TÅRER PÅ FINALEDAGEN: «Love Island»-programlederen fikk kjenne på noen helt spesielle nerver på finaledagen av realityprogrammet. Foto: NTB scanpix
TÅRER PÅ FINALEDAGEN: «Love Island»-programlederen fikk kjenne på noen helt spesielle nerver på finaledagen av realityprogrammet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tone Damli:

- Våknet på morgenen og tårene kom umiddelbart

«Love Island»-programlederen deler «behind the scenes»-detaljer fra reality-innspillingen.

Publisert

Det er snart gått to uker siden den direktesendte finalen av realityprogrammet «Love Island» rullet over tv-skjermen. Andrea Sveinsdottir (23) og Morten Dalhaug (25) stakk av med seieren og kunne reise hjem med en premie på 500 000 norske kroner.

Tone Damli Aaberge (30) ledet den spennende direktesendingen som programleder for TV3-programmet.

Nå er sangstjernen tilbake i Norge, og nylig delte hun et innlegg på nettsiden til livsstilsmagasinet DailyStory, om følelsene rundt den direktesendte «Love Island»-finalen.

Det har seg nemlig slik at alle episodene - utenom finalen - ble spilt inn dagen før de ble sendt på tv, slik at seerne kunne følge tett med på dramatikken og romantikkens utvikling.

Da den direktesendte finalen skulle gå av stabelen, var det tydelig at Tone virkelig fikk kjenne på nervene.

TV-VILLA: Den ferske programlederen, Tone Damli, viste fram villaen hvor håpefulle «Love Island»-deltakere skulle bo. Video: Marie Røssland Vis mer Vis mer

Ville løpe vekk fra alt

I innlegget innrømmer nemlig Tone Damli at hun var veldig nervøs før direktesendingen, til tross for at hun hadde fått god trening i flere uker med innspilling av realityprogrammet.

I realityprogrammet skjedde det noe nytt hver dag, og 30-åringen forklarer at det derfor var vanskelig å skrive manuset ferdig i forkant av innspilling, fordi de aldri visste helt hva som kunne skje.

Videre røper Tone at hun fikk tildelt manuset for direktesendingen natten før, og at det derfor ble vanskelig å pugge all teksten.

- Jeg våknet på morgenen og tårene kom umiddelbart. Jeg hadde mest lyst til å springe fra hele greia. Jeg vil tro at man kan sammenligne det med en stor eksamen, og man er ikke veldig gira på å møte til en eksamen uten å kunne pensum godt nok, skriver Tone i innlegget.

Saken forsetter nedenfor.

VINNERE: Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug vant 500 000 kroner i «Love Island». Beløpet har de valgt å dele. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer

Angrer ikke

Alt i alt skriver Tone at direktesendingen gikk bra, og at hun kom seg greit igjennom, men at det var den følelsen hun satt igjen med etterpå, som var den beste.

- Da jeg var ferdig føltes det som at jeg hadde vunnet Grand Prix - jeg var så lykkelig og gira!! Da skjønte jeg hvorfor jeg driver med det jeg gjør. Ekstremsport på sett og vis - og verdens beste følelse etterpå, står det i innlegget.

30-åringen skriver også at hun sitter igjen med mange gode minner etter to måneder med innspilling, og at hun ikke angrer på at hun takket ja til å bli programleder for «Love Island».

Var skeptisk til programlederrollen

Det var i begynnelsen av juni at det ble kjent at Tone skulle reise vekk i syv uker for å være programleder for den norske versjonen av «Love Island».

Datteren Billie (4) skulle få være med på reisen, men samboeren Markus Foss (35) så seg nødt til å bli hjemme i Norge for å jobbe.

Selv om «Love Island» som konsept var nytt her til lands, er utgangspunktet om unge mennesker som søker kjærlighet og eventyr på tv, langt fra en unik oppskrift i realitysammenheng.

SAMBOERE: Markus Foss og Tone Damli er foreldre til fire år gamle Billie. Foto: NTB scanpix
SAMBOERE: Markus Foss og Tone Damli er foreldre til fire år gamle Billie. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det finnes andre programmer som tar seg av skandalebiten. Vi skal være en romantisert utgave. Det som er ekstra gøy, er at dette skal gå live. Så det er bare å glede seg, fortalte Tone i juni til Se og Hør.

At 30-åringen måtte gå flere runder med seg selv, før hun faktisk takket ja, la hun likevel ikke skjul på. Overfor Se og Hør forklarte sangeren at hun lenge har hatt et ønske om å tre inn i tv-bransjen, men at det var først nå hun følte seg klar.

- Plutselig fikk jeg denne forespørselen her, og jeg var - som jeg er med det meste annet - kjempeskeptisk. Jeg vurderte det fram og tilbake, men etter å ha vært i møter med TV3, var det bare en tanke som slo meg: «Ja, dette skal jeg gjøre», fortalte hun og la til:

- Når jeg får et kamera mot ansiktet mitt, så er det noe som skjer inni meg som jeg bare elsker.

Unner ingen å ha kjærlighetssorg

Fokuset i programinnholdet til «Love Island» bygger på følelser og romantikk, og da er det ikke til å stikke under stol at det også kan ende opp med tårer og knuste hjerter.

Dette var noe programlederen gruet seg til å muligens bli vitne til utover i programmet. Selv vet Tone nemlig godt hvordan det er å ha kjærlighetssorg.

- Det er jo det verste som finnes. Det er bare utrolig trist. Jeg har hatt kjærlighetssorg flere ganger, og det er en helt forferdelig grusom følelse. Jeg tror det føles like ille når man er tolv år som når man er 30 år. Følelsen er like reell og vond uansett alder. Jeg unner ingen å ha kjærlighetssorg, sa hun åpenhjertig til Se og Hør.

Før Tone falt hodestups for Markus, var 30-åringen i et svært profilert forhold med den norske skuespilleren Aksel Hennie (42).

TØFT BRUDD: Aksel Hennie og Tone Damli var forlovet før de skilte lag i februar 2013. Foto: NTB scanpix
TØFT BRUDD: Aksel Hennie og Tone Damli var forlovet før de skilte lag i februar 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

Bruddet endte opp med å bli en tøff periode for henne, nettopp fordi det skjedde i offentligheten. Bare måneder senere forelsket Tone seg i sin nåværende samboer.

Sangstjernen trodde ikke at hun hadde noen gode råd til eventuelle sønderknuste hjerter i realityprogrammet, men innrømmet at hun selv har funnet en metode som funker for henne.

- Det finnes få gode råd. Jeg er en sånn person som liker å dyrke sorgen frem til jeg har kommet så langt at jeg kommer meg over det. Jeg pleier å høre på trist musikk, bare for å grave meg selv enda lenger ned. På en eller annen måte så hjelper det også, så får man bare bruke den tiden man trenger, og på en eller annen måte klarer man å komme over det, sa hun.

LES OGSÅ: - Han syntes ikke at jeg var noe spennende

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer