Beyoncé med bønn:

- Vær tålmodige

Artisten var blant dem som talte under «One World: Together at Home», hvor hun uttrykte sin bekymring rundt afro-amerikanere.

RØRENDE TALE: Beyoncés tale har fått mye oppmerksomhet. Foto: NTB scanpix
RØRENDE TALE: Beyoncés tale har fått mye oppmerksomhet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til søndag deltok artister og andre profilerte personligheter (inkludert vår egen statsminister, Erna Solberg) i videokonserten til støtte for helsearbeiderne.

Den direktesendte, globale tv-sendingen ble arrangert av Global Citizen og Verdens helseorganisasjon, og ble ledet av Jimmy Fallon (45), Jimmy Kimmel (52) og Stephen Colbert (55).

Blant artistene som opptrådte var Lady Gaga (34), Billie Eilish (18) og Taylor Swift (30). Også popdronning Beyoncé (38) dukket opp på skjermen - og det med en bønn til afro-amerikanere.

Skjevt rammet

Hun fortalte nemlig at den mørkhudede befolkningen i USA er rammet hardt av viruset, og at krisen har rammet skjevt.

- Mange svarte amerikanere tilhører en essensiell arbeidsstyrke hvor de ikke har luksusen å kunne jobbe hjemmefra. Og afro-amerikanske samfunn har blitt alvorlig påvirket under denne krisen. Dem med underliggende sykdommer er spesielt utsatt. Dette viruset dreper mørkhudede i alarmerende stor grad her i Amerika, sa artisten alvorlig.

Hun viste til en undersøkelse som viser at 57 prosent av dem som har dødd av coronaviruset er afroamerikanere i hennes hjemby, Houston Texas.

GLOBAL: Erna Solberg dukket opp på den globale direktesendte TV-sendingen «One World: Together At Home» lørdag kveld. Video: WHO / Global Citizen Vis mer

Knowles fortalte også at hun har forståelse for at det ikke for alle er like lett å overholde tiltakene, ettersom alle nettopp ikke kan holde seg innendørs.

- Jeg vet det er veldig vanskelig, men vær så snill - vær tålmodige, hold dere motivert, bevar troen, vær positive og fortsett med å be for våre helter, fortsatte hun.

Den åtte timer lange sendingen bød også på andre innslag som har berørt seerne. Céline Dion, Andrea Bocelli, Lady Gaga, John Legend og Lang Lang fremførte en rørende versjon av «The Prayer» fra sine respektive hjem.

Totalt ble det samlet inn 127,9 millioner dollar, ifølge arrangøren Global Citizen. Det tilsvarer 1,32 milliarder norske kroner.

Blandede tilbakemeldinger

Til tross for at konserten har fått mye oppmerksomhet og hyllest i sosiale medier, er det ikke alle som mener konserten oppnådde det som var en del av hensikten - å lette på humøret til seerne.

New York Posts anmelder mener at kjendiser hjemme i sine luksuriøse hjem heller har motsatt effekt.

- Lørdagens to timer lange konsert i beste sendetid, «One World Together At Home» oppnådde det umulige - det fikk oss til å føle oss enda verre om våre allerede elendige omstendigheter, skriver Johnny Oleksinski.

Andre anmeldere har imidlertid sett med blidere øyne på det utradisjonelle arrangementet. Independent kaller seansen «en virtuell «Live Aid» full av genialitet, kjedsomhet og tull», stående til fire av fem stjerner.

LES OGSÅ: Kjendisenes corona-hår: - Forferdelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer