice Awards i helga. Foto: NTB Scanpix
STJAL SHOWET: Millie Bobby Brown bar et viktig buskap i antrekket på Kids' Choice Awards i helga. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): I helga deltok flere hundre tusen amerikanere i protestaksjonen «March for Our Lives».

Formålet med aksjonen var å protestere mot amerikanske våpenlover, noe som kommer i kjølvannet av forrige måneds skoleskyting på Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland i Florida. Der ble 17 personer drept.

- Vil gjøre en forskjell

Da det natt til mandag var det duket for den årlige Kids' Choice Awards i Hollywood, ble det i likhet med resten av USA i helga satt lys på våpenlovene.

Ingen prisutdeling med respekt for seg selv kan arrangeres uten at antrekkene får mye omtale, men i år var det imidlertid én som stjal showet - og det var ikke for en rådyr designerkjole.

«Stranger Things»-stjerna, Millie Bobby Brown (14), valgte nemlig å hedre de 17 personene som mistet livet i Florida, ved å bære navnene deres på skjorta si.

På en mørkeblå Calvin Klein-olaskjorte hadde 14-åringen også ordene «Never Again», som er blitt et viktig slagord under demonstrasjonene for strengere våpenlover, ifølge The Telegraph.

(Saken fortsetter under bildet)

OFRE: Millie Bobby Brown hadde navnet på de 17 menneskene som mistet livet i skoleskytingen på skjorta si. Foto: NTB Scanpix
OFRE: Millie Bobby Brown hadde navnet på de 17 menneskene som mistet livet i skoleskytingen på skjorta si. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Brown vant prisen for årets TV-skuespiller for sin rolle som Eleven i «Stranger Things». I takketalen tok hun til orde for det viktige budskapet, og fortalte at hun føler seg privilegert som har en stemme som blir hørt.

Snakker ut om kokain­dramaet: - Alt skjedde så fort

- (...) En stemme jeg forhåpentligvis kan bruke til å gjøre en positiv forskjell og bidra til å påvirke til en endring, sa hun fra scenen.

- For englene blant oss, deres ånd lever videre. Dette er for dere, fortsatte hun.

Håp

I ettertid har også Millie Bobby Brown kommet med en hyllest på Twitter.

- Tusen takk til alle som stemte på meg for «Stranger Things» på Nickelodeon Kids' Choice Awards i dag. Jeg vil også rette en stor takk til mine venner i Calvin Klein, som gjør en uhyrlig viktig jobb og legger ned innsats for å spre et positivt budskap, skriver hun.

Ved flere anledninger ble personene som mistet livet i skoleskytingen hedret under prisutdelingen, og «The Greatest Showman»-stjerna Zendaya Coleman (21) oppfordret publikum i salen til å ikke gi opp håpet, og takket dem som hadde marsjert under «March for our lives».

- La aldri alder begrense deg, sa hun.

Historisk bestefar

I helga var det et enormt engasjement rundt protestene. Flere av verdens største stjerner deltok også, og samlet både venner og familie for å ta del i markeringen.

Likevel var det det ni år gamle barnebarnet til Martin Luther King jr., Yolanda Renee King, som stjal showet, til ellevill jubel fra publikum.

- EN DRØM: Under lørdagens protestaksjon i Washington dukket Martin Luther Kings barnebarn opp. Der refererte hun til bestefarens historiske tale og fortalte at hun også har en drøm. Video: CNN Vis mer

- Bestefaren min hadde en drøm om at hans fire små barn ikke skulle bli bedømt etter hudfarge, men etter sin karakter. Jeg har en drøm om at nok er nok, sa hun før hun fortsatte:

- Om at dette skal bli en våpenfri verden. Punktum!

Kings ord ble møtt med stormende jubel fra de frammøtte. Og stemningen ble ikke dårligere da hun manet folkehavet til å gjenta følgende ord tre ganger.

- Spre ordet, har du hørt? Vi kommer til å bli en flott generasjon, over hele nasjonen vår.

LES OGSÅ: Skapte Twitter-storm etter bisarr oppførsel på talkshow