Elle Macpherson:

- Vær så snill og stopp

Modellen blir anklaget for å ha fikset på utseendet.

VAKKER: Elle Macpherson fikk hard medfart etter å ha delt et bilde på Instagram. Selv hevder hun at hun eldes med verdighet. Bildet til venstre er tatt i fjor og bildet til høyre i 2005. Foto: NTB Scanpix
VAKKER: Elle Macpherson fikk hard medfart etter å ha delt et bilde på Instagram. Selv hevder hun at hun eldes med verdighet. Bildet til venstre er tatt i fjor og bildet til høyre i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I mars fyller modellen Elle Macpherson 56 år, og nærmer seg dermed med stormskritt 60-årene.

Det kan for mange være en stor overraskelse når man kaster et blikk på den australske skjønnheten, som passende nok tidlig fikk kallenavnet «The Body».

Macpherson studerte egentlig til å bli advokat og tok modelljobber på si for å betale for utdannelsen. Men Elle gjorde det så bra foran kamera at det raskt ble en fulltidsjobb.

Gjennom karrieren har hun gått på catwalken for alle de største designerne - som for eksempel Louis Vuitton, Christian Dior og Valentino. Og hun har selvfølgelig også prydet forsidene til moteblader som Harper's Bazaar, Vogue og Elle. For å nevne et par.

ENDRING: Melina Johnsen lot kamerateamet fra «Influenserne» bli med inn da hun skulle gjøre en endring på utseendet. Video: Dplay / Kine Falch. Reporter: Thea Hope Vis mer

55-åringen har alltid vært opptatt av å ta være på seg selv, ettersom det også har vært en del av jobben hennes.

- Jeg mener virkelig at skjønnhet kommer innenfra. Få kroppen din i form og få den til å fungere bra på et cellenivå, så kvitter du deg med mange problemer som mange tror kan fikses med en rask løsning.

- Riktig næring er det viktigste, spesielt for kvinner på min alder, uttalte hun for et par år siden til Yahoo! Beauty.

Slår tilbake mot kritikken

Forrige uke publiserte modellen bildet nedenfor på Instagram, hvor hun blant annet skriver om funksjonell og alternativ medisin.

Kort tid etter langet et nettroll ut mot Elle, og anklaget henne for å fikset på utseende til det ugjenkjennelige.

- Hva enn du gjør med ansiktet ditt, SLUTT MED DET! Du ser ikke ut som deg selv lenger! Hvorfor vil folk med og uten penger ødelegge sine vakre fjes? Vær så snill og stopp. Du var nydelig før. Ikke så mye nå lenger, lød den krasse kommentaren.

Modellen tok seg likevel tid til å svare.

- Det eneste jeg gjør er å eldes med verdighet uten noen som helst hjelp. Jeg beklager hvis ikke det står til de forventningene du har om hvordan jeg burde se ut. Jeg er meg. Sunn, lykkelig og snart 60, delte hun.

Foto: Grab fra Instagram
Foto: Grab fra Instagram Vis mer

Støtteerklæringer

En rekke andre følgere og fans har i etterkant vist sin støtte til 55-åringen, og avsky mot nettrollet.

- Helt ærlig, så tror jeg ikke folk tenker over hva de sier. Du er fasiten på å eldes vakkert. Du ser fantastisk ut på utsiden, og jeg vet at du gjør alt du kan for å være sunn på innsiden, også. Innsiden er spesielt viktig jo eldre vi blir, skriver en bruker.

- Elle ser fantastisk ut … Hun har ikke på seg maskara engang. Du må holde munnen din, mener en annen.

- Jeg synes det er lett å se at Elle ikke gjør noe med fjeset sitt. Hun har et av de mest naturlige ansiktene jeg har sett hos noen kjendiser. Hun gløder av sunnhet, og jeg synes hun er vakker! skrytes det.

- Folk er bare misunnelige på skjønnheten din! Ignorer hatere, oppfordrer en.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Har prøvd Botox

Elle, som skilte seg fra den styrtrike eiendomsmogulen Jeffery Soffer (52) i 2017, har gjentatte ganger benektet i mediene at hun har benyttet seg av plastisk kirurgi, ifølge Contact Music.

Hun har derimot innrømmet å ha prøvd Botox og kollageninjeksjoner, men hevdet at dette ikke var noe for henne.

- Ja, jeg har prøvd ting, men som oftest funker det ikke for meg. Det er ikke bra for ansiktet mitt. Noen mennesker ender opp med å se verre ut. Jeg er litt redd av meg, og vil ikke tulle med jeg allerede har. På dette tidspunktet tror jeg det er best for meg å la ting være som de er.

- Jeg tar vitaminsprøyter og jobber med ernæringen min. Jeg har lært at et fint smil, gode tenner, hår og hud, og godt humør er verdt mer enn tusen injeksjoner, Botox, skjønnhetsbehandlinger og masker, har hun tidligere uttalt, ifølge nettstedet.

Vis mer

LES OGSÅ: Jessica Simpson avslører hemmelig veddemål

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer