Noah Cyrus:

Uutholdelig å vokse opp i Mileys skygge

Miley Cyrus lillesøster åpner opp om oppveksten sammen med en av verdens største stjerner.

SØSTRE: Det skiller åtte år mellom søstrene Noah Cyrus og Miley Cyrus. Her fra 2017. Foto: NTB scanpix
SØSTRE: Det skiller åtte år mellom søstrene Noah Cyrus og Miley Cyrus. Her fra 2017. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noah Cyrus (20) var bare seks år gammel da den første «Hannah Montana»-episoden gikk på skjermen.

Det betyr at hun neppe husker mye fra tiden da storesøster Miley Cyrus (27) ikke var kjent. Med countrystjernen Billy Ray Cyrus som pappa, har store deler av livet til den nå 20 år gamle Noah foregått rett utenfor rampelyset.

Noah har selv slått seg opp som artist, og har blant annet samarbeidet med den norske EDM-artisten Alan Walker. Selv om hun foreløpig er langt fra like kjent som storesøsteren, kan man trygt si at hun har skapt seg en karriere i musikkbransjen.

At det skulle bli slik var derimot ikke gitt. Noah har nå gitt ut en ny låt som har fått stor oppmerksomhet - mye på grunn av budskapet bak.

- Uutholdelig

Låten «Young and Sad» handler nemlig om å vokse opp i skyggen til Miley, og på Instagram har hun gråtkvalt fortalt mer inngående om hvordan det har føltes å være lillesøsteren til en av verdens største stjerner.

- Jeg trodde alltid at jeg var den personen som ingen brydde seg en dritt om, på grunn av det folk sa på internett. Det var absolutt uutholdelig, sier hun i klippet.

- Alle sa alltid til meg at uansett hva, så kom jeg til å være i skyggen hennes. Og jeg trodde alltid på det, og det var så vanskelig for meg å komme over. Det var noe jeg hørte hele livet, hver eneste dag. Det var enten det, eller at jeg ikke var nok på noen måte. Om det var måten jeg så ut på, og måten jeg er på. Jeg føler noen ganger at jeg ikke engang puster riktig, fortsetter hun.

I SKYGGEN: Noah Cyrus er åtte år yngre enn storesøster Miley Cyrus, og har derfor nesten hele livet hatt en superstjerne som søster. Her i 2010. Foto: NTB scanpix
I SKYGGEN: Noah Cyrus er åtte år yngre enn storesøster Miley Cyrus, og har derfor nesten hele livet hatt en superstjerne som søster. Her i 2010. Foto: NTB scanpix Vis mer

20-åringen forteller at hun ønsket å få ut historien i en låt «en gang for alle», ettersom det har vært en så stor del av livet hennes. Videre sier hun at hun neppe kommer til å si noe mer om saken.

- Det har vært veldig vanskelig for meg, og sangen var veldig vanskelig å dele.

Gjemte seg for nettroll

20-åringen har tidligere tatt et oppgjør med nettroll i sosiale medier, og har sett seg lei på drittslengingen rundt utseendet og personligheten sin.

- Jeg er klar over at mange av dere ikke liker meg eller utseendet mitt. Dere har gjort det veldig klart, sannsynligvis fra jeg var under tolv år, skrev hun på Twitter tidligere denne måneden.

Vis mer

Noah har også tidligere uttalt seg om det å vokse opp i en verdenskjent familie. Hun har ifølge E! News fortalt at hun gjemte seg fra hatet hun opplevde på internett, og sammenligninger med storesøsteren.

- Å være på rommet mitt med lyset av, å gjemme seg fra verden, det er ikke en måte å leve på for en så ung jente, har hun tidligere uttalt.

Hun fortalte blant annet at hun ikke ble kalt ved sitt egen navn, men omtalt som «Hannah Montanas søster».

Til tross for at det å vokse opp i en berømt familie har bydd på utfordringer for Noah, har de tilsynelatende et tett bånd. Både Noah og Miley deler samme tatovering med foreldrene Billy Ray og Trace - av etternavnet Cyrus.

Vis mer

LES OGSÅ: Miley Cyrus' bror blir modell

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer