Hotel Cæsar

Uviss fremtid for Hotel Cæsar: Dette skal skuespillerne gjøre nå

Anette Hoff: - Jeg er utrolig takknemlig for alt jeg har fått gjort.

SKUESPILLER-GJENGEN: Under Cæsarfesten denne uken fikk man se både kjente og ukjente skuespillere under deres fellesbilde. Foto: TV 2
SKUESPILLER-GJENGEN: Under Cæsarfesten denne uken fikk man se både kjente og ukjente skuespillere under deres fellesbilde. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Onsdag denne uken inviterte «Hotel Cæsar» skuespillere og stab til høstfest for å feire at de har spilt inn ny sesong av den 18 år gamle såpeserien.

Da Seoghør.no møtte til festen var det en glad og sprudlende skuespiller-gjeng som møtte oss. Selv om siste episode for denne gang hadde blitt spilt inn samme uka.

Det ligger nemlig usikkerhet rundt om TV 2 kommer til å bestille flere sesonger. Men selv om fansen reagerer er ikke det noe som er unikt for «Hotel Cæsar».

- Det er noe alle TV-serier må gjennom, fortalte presseansvarlig Maria Sandvik til Seoghør.no i oktober.

- Nå har vi fått denne bestillingen her, og så håper vi at det kommer en ny bestilling etter denne. Slik har det alltid vært. Dette gjelder for alle TV-produksjoner, og det ligger ingen dramatikk i det, fortalte hun.

Anette Hoff: - Jeg er utrolig takknemlig

Anette Hoff, som har vært med siden første episode, forteller at de siste dagene på settet har vært spesielle.

- Jeg er et veldig emosjonelt menneske, så jeg har måttet holde følelsene veldig tilbake. Fordi jeg har hatt så mange viktige scener i historien å spille inn, så nå får vi se hvordan jeg har det de neste dagene.

Saken fortsetter under bildet.

SPILLER KJÆRESTER: Anette Hoff spiller mot Bjørn Skagestad i Hotel Cæsar. I serien er karakteren hennes Juni Anker-Hansen sammen med Skagestads karakter Kåre Krogstad.  Foto: TV 2
SPILLER KJÆRESTER: Anette Hoff spiller mot Bjørn Skagestad i Hotel Cæsar. I serien er karakteren hennes Juni Anker-Hansen sammen med Skagestads karakter Kåre Krogstad.  Foto: TV 2 Vis mer

For det er definitivt er ikke lett å gi slipp på en rollefigur man har spilt i 18 år. Siden aller første episode har karakteren «Juni Anker-Hansen» vært igjennom alkoholproblemer, kidnapping, skilsmisse, kjærlighet, ulykker, død og hukommelsestap for å nevne noe. Det er Anette veldig glad for.

- Jeg har fått lov til å spille stor tragedie og stor komedie. Jeg har laget så mye. Nesten 18 000 scener. Jeg er utrolig takknemlig for alt jeg har fått gjort.

Fremover skal Anette spille teater, noe hun sier at hun gleder seg til.

Rudy Claes: - Jeg felte en tåre

Rudy Claes har spilt i «Hotel Cæsar» siden 2004, og har vært gjennom utrolig mye i sin karakter som «Eva Rosenkrantz». Derfor er det ikke unaturlig at det felles tårer når kanskje siste episode av serien spilles inn.

GJENGANGER: Rudy har vært med i Hotel Cæsar i over 12 år. Det er hun takknemlig for. Foto: TV 2
GJENGANGER: Rudy har vært med i Hotel Cæsar i over 12 år. Det er hun takknemlig for. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg hadde min siste scene idag hvor jeg sto inne i heisen alene, og skulle gå ut av heisen å møte «min livs store kjærlighet». Da må jeg innrømme at alvoret kom litt over meg. Jeg felte en liten tåre for meg selv.

Og Rudy minnes tiden på Hotel Cæsar som fantastisk. Hun forteller at utviklingen til Eva har vært stor.

- Hun er jo en kvinne i utvikling. Hun kom jo inn som en tennis-spillende pappa-jente som drev med veldedighet, mens i nyere tid har hun blitt kåret til årets forretningskvinne. Hun har vært igjennom veldig mye.

- Men hun har jo blitt moden og fått bein i nesa. Hun har blitt en kvinne som jeg hadde hatt lyst til å være venninne med, forteller Rudy smilende.

Videre skal Rudy drive på med Det Norske Mikroteateret hvor hun er en av fem gründere. Konseptet er at folk kan leie dem inn til å spille teater i private hjem.

Kim-Daniel Sannes: - Jeg må gå litt i tenkeboksen

Kim-Daniel Sannes har vært med i «Hotel Cæsar» siden 2006 etter at han gikk helt til topps i konkurransen om å vinne en rolle i Hotel Cæsar. «Jakten på en Cæsarstjerne» ble sendt på TV 2 Zebra og var på jakt etter to nye roller til den kjente såpeserien.

- De har vært veldig innholdsrike. Mye tanker og mye følelser. Det er veldig rart å legge noe så spesielt bak seg og begynne å se fremover, så klart. Men når en dør lukker seg, åpnes to vinduer, forteller Kim-Daniel.

Hva han skal gjøre fremover nå er skuespilleren usikker på. Men i 2017 er det «Prosjekt Kim-Daniel» som skal stå i fokus.

- Det er så mange ting jeg har lyst til å gjøre. Jeg må gå litt i tenkeboksen og finne ut hva jeg har lyst til å gjøre fremover.

DE ORGINALE: Rudy Claes, Anette Hoff og Kim-Daniel er noen av dem som har vært med i Hotel Cæsar lengst. Nå går de hvert til sitt inntil videre. Foto: TV 2
DE ORGINALE: Rudy Claes, Anette Hoff og Kim-Daniel er noen av dem som har vært med i Hotel Cæsar lengst. Nå går de hvert til sitt inntil videre. Foto: TV 2 Vis mer

Sølje Bergman: Jeg digger henne

Sølje Bergman tok over for rollen som «Ninni Krogstad» i 2015 etter Henriette Lien spilte rollefiguren fra 1998-2003.

Og selv om det spekuleres i øst og vest om TV 2 skal bestille mer av «Hotel Cæsar», forteller Sølje at det er da de jobber best.

- Vi er på jobb og gjør vårt beste for å sikre at alle skjønner hvor kult «Hotel Cæsar» er. Det er drama og intriger. Det som blir kult med TV 2 Sumo etter jul er at vi kan brodere karakteren på andre måter enn tidligere, så der kommer nok flere til å bli overrasket.

NINNI: Sølje Bergman digger å  spiller rollen som Ninni Krogstad. Foto: TV 2 
NINNI: Sølje Bergman digger å  spiller rollen som Ninni Krogstad. Foto: TV 2  Vis mer

Og Sølje elsker å spille Ninni. Selv om det er veldig absurd for henne å gjøre ting Ninni gjør, så kan hun kjenne seg igjen i noe av det, som for eksempel kjærligheten for sine barn.

- Det mest absurde hun har gjort er jo å adoptere bort barnet sitt for så å kidnappe det. Jeg har jo tre jenter hjemme selv, så det er så fjernt fra min virkelighet, og det krever så mye som jeg ikke hadde noen forutsetninger for å finne i meg selv som skuespiller. Hun er en tøff dame med mye kjærlighet, forteller Sølje.

Ble headhunta

Og rollen som Ninni fikk hun på en helt spesiell måte. Hun var først nemlig med som en birolle, men ble senere headhunta til rollen som Ninni.

- Noen så kvaliteter i meg som stemte overens med deres bilde av Ninni. Rollen kom dalende ned i fanget på meg. Da tok jeg det med hud og hår for Ninni er en kul dame å spille. Jeg digger henne.

Fremover skal Sølje spille inn en thriller-film før jul. Etter jul fortsetter hun som freelancer.

Sofie Asplin: - 2017 blir et stappfullt år

Sofie Asplin har vært med i «Hotel Cæsar» siden 2015 i rollen som «Jenny Augusta Anker-Hansen» etter at hun tok over for Camilla Aanonli som da hadde rollen.

Sofie forteller at hun tar ting som det kommer med tanke på «Hotel Cæsars» fremtid.

SPENNENDE TIDER I MØTE: Det er et spennende år som møter Sofie Asplin om alt går i boks. Foto: TV 2 
SPENNENDE TIDER I MØTE: Det er et spennende år som møter Sofie Asplin om alt går i boks. Foto: TV 2  Vis mer

- Dette er ikke noe som vi ikke er vant til å gjøre. Dette har skjedd før, og jeg tror ikke man skal stresse unødvendig for det. Jeg tror ikke dette er det siste man ser av Hotel Cæsar. Neste sesong blir spennende og litt annerledes. Det blir mer som en vanlig dramaserie.

Om alt går etter planen har Sofie en spennende tid i møte i 2017. Det både gleder og gruer hun seg til.

- Det blir mye nytt, men også veldig gøy, avslutter hun.

Jakob Zachariassen Lay: - Usikker på hva jeg skal videre

Jakob Zachariassen Lay spiller «Bo Bø» og er en veldig ny rolle i «Hotel Cæsar» universet. Han kom inn i 2016 og har blitt veldig god venn med karakteren «Jenny Augusta Anker-Hansen» i serien.

- Stemninga har vært som den har vært siden jeg begynte. Jeg hadde ingen vei å gå etter videregående, så kom jeg her og det har vært helt fantastisk. Miljøet her er bare helt topp.

I neste sesong forteller Jakob at «Hotel Cæsar» blir annerledes enn tidligere.

FAMILIEN BØ: Fra venstre Jakob Zachariassen Lay, Jan Martin Johnsen og Silje Hagrim Dahl spiller familien Bø i «Hotel Cæsar». 
FAMILIEN BØ: Fra venstre Jakob Zachariassen Lay, Jan Martin Johnsen og Silje Hagrim Dahl spiller familien Bø i «Hotel Cæsar».  Vis mer

- Mye spenning. Mye historier som kanskje ikke har blitt fortalt før som blir fortalt nå. Det er mye følelser og mye angst for folk vet ikke hva som skjer. Det er absolutt aktuelle temaer som vi tar opp i den kommende sesongen. Temaer som er veldig viktige for samfunnet, mener Jakob.

Skuespilleren avslører at han kan kjenne seg igjen i sin egen karakter Bo. Likevel understreker Jakob at det finnes vesentlige forskjeller mellom dem.

- Jeg står for mye av humoren. Men når det kommer til Bo og sosiale medier så elsker jo han det, mens jeg er imot sosiale medier. Han setter seg selv først, mens jeg er veldig glad i andre mennesker.

Jakob vet ikke hva han skal videre, men forteller at det trolig blir en «vanlig» jobb i kaffebar eller butikk - samtidig som han prøver seg videre med skuespilleryrket.

Evelyn Rasmussen Osazwua: - Det er annerledes

Evelyn Rasmussen Osazwua har vært med i «Hotel Cæsar» siden 2015. Hun kom først inn som rollekarakteren «Amanda Martins», men etter hvert viste det seg at Amanda var datter av karakteren «Jens August Anker-Hansen».

Siden den gang har det skjedd en del med Osazwuas karakter. Hun har gått fra å være en mild karakter til å bli en sleip og beintøff forretningskvinne som sin far. Evelyn beskriver de siste dagene som vemodige.

- Det er jo annerledes enn det har vært. Man merker jo at det er noe nytt som skjer. Men jeg føler at det er et godt samhold. Vi har akkurat hatt en skuespiller-middag hvor vi har fått snakket ut om ting, og jeg føler at vi er en stor familie som holder sammen. Men det er preget av uvisshet.

Fremover skal Evelyn fokusere på teater og slampoesi. Hun har blitt oslomester i slampoesi, så nå hun skal delta i norgesmesterskap.

SPILLER FAMILIE: I serien er Anette Hoff i rollen som «Juni Anker-Hansen» tanten til Evelyn Rasmussen Osazwuas karakter «Amanda Anker-Hansen». Foto: TV 2
SPILLER FAMILIE: I serien er Anette Hoff i rollen som «Juni Anker-Hansen» tanten til Evelyn Rasmussen Osazwuas karakter «Amanda Anker-Hansen». Foto: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: - Det følger mye dritt med det å ha diabetes

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer