ÅPENHJERTIG: Statsmeteorolog Siri Wiberg fra Drangedal i Telemark har snart meldt været på NRK i 15 år. I begynnelsen måtte hun håndtere mørke skyer også personlig. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
ÅPENHJERTIG: Statsmeteorolog Siri Wiberg fra Drangedal i Telemark har snart meldt været på NRK i 15 år. I begynnelsen måtte hun håndtere mørke skyer også personlig. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX . Vis mer

Siri Wiberg fra NRK-været:

Vær-Siri: - I to år var jeg livredd

NRK-profilen Siri Wiberg er brutalt ærlig om starten av tv-karrieren.

Publisert

Helt siden 2004 har meteorolog og værpresentatør Siri Wiberg (44) loset tv-seerne gjennom værmeldingene på NRK.

At hun har stålkontroll på eget materiale, skyldes blant annet at det i bunn ligger årevis med erfaring. Selv om den muntre 44-åringen i dag kan presentere været uten vansker, betyr det ikke at situasjonen alltid har vært slik.

I et større intervju med VG Helg, forteller Wiberg at hun opprinnelig ønsket å gå inn i læreryrket. Årsaken til at denne drømmen ikke ble til, er ifølge henne selv såre enkel:

- (...). Jeg tenkte jeg skulle bli lærer, men turte ikke. Jeg var så redd for å snakke høyt i forsamlinger at jeg ikke kunne se for meg å klare en sånn jobb. Da jeg begynte å studere meteorologi, var det en som spurte meg om jeg skulle bli «sånn værdame på TV». Da tenkte jeg at ja, det skal jeg jammen bli. Og jeg skulle klare det, selv om jeg ikke kunne utstå å snakke foran andre, sier Wiberg til VG Helg.

TØFT: Siri Wiberg forklarer at hun hadde store vansker med å stå foran kamera i de første årene der hun skulle melde været. Foto: NTB Scanpix
TØFT: Siri Wiberg forklarer at hun hadde store vansker med å stå foran kamera i de første årene der hun skulle melde været. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Stammer og skjelver

NRK-profilen kunne neppe forutse den gang hvor krevende det faktisk ville bli. Overfor avisen forteller en brutalt ærlig Wiberg om hvordan hun slet den første perioden av sin tv-karriere.

- Jeg har sett de første TV-sendingene av meg hvor jeg melder været. Det er vondt å se på. Jeg stammer og skjelver. I to år hadde jeg vanskelig for å sove og var livredd da jeg sto foran kameraet, men jeg bare skulle gjennomføre det.

Og å gjennomføre, det gjorde hun. Wiberg kan nemlig snart markere 15 år i NRK, og er i årene etter blitt en av de mest populære værpresentatørene her til lands.

- Likt å være crazy

Hun har ikke vært redd for å teste ut nye frisyrer på direkten, og i 2015 skapte hun furore da hun stilte med rosa hår - og ble hyllet av moteekspertene.

- Jeg har alltid likt å være litt crazy med ulike frisyrer og farger. Før jeg begynte på TV, har jeg hatt blått hår og halvbarbert hode.

- Egentlig er jeg stille og forsiktig, men jeg har alltid likt å skille meg ut utseendemessig så jeg slipper å snakke så mye, fortalte telemarkingen til MinMote etter hårstuntet.

LES OGSÅ: Svarer på bruddryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer