Utvider Oslo-besøket

Norgesoppholdet stopper ikke med Nobelkonserten for programleder Claire Danes...

SEOGHØR.NO: «Homeland»-skuespilleren Claire Danes (34) leder Nobels Fredspriskonsert sammen med Aaron Eckhart (45). Under den offisielle pressekonferansen på Oslo Plaza onsdag avslørte Hollywood-stjernen at hun planlegger å bli i Oslo noen dager ekstra, sammen med ektemannen Hugh Dancy (33) og sønnen Cyrus (11 mnd), som også er med til Norge.

RETT FRA HOLLYWOOD: Claire Danes leder fredpriskonserten sammen med skuespiller-kollega Aaron Eckhart. Etter pressemøtet skulle de øve til kvelden konsert i Oslo Spektrum.
RETT FRA HOLLYWOOD: Claire Danes leder fredpriskonserten sammen med skuespiller-kollega Aaron Eckhart. Etter pressemøtet skulle de øve til kvelden konsert i Oslo Spektrum. Vis mer

- Vi har ikke rukket å se så mye av Norge ennå. Ektemannen min og jeg, og sønnen vår, blir her i noen ekstra dager for å utforske byen. Vi er et sted der ingen av oss har vært før, så vi vil oppdage det sammen, fortalte Danes under pressekonferansen.

Oslo-ordfører Fabian Stang benyttet anledningen til å gi TV-stjernen en liste over severdigheter i hovedstaden under gårsdagens prisoverrekkelse i rådhuset. Det satte hun stor pris på.

- Vi fikk faktisk en liste over severdigheter av ordføreren selv - noe som var ganske praktisk, sa Danes til latter fra salen.

- Skulle ønske det var sånn hver gang vi var på reise. At vi bare kunne banke på ordførerens dør og si "Eh, hvor burde vi dra?". Det jeg har sett av Norge til til nå, ut av bilvinduet, er vakkert, sa filmstjernen. 

Oslo-besøket kaller hun «et eventyr».

OPPDAGER NORGE SAMMEN: Danes har med seg både ektemannen Hugh Dancy og deres lille sønn Cyrus til Oslo. I går møtte de Oslo-ordfører Fabian Stang i rådhuset.  Foto: Andreas Fadum
OPPDAGER NORGE SAMMEN: Danes har med seg både ektemannen Hugh Dancy og deres lille sønn Cyrus til Oslo. I går møtte de Oslo-ordfører Fabian Stang i rådhuset. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Det er et enorm privilegium å være Nobel-vert. Jeg er dypt smigret og beæret. Det har vært et fantastisk eventyr å være her. Jeg visste ikke hva jeg kunne forvente.

- Jeg føler meg veldig heldig! fastslår ettbarnsmoren, som har stilt med en særdeles eksklusiv garderobe under Nobel-oppdraget.

I går bar hun en haute couture-kjole fra den italienske designeren Giambattista Valli. Den selges ikke i vanlige butikker, men håndsys til hver enkelt kunde. Kjolen Claire har falt for ble vist på catwalken i Paris under moteuken for haute couture i januar. Nøkterne anslag tilsier at designkreasjonen har en pris på minst 100 000 kroner.

LES OGSÅ: Her er Mette-Marit tilbake på jobb