Gwyneth Paltrow:

Vagina-duftlys utsolgt på rekordtid

Stjernen vekker oppsikt - igjen.

VEKKER OPPSIKT: Gwyneth Paltrow selger lys med duft av vagina i nettbutikken sin. De skulle vise seg å være svært populære blant kjøperne Foto: NTB Scanpix
VEKKER OPPSIKT: Gwyneth Paltrow selger lys med duft av vagina i nettbutikken sin. De skulle vise seg å være svært populære blant kjøperne Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er trygt å si at Gwyneth Paltrows (47) livsstilsblogg, Goop, ved flere anledninger har havnet i sentrum av kritiske oppslag i presse verden over.

Nå vekker Paltrow nok en gang oppsikt, denne gangen på bakgrunn av et produkt i nettbutikken til Goop.

«Med en morsom, nydelig, sexy og vakker, uventa lukt, er dette duftlyset laget med geranium, sitrus-bergamott og sedertre, sammensatt med damaskrose og abelmoskfrø for å sette oss i en tanke av fantasi, forførelse - og en sofistikert varme».

Slik beskrives duftlyset som selges i Goops nettbutikk under navnet:

«Dette lukter som vaginaen min».

FØRSTE GLIMT: Her er første glimt av Gwyneth Paltrows omstridte Netflix-serie «The Goop Lab». Video: Netflix Vis mer

Utsolgt på få timer

Det er parfymemaker Douglas Little som står bak den noe uvanlige duften til lyset - som er produsert av Heretic.

UVANLIG: Gwyneth Paltrow selger et lys med duft av vagina. Foto: Skjermdump fra Goop
UVANLIG: Gwyneth Paltrow selger et lys med duft av vagina. Foto: Skjermdump fra Goop Vis mer

Ifølge Fox News startet det hele som en vits mellom Little og Paltrow. Kanalen skriver at de to jobbet med en duft sammen, da Gwyneth Paltrow brått sa: «Uhhh, dette lukter som en vagina».

Duftlyset koster 75amerikanske dollar, noe som tilsvarer rundt 666 norske kroner. Til tross for at navnet og duften har fått mye oppmerksomhet, er det ingen tvil om at lyset har vært populært hos folket.

Ifølge Fox News er det nemlig allerede utsolgt i Goops nettbutikk.

Metro skriver at lyset ble utsolgt på bare få timer, men kunder som har et håp om å sikre seg lyset med den intime duften har ingenting å frykte - da det er mulig å sette seg på venteliste til lagrene fylles opp igjen.

«EMMY AWARDS»: Gwyneth Paltrow får høre det på Twitter etter at hun gikk over scenen under «Emmy»-utdelingen. Video: Fox. Vis mer

Deler vaginaråd

Dette er ikke første gang Gwyneth Paltrow og «vagina» nevnes i samme setning. I 2016 fikk skuespilleren mye oppmerksomhet da hun uttalte at kvinner bør dampe vaginaen sin.

- Første gang jeg prøvde vaginadamping, tenkte jeg: «Dette er sykt». (...) Men på slutten tenkte jeg: «Dette er så flott». Så begynte jeg å undersøke, og det har vært i koreansk medisin i tusenvis av år, og det er ekte helsefordeler, sa 47-åringen til The Cut den gang.

GOOP: Gwyneth Paltrow har bygget en merkevare rundt livsstilsbloggen, men ikke alt hun deler faller i like god jord. Foto: NTB Scanpix
GOOP: Gwyneth Paltrow har bygget en merkevare rundt livsstilsbloggen, men ikke alt hun deler faller i like god jord. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2019 fikk imidlertid en 62 år gammel kvinne brannskader etter å ha dampet vaginaen sin, og flere eksperter frarådet behandlingen.

For tre år siden fikk Gwyneth Paltrow også kritikk da hun rådet kvinner til å plassere såkalte «jade eggs», en eggformet gjenstand, i vaginaen - for å gi økt sexlyst og styrke orgasmen.

«Ordet for våre liv, «yoni», oversettes som et «hellig sted», og det er i det «hellige stedet» mange kvinner får tilgang til sin intuisjon, makt og visdom. Det er denne indre «helligdommen» vi kan få tilgang til når den ikke er i bruk til å skape liv», sto det i artikkelen hos Goop.

- Ikke noe nytt

Det tok ikke lang tid før flere reagerte på tipset, deriblant «Dr. Manny», Manny Alvarez, som skrev i et åpent brev til Paltrow at påstanden om at «jade eggs» er bra for sexlyst og menssyklus, verken er nytt eller rett.

Vis mer

- Kjære Ms. Paltrow. Jeg hater å slå sprekker i din «Goop»-boble, men ideen om vaginal vektløfting er ikke noe nytt. Vi har faktisk dekket «jade egg»-ideen nylig gjennom et tantrisk yoga-program i Thailand som praktiserer slike øvelser med over 30 års erfaring, skrev han, og la til:

- Ingen trenger å stikke et «jade egg» opp i skjeden for å få klar hud. Jeg er veldig for gammel medisin, og jeg elsker fordelene med yoga, men bare fordi «jade egg» er laget av en perle, betyr ikke det at du blir «zen mester».

I disse dager er Gwyneth Paltrow for øvrig aktuell med Netflix-serien «The Goop Lab», som allerede flere uker før lansering blir refset av eksperter.

LES OGSÅ: På bedringens vei etter operasjoner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer