Beyoncé med bønn:

- Vær tålmodige

Artisten var blant dem som talte under «One World: Together at Home», hvor hun uttrykte sin bekymring rundt afro-amerikanere.

RØRENDE TALE: Beyoncés tale har fått mye oppmerksomhet. Foto: NTB scanpix
RØRENDE TALE: Beyoncés tale har fått mye oppmerksomhet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til søndag deltok artister og andre profilerte personligheter (inkludert vår egen statsminister, Erna Solberg) i videokonserten til støtte for helsearbeiderne.

Den direktesendte, globale tv-sendingen ble arrangert av Global Citizen og Verdens helseorganisasjon, og ble ledet av Jimmy Fallon (45), Jimmy Kimmel (52) og Stephen Colbert (55).

Blant artistene som opptrådte var Lady Gaga (34), Billie Eilish (18) og Taylor Swift (30). Også popdronning Beyoncé (38) dukket opp på skjermen - og det med en bønn til afro-amerikanere.

Skjevt rammet

Hun fortalte nemlig at den mørkhudede befolkningen i USA er rammet hardt av viruset, og at krisen har rammet skjevt.

- Mange svarte amerikanere tilhører en essensiell arbeidsstyrke hvor de ikke har luksusen å kunne jobbe hjemmefra. Og afro-amerikanske samfunn har blitt alvorlig påvirket under denne krisen. Dem med underliggende sykdommer er spesielt utsatt. Dette viruset dreper mørkhudede i alarmerende stor grad her i Amerika, sa artisten alvorlig.

Hun viste til en undersøkelse som viser at 57 prosent av dem som har dødd av coronaviruset er afroamerikanere i hennes hjemby, Houston Texas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer